Jump to content

papabatak

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je papabatak objavio

  1. Hwala ti Siralex. Njiskrenija i najbolja poruka koju sam primio. PAPABATAK
  2. Hasko hvala na razumjevanju i odgovoru. Konkretna pitanja sam postavio ali vjerojatno previše da bi se na sva grupno odgovorila. Moj osnovni problem je što ne razumijem u kojem sam statusu i da li mi to npr. omogućava besplatni javni prijevoz. Neko vrijeme neću gnjaviti forum i zato još jedanmput Hvala.
  3. Plavu karticu sam dobio, ali mi je ukinuta zbog upravnog spora s Ministarstvom branitelja. Od tada sam uplaćujem dopunsko osiguranje. Vjeruj mi nije rijeć o prepotenciji, ali ako poznaješ prave branitelje koji boluju od PTSP-a, onda znaš da su u pravilu inertni i samozatajni. Meni je trebalo puno vremena, tri boravka u bolnici (po jedan mjesec), grupna terapija te puno obiteljske potpore da bi se uopće odvažio logirati na forum. Mislim da češ me razumjeti.
  4. Svaka čast. Dobar dio pravih branitelj dijeli tvoje mišljenje. Najviše "buke" i pometnje stvaraju uredski brnitelji ili maloljetnici koji ne razumiju što je rat. Sve najbolje i sretno
  5. Hvala na javljanju. Neke stvari očigledno nisi pozorno pročitao. Naravno ja primam mirovinu, a preko foruma sam samo tražio podatak na koje beneficije npr. gradski prijevoz, oznaka invalida na automobilu, dopunsko osiguranje, rehabilitacija u toplicama itd. imam pravo. Inače Zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji ima hrpu stranica te raznih dopuna što je i razlog zašto se obraćam za pomoć na forumu. PTSD-ovac sam, kao i svi mi pa mi je konfuzno pratiti sve odnosne zakone. Zahvaljujem željama za bolju novu godinu i naravno to i tebi želim.
  6. Pozitivni zakoni su pravna zamjenica za zakone koji se trenutačno primjenju. Imam rješenje izdano od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (trajno/drugostupanjsko) koje mi kao dragovoljcu i Hrvatskom branitelju priznaje trajni gubitak opće nesposobnosti za rad kao posljedicu bolesti i ozljeda zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Sva moja lječnička dokumentacija je pravovaljana, a moj službeno izdan ratni put je ocijenjen kao izuzetan. Status dragovoljca (proboj za Vukovar) kao i opći dio sudjelovanja u borbenom sektoru datira od 30.06.1991 do 30.06.1996. Sve opisano ima orginalnu dokumentaciju. Imam sttus HRV-a, koji je trenutačnu u mirovanju, pošto vodim upravni postupak protiv Ministarstva branitelja. Hvala vam na odgovoru.
  7. Imam 100% nesposobnost za rad u OS, kao posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu. Propisuju li pozitivni zakoni ikakve beneficije u mom slučaju?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija