Jump to content

cupsek

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je cupsek objavio

  1. Poz. Meni blokirali račun zbog navodnog neplaćenog računa za kaznu. Danas utvrdili da je greška njihova i da je račun uredno podmiren i to prije skoro 2 godine, jer netko nije zabilježio uplatu, ali troškove blokade i deblokade računa još uvijek treba netko platiti. Pitanje, tko će to platiti jer ja sam oštećen zbog blokade i vremena za dokazivanje,ne mogu raspolagati računima, a fina traži svoje. Da li imam pravo nekog tužiti i tražiti nadoknadu štete?

    Nakon prigovora da je račun podmiren i dokazano danas sa računom uplate, skinuta blokada sa računa ali je sa njega skinuto ukupno 250 kuna za troškove fine .Kako sad povratiti troškove za koje nisam kriv a meni uzeto sa računa?

  2. Poz. Meni blokirali račun zbog navodnog neplaćenog računa za kaznu. Danas utvrdili da je greška njihova i da je račun uredno podmiren i to prije skoro 2 godine, jer netko nije zabilježio uplatu, ali troškove blokade i deblokade računa još uvijek treba netko platiti. Pitanje, tko će to platiti jer ja sam oštećen zbog blokade i vremena za dokazivanje,ne mogu raspolagati računima, a fina traži svoje. Da li imam pravo nekog tužiti i tražiti nadoknadu štete?

  3. Radim u firmi na normu. Npr. 20 radnih dana x7,30 sati = 150 x satnica(XY).

    Zanimljivo da u istoj firmi na platnoj listi radnika koji je na režiji (voditelji, skladištari, održavanje, čistačica i sl.) uredno piše 20 x 8 sati = 160 sati.

    Znači ako mjesec ima 20 radnih dana,radnik na normi ne dobije plaćeno niti fond sati za taj mjesec, a ostali da. Poslodavac se uporno brani da mi imamo zajamčeni minimalac po ugovoru, da to nema veze sa brojem sati ??

    Da li je to po zakonu, i da li imamo pravo tražiti da nam plati pauzu za proteklo vrijeme?

  4. Poz. Nakon smrti majke otac, brat i ja naslijedili smo svaki 1/3 dijela polovine kuće. Drugu polovicu ima otac. Brat s nama ne živi više od 20 god., a kuću koja je sad izgradili smo prije 10 god. supruga i ja uz pomoć njenih roditelja. Sad otac u dogovoru s bratom želi "sve", osim moje 1/3 u polovici sa izgovorom da sam radio bez njegovog dopuštenja?? Koja su prava mene i supruge u toj kući pošto imamo sve račune od gradnje, nabave mat. i ostalo? Što bi se desilo da on odluči kuću prodati ili darovati nekome? Da li možemo tražiti povrat uloženog u kuću?

  5. Malo kasnim sa odgovorom. Nije da mi nemamo pauzu, ali nam nije plaćena, u tome je problem. Npr. mjesec ima 22 radnih dana x 7,30=165 plaćenih sati iako je fond sati 22x8=176 sati? Znači na platnoj listi radnik ima samo 165 sati, dok režijsko osoblje 176 u istom mjesecu, tj. nema ni fond sati za taj mjesec. Prije smo radili subotom , a prekovremeni su se obračunavali tek kad smo prešli ukupno fond sati za taj mjesec. Dodatno pitanje: Da li radnik mora imati određeni fond sati u mjesecu, ili ne?

    Hvala unaprijed na odgovoru.

  6. Zanima me da li poslodavac ima pravo postaviti videonadzor u pogonu sa direktnim promatranjem radnika? Prije nekog vremena postavljen je nadzor na ulazu te postepeno po hodnicima i transportnim prolazima te skladištu. Također me zanima da li može u istoj firmi radnicima se računati 7,30 sati koji su na normi, a režijsko osoblje (kancelarije, skladište, održavanje, voditelji odjela i sl.) ima 8,00 sati plačenog dnevnog rada?? Na taj način radnici bez prekovremenih sati nemaju fond sati koji bi trebali, tj nemaju plaćenu pauzu.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija