Jump to content

bare5

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Moj djed je u dosudnici (1950.g.) od svog oca dobio naslijeđe na z.u. xy, međutim taj z.u. xy nije upisan u gruntovnici na ime njegova oca (u katastru je). I sad me zanima, gdje mogu naći dokumente na osnovu kojih je taj z.u. upisan u dosudnici? Hvala Vam unaprijed na odgovoru
  2. U drugom svjetskom ratu bombardiranjem uništena je kuća mog djeda.Nedavno sam saznao da je mojim tetama isplaćena ratna šteta, a da njihov brat nije o tome ništa znao. Da li ja danas mogu ostvariti pravo na dio te naknade , iako je od tada prošlo mnogo godina?
  3. Poštovani, Još ću jedno, pokušati objasniti: U ZK na čestici je bio upisan gosp. X. Odlukom suda vlasnik čestice postaje moj pradjed. Dosudnicom nakon njegove smrti danas doznajem da ja trebam postati vlasnik, ali danas je gosp. X ponovno upisan na toj čestici . Moje je pitanje kako je to moguće i gdje je nestao moj pradjed,jer iz povijesti upisa saznajem da je g. X bio prvi i jedini vlasnik?
  4. Molim savjet Na čestici 1935. g. nalazim gosp. Peru Perića kojemu moj pradjed posuđuje novce i osigurava se hipotekom na tu česticu.G.Perić ne vraća dug i sud uknjižuje na tu česticu mog pradjeda. Danas, uvidom u dosudnicu nakon smrti mog djeda saznajem da ja trebam biti vlasnik na toj čestici. Dosudnica nije nikad provedena.Danas je na toj čestici upisan g.Perić. U povijesti upisa na toj čestici nalazim: na „temelju zapisnika od izvida obavljenih i za osnivanje Zemljišnika za poreznu općinu,i zadnjeg tvarnog posjeda uknjižuje se pravo vlasnosti na ime g.Perića“ Kakva su moja prava i što mi je činiti? Unaprijed hvala na odgovoru.
  5. Molim savjet Na čestici 1935. g. nalazim gosp. Peru Perića kojemu moj pradjed posuđuje novce i osigurava se hipotekom na tu česticu.G.Perić ne vraća dug i sud uknjižuje na tu česticu mog pradjeda. Danas, uvidom u dosudnicu nakon smrti mog pradjeda saznajem da ja trebam biti vlasnik na toj čestici. Dosudnica nije nikad provedena.Danas je na toj čestici upisan g.Perić. U povijesti upisa na toj čestici nalazim: na „temelju zapisnika od izvida obavljenih i za osnivanje Zemljišnika za poreznu općinu,i zadnjeg tvarnog posjeda uknjižuje se pravo vlasnosti na ime g.Perića“ Kakva su moja prava i što mi je činiti? Unaprijed hvala na odgovoru.
  6. Hvala Vam na odgovoru,ali još imam nejasnoće vezane uz uknjižbu. Greškom izbrisan post: Uvidom u dosudnicu nakon smrti mog pradjeda iz 1958 g. utvrdio sam da je pradjed bio vlasnik na 4 zk. uloška. Moji pokojni roditelji upisali su se na 2 uloška a na preostala 2 nisu.(imali su povjerenja i upis su prepustili osobi „prijatelju“ koji je namjerno upisao samo 2 zk. uloška. Na jednom zk. ulošku danas je i dalje upisan pradjed sadašnjih nasljednika čija zemlja je prešla u vlasništvo mog djeda. Da li se na taj uložak mi možemo knjižiti bez tužbe? Znam da ću morati tužiti sadašnje nasljednike koji su se ispravnim postupcima knjižili i prebacili čestice u novi zk.ul. Još jednom isprika što sam greškom izbrisao prvi post ali se nadam da razumijete moje pitanje.
  7. Imam slijed pradjed,prabaka,djed,mama ja i sestre. Na jednom zk ulošku upisan je i dalje pradjed sadašnjih naslijednika čija zemlja je prešla u vlasništvo mog djeda,ali nebrigom mojih roditelja ne i na nas,jer je nisu upisali u ZK. Da li se na taj uložak mi možemo knjižiti bez tužbe? Znam da ću morati tužiti sadašnje nasljednike koji su se ispravnim postupcima knjižili i prebacili čestice u novi zk.ul. (Ispričavam se greškom sam izbrisao prvi post)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija