Jump to content

D1nk0

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. shvacam to sve..tako je bilo i na sudu sada nedavno...prvo ide geometrijska dioba,a ako je to nemoguce izvesti, onda bi trebalo ici civilno razvrgnuce.Samo mi nije jasno kako moze manjinski vlasnik kuce dobit da nekretnina ide na prodaju a ima manji udio kuce..I zanima me samo ako mi jos neko moze odgovorit na pitanje,posto je kuca sad trenutno podjeljena na 3 dijela i to je napravljeno prije 15 godina, prije toga je kuca bila na baki..Jeli moguce da baka to ponisti da se vlasnistvo vrati samo na nju? Tj. jel to izvedivo i jel ima mogucnosti da se to napravi? da ne zapocinjem to ako je to nemoguce?
  2. hvala na pomoci. Jel mi mozete jos samo odgovorit na jedno pitanje? Danas sam pricao sa jednim sluzbenikom u gruntovnici i on mi kaze da u mom slucaju nije moguca prodaja nekretnine jer smo ja i majka vecinski vlasnici kuce..Jel moguce onda da sud donese onda odluku da kuca ide na javnu drazbu ako se mi i tetka nemozemo dogovorit oko cijene i vremena isplate?
  3. i ako mi mozete dati neki savjet sta da radimo po pitanju toga? jer kao sto sam i naveo trenutno nemam toliko novaca da tetku isplatimo,niti smo u mogucnosti za neki kredit..
  4. a npr. kad bi ja i baka dodali tom postojecem darovnom ugovoru aneks da ja uzdrzavam baku, i da je ona svjesno dala svoj dio meni jer tetka godinama nije marila niti se nudila da uzdrzava baku. Jer baka vec jako dugo godina zivi s nama i prakticki mi ju uzdrzavamo.
  5. Poštovanje, imam jedan obiteljski problem..ovako: riječ je o kuči koja je je bila u vlasništvu pokojnog djeda do njegove smrti,poslje njegove smrti je zakonski podjeljena na 3 dijela. 1/3 je njegova zena (baka) dobila,1/3 tetka (kcerka) i 1/3 moj otac ( sin) koji je preminuo prije 2 i pol godine..Nedavno je baka prepisala darovnim ugovorom svoj dio 1/3 kuce na mene,ja sam joj unuk..a poslje ostavinske rasprave iza mog oca 1/3 dijela kuce je dodjeljena mojoj majci..Uglavnom, sad je moja tetka podnjela tuzbu sa svojim odvjetnikom sudu i trazi svoj dio 1/3 kuce da se podjeli geomtrijskom diobom ili da se ide na civilno razvrgnuce (javna drazba tj. prodaja kuce).Pokusavano je na miran nacin tj. sporazumom da se dog neko obrcno placanje ili da se saceka neko vrijeme posto sad nisam u mogucnosti da ju isplatimo ja i majka,ali ona na to nije pristala i podnjela je tuzbu sudu.U pitanju je takodjer i moja maloljetna sestra ( 9 godina) koja po zakonu iza oceve smrti dobila isto jedan dio njegov dijela kuce..Zanima me jeli moguce da kuca ode na javnu drazbu posto se nemoze izvrsit geometrijska dioba jer mi vec godinama zivimo u njoj? I zanima me jel tetka ima pravno na nuzni dio od bake posto je baka meni dala darovnim ugvorom svoj dio kuce?s tim da baka ima pravo na svim dijelovima kuce pravo dozivotnog uzivanja..kako na sad mom,majcinom tako i na tetkinom dijelu kuce.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija