Jump to content

Korisnik_25

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala na odgovoru, shvaćam da kod sklapanja ugovora moram koristiti oznake iz zemljišne knjige, postavio sam ovo pitanje više iz znatiželje. I dalje me zanima koja je razlika između kčbr i čkbr? Jer sam u nekim dokumentima vidio jednu oznaku, a u drugima ovu drugu. Negdje sam pročitao da bi česticu iz zemljišne knjige trebalo navoditi kao zk.č. broj xx. Zanima me koji je pravilan način.
  2. Molim vas savjet i objašnjenje kako pravilno označavati katastarske čestice, pogotovo ako su različiti brojevi u gruntovnici i katastru za isto zemljište? Koja je i da li ima razlike između kčbr i čkbr? Što te kratice predstavljaju?
  3. Da li mi može netko odgovoriti na moje pitanje?
  4. Konkretno, dobio sam tužbu i ispod vrijednosti spora piše "četverostruko" pa me zanima o čemu se radi i što to znači? U nekim drugim primjerima sam vidio da piše "dvostruko", itd. Zanima me da li ta oznaka predstavlja broj kopija tužbi/prijedloga, broj priloga, broj stranica ili nešto posve drugo.
  5. Poštovani, zanima me da li mi netko može odgovoriti što predstavljaju oznake "dvostruko", "četverostruko", "peterostruko" i slične u tužbama, prijedlozima i ostalim?
  6. Poštovanje, imam vinograd koji samostalno obrađujem 30-tak godina, a na njemu klijet za koju trebam pokrenuti postupak legalizacije. Upisan sam u katastru kao posjednik negdje krajem 90-tih, ali u gruntovnici se kao vlasnici navode pokojni djed i baka. Oni su imali dvoje djece, mog oca koji je još živ i njegovog brata koji je umro. Pošto ću već uložiti značajna sredstva u legalizacije klijeti želim do kraja rješiti sve papire. Nitko od mojih u cijeloj obitelji ne spori da je to moje vlasništvo i potpisali bi mi sve potrebne papire koji bi bili potrebni. Zanima me najbolji način za postupak: 1) da li bih prvo trebao pokrenuti postupak legalizacije objekta i upis klijeti u katastar i gruntovnicu pa zatim sređivati vlasničke odnose 2) da li bih se prvo trebao upisati kao vlasnik u gruntovnicu pa zatim krenuti u legalizaciju klijeti 3) da li mogu zajedno pokrenuti oba postupka bez bojazni da dođe do nekih komplikacija uslijed svih tih promjena pa propustim rok za legalizaciju Znam da bi većina vas rekla da prepustim stvar odvjetniku, ali uz sve troškove koje ću imati to nažalost nije moguće pa vas molim samo za savjet na koji način od gore navedenih počnem postupak (ili neki četvrti) i da rješim ovaj problem. Unaprijed hvala!
  7. Poštovanje, prošli petak sam primio Rješenje o ovrsi od javnog bilježnika povodom duga jednoj telekomunikacijskoj kompaniji. Sažetak priče je taj da sam početkom godine upao u poslovne probleme i nisam bio u mogućnosti platiti račune za mobitel, nakon blokade odlaznih poziva kontaktirao sam službu za korisnike i molio ih, kao 12-godišnji korisnik gotovo svih njihovih usluga, da mi se odobri obročna isplata duga. U tom periodu sam razgovarao sa nekoliko njihovih djelatnika i svakom sam ponavljao svoj zahtjev, ali nikad nisam dobio odgovor na moj upit. Također, u 5. mjesecu sam poslao e-mail, kojeg još uvijek imam, sa istim zahtjevom na koji nisam dobio odgovor. Tad mi blokiraju i mogućnost primanja dolaznih poziva. Nakon toga u 9. mjesecu mi dolazi račun za prijevremeni raskid ugovora. Opet kontaktiram službu za korisnike i izražavam želju da podmirim dug za račune (u ratama ili u cijelosti), gospodićna mi opet kaže da će podnijeti neki zahtjev i na tome sve ostaje dok prošli tjedan nisam primio gore navedeno rješenje o ovrsi. Prije toga nisam dobio nikakvu opomenu pred ovrhu i slično ni od njih ni od njihovog odvjetnika. Dakle, svjestan sam da moram platiti navedene račune i ne bježim od toga, znam i da sam kriv što sam to plaćanje zanemario tijekom ljeta, ali tad sam zbilja imao brojne druge probleme. Trebam savjet što da dalje radim? Kontaktirao sam službu za korisnike, oni su spremni na to da im podmirim dug za račune i nastavim dalje koristiti njihove usluge (dakle bez iznosa za prijevremeni raskid ugovora koji je dvostruko veći od iznosa svih računa), ali ne mogu po tome postupati jer je slučaj kod odvjetnika. Zvao sam njega, on ne želi o tome razg već nudi samo plaćanje cijelog iznosa na max 6 rata. Da li da pišem prigovor i tako dobijem na vremenu? Na neki način bih prikupio novce i ako treba odmah uplatio cijeli dug za račune, al ovaj iznos za prijevremeni raskid ugovora ne mogu trenutno nikako platiti, a i smatram da se to moglo izbjeći da sam bio kontaktiran, znam da su oni u pravu, ali mislim da to nije bilo pravedno. Ako je tko zainteresiran da mi pomogne mogu mu detalje poslati u inbox, telefonom ili na neki drugi način ako je ovo bilo nejasno. Ako bih pisao prigovor, koji dio da osporavam? Ovaj posljednji račun za prijevremeni raskid ugovora, troškove postupka (koji iznose 2500kn) ili? Rok od 8 dana do pravomoćnosti rješenja izlazi u srijedu. MOLIM POMOĆ I SAVJET
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija