Jump to content

MioZg

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zahvaljujem, to me mučilo!!! Kuća je procijenjena na 310 000kn (od strane porezne),a kupljena je (sukladno kupoprodajnom) za 250 000 isplačeno 90000, stan se procijenjuje na 500 000 i koristit će ga samo moja majka. E sad dali je pravo osobne služnosti naplativo, tj. s moje strane imamo doplatu za kupnju stana od 250000. Kužite?? Kupuje joj se stan i adaptira s doživotnim pravom osobne služnost, tj plodouživanja. Anaks bi trebao ići da se mjenja članak o isplati cijene i zamjenjuje osobnom služnosti na novim stanom...!! Zeznuto no mora biti moguće?? Što kažete!!
  2. Da...nepotpuno sam napisao kupujem stan od prodaje kuće i moje doplate!!!
  3. Poštovani molim pomoć! S majkom sam 2012. godine sklopio dva ugovora za dvije nekretnine. Jedan kupoprodajni i jedan o dosmrtnom uzdržavanju. Kupoprodajni se odnosi na kuću (napravljen radi moje porezne olakšice),a dosmrtnim uzdržavanjem se obuhvatila vikendica. Kupoprodajni ugovor nisam ispunio u cijelosti platio sam 1/3. no, u dogovoru s majkom dogovorili smo se da ću joj kupit stan (55m2), adaptirati ga i dati pravo osobne služnosti koji koristi isključivo ona i nitko više. Dali se može preostali dio (2/3) "nezatvorene" kupoprodajne cijene integrirati u ugovor o dosmrtnom uzdržavanju, tj. dali bi trebali aneksirati oba ugovora??? Kako riješiti ovu situaciju??
  4. Molio bih Vas pomoć!! Na izvatku iz gruntovnice ja sam vlasnik 1/1, kad ono na posjedovnom listu ukljižen i moj susjed.???? Otišao sam do susjeda da vidim u čemu je stvar i da mi izda izjavu o suglasnosti s obzirom da radim rekonstrukciju! On sam nezna kako se on vodi kao suvlasnik na mojoj parceli. Prilikom razgovora on mi govori da je s mojim djedom on radio 1987 parcelizaciju i diobu da je od tad sve "čisto". Uvidom u posjedovni list na mojoj parceli se vode dva zk.uloška jedan moj, jedan susjedov. U mojem zk ulošku stoji kuća od 100m2, i okučnica od 41 hvat, na njegovom ulošku livada 42.hvata i to u mjestu teretovnice. Katastarski moja parcela ima 155m2. Pronađem kupoprodajini ugovor iz 1969, u kojem moj djed kupuje predmetnu kuću i pripadajuću parcelu(ovjeren, plačen porez sve po ps-u položen u knjigu ugovora), okućnica se od 1986 vodi kao druš..vlasništvo!! U diobnom i parcelacijskom rješenju iz 1987. stoji da .....pazite sad je stanje usklađeno s gruntovnicom i da je na mojoj(nazovimo je 5555) parceli moj i susjedov z.k. uložak, a na njegovoj parceli (6666), z.k uložak mog djeda i njegov z.k. Ispada da je pošto smo prvi susjedi dioba rađena u X!!! Dakle on je suvlasnik moje parcele (ne i kuće) i ja njegove. Svi to hoćemo što brže rješit i ja i susjed i molim Vas na koji način da uskladimo stanje da gruntovno odgovara katastarski tj. da smo potpuni vlasnici svako svoje kuće i parcele.!!!!
  5. Hvala Vam puno!!! Eto djed je pristao na ugovor o dosmrtnom uzdržavanju!!! Molim Vas imate li preporuku kako da to kvalitetno napravimo!! Pošto je on u domu i potpuno nepokretan!!! No može ga potpisati!!! Dali mi trebaju svjedoci!!!?? Kako to ide s javnim bilježnikom i solemizacijom!!!??
  6. Zahvaljujem Vam puno prije svega!!! Ovako, Vlasnici su na prvoj nekretnini moja majka i djed svako po pola, a na drugoj moja dva bratića jedne polovice (bakine) i djed. Problem je u tome što su oni u tu kuću uložili cca 350 000kn u uređenje te se vade na to da je kuća koji im je ostavio djed bila derutna pa kao imaju pravo ne skrbit se!!! Žao mi je što prije bakine smrti nisam postavio pitanje ovdje, ja i majka smo se satrali psihički i financijski na baki (parkins+alzhajmer) za domove su nas tražili od 7000kn na dalje, plaćali smo kućnu njegu u kući (dan danas postoji svaki račun) tako da je žena doma preminula. Da, bojim se da pošto je već djed star nebi došlo do komplikacija u vezi neubrojivosti "kao...nagovorili ga da mjenja" itd. Moja majka se stvarno upotpunosti dala oko skrbi toliko da je i ona u financijskoj i psihičkoj gabuli zbog tog svega. (golgota traje već 7-8 godina od kad djedu i baki treba skrb) Koje je najbolje rješenje, dali je dobra opcija da moja supruga digne kredit i da plaćamo dom, a kada djed umre da uložimo prigovor. Ili nešto drugo?? Još jednom Vam se zahvaljujem
  7. Molim Vas pomoć!! Dakle, stvar stoji ovako, moji baka i djed nakon smrti njihovog sina (mog ujaka) napravili su na sudu oporuku u kojoj svoje vlasništvo (dva zemljišta s pripadajućim kućama) ostavljaju mojoj majci (manje zemljište s kućom u kojoj i stanujemo) i unucima (pokojnog sina) veliko zemljište s kučom (u kojoj je sin živio s djecom cca 30g) uz uvjet da se svi brinu za njih i snose troškove pogreba.(moja majka i dva unuka, djeca od pokojnog sina). Baka je umrla prije tri godine i oko nje smo se brinuli samo ja i moja majka ostali nitko ništa. Niti financijski niti na bilo koji način. Bila je ostavinska rasprava i svatko je dobio polovicu kao što i piše u oporuci. Prije dva mjeseca djed se razbolio i morali smo ga stavit u dom, pošto moja majka nije imala novaca za udomljavanje ja snosim cijelokupne troškove doma. Molio sam već u nekoliko navrata druge unuke (djecu od pokojnog ujaka koji nasljeduju u oporuci) da mi pomognu snosit troškove no to su odbili. (imaju odlična financijska primanja, svi zaposleni) Što činiti!! Imam li ja pravo kada djed umre tražiti naknadu troškova!! U bilo kojem obliku. Razgovarao sam s djedom on predlaže da mi ostavi svoju polovicu "njihovog" zemljišta. Dali cijelokupna problematika ulazi u sferu dosjelosti!! Što da učinim jer ako djed poživi više od 3-4 godine bankrotirat ću!! Dom otprilike košta 4000kn mjesečno!! Molim Vas za pomoć
  8. Poštovani forumaši molio bih pomoć!!! Dakle, u ožujku 2008. godine ostao sam bez posla i u Zagrebačkoj banci sam imao minus od -3236.00 kuna. Nakon šest mjeseci sam uspio nać neki bauštel u sloveniji i tamo se privremeno preselio. Zg Banka me nije niti na koji naćin kotaktirala o hitnoj potrebi vračanja duga. Povremeno sam boravio u RH gdje imam mjesto i prijavljeno prebivalište. Sa svojim ukučanima sam bio cijelo vrijeme u telefonskom kontaktu. Naime ni u Sloveniji nemam posao tvrtka se zatvorila i formalno sam se vratio u RH. Prošli tjedan išao sam sa suprugom u njezinu Banku Erste gdje i ja imam punomoć i tu su mi potvrdili da su svi moji računi blokirani jer je na snazi sudska zabrana. Saznao sam u Fini da se radi o ovrsi koje je pokrenula zagrebačka banka u lipnju 2008. godine i da je visina tražbine 16,900kn. Što da radim, novca nemam, posao nemam, rješenje o ovrsi nisam dobio, niti ja niti moja žena. Niti je poštar donio!!! Kao što sam ranije rekao minus mi je bio 3236.00 kuna, dali je zakonski da kamata naraste na skoro 17,000 kuna. ?????? Postoji li mogučnost zastare??? Molim Vas pomoć!!!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija