Jump to content

baba11

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. I zaboravih napisati da me zanimaju samo opcije koje bi bile legalne.Brat će zaista boraviti u toj kući ali me zanima da li ga moram tretirati kao podstanara ili može kao člana obitelji jer mi on naravno neće plaćati podstanarstvo.
  2. Ukoliko sam suvlasnik stana u kojem živim sa suprugom i posjedujem još jednu nekretninu u kojoj nitko ne boravi , zanima me da li bi u slučaju uvođenja novog poreza na nekretnine mogla ikako izbjeći plaćanje visokih poreznih stopa tj. da li bih mogla prijaviti boravište na toj adresi pa da plaćam porez ali po smanjenoj stopi ili bih mogla prijaviti brata da tamo boravi ( ne kao podstanar nego kao član obitelji)pa da se porez obračuna kao da je nekretnina u funkciji?Trenutno se plača samo paušalni iznosi za račune na toj adresi ,pa bi to možda mogao biti problem ukoliko se budu radile kontrole.
  3. Sklopila sam ugovor o doživotnom uzdržavanju sa jednom osobom i brinula se o njoj 10-tak godina.Zbog teške bolesti osoba je ( svojom voljom ) otišla u dom ( radi bolje skrbi-jer sam i sama bolesna). Kako sam sa tom osobom jako bliska željele me je osigurat(na njeni unicijativu smo napravili ugovor o dosmrtnom uzdržavanju kako bih nekretninu koju posjeduje mogla još za njenog života prepisati na sebe). O osobi sam se brinula na način da sam je redovito posječćvala ( koliko je u mojoj moći jer sam i sama bolesna i ne živim blizu)te joj donosila odjeću i ostale potrepštine te svakodnevno telefonski kontaktirala- bili smo kao roditelj i dijete. Dom je uredno plačan sa njenom mirovinom -isto njenom voljom. Odnosom smo bili oboje zadovoljni i nitko nije želio raskinuti ugovor, ali me sad zanima nakon njene smrti ( iako je nekretnina u mome vlasništvu) , da li netko od rođaka ( daljnjih jer bližih nema) može osporiti ugovor budući se zadnjih godina nisam ja direktno brinula o njoj nego je bila smještena u dom.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija