Jump to content

Mile123

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Zbunjen
    Mile123 je dobio reakciju od Milan64 u Neutemeljeni otkaz,odjava s mirovinskog   
    Probat ću ovo skratiti.
    Nedavno sam dobio otkaz i poduzeo sam sve zakonske radnje da ga osporim zbog toga jer mi je bivši poslodavac dao otkaz kad sam bio na bolovanju, te me i odjavio. Odluku o otkazu mi je uručio 5 dana nakon toga. Radna inspekcija je izašla na teren i ustanovila da su mi prekršena prava i da je otkaz nezakonit i to mi je sve jasno. U rješenju su napisali da su protiv poslodavca poduzeli zakonom propisane mjere. Da li postoji mogućnost dobiti informaciju na koji način je poslodavac kažnjen ?
    Drugo pitanje odnosi se na postupak prilikom odjave na mirovinskom.
    Obzirom da je radna inspekcija ustanovila da mi je prije otkaza trebala biti uručena odluka o otkazu , a ja je nisam dobio niti išta potpisao kako je poslodavac mogao izvršiti odjavu s odlukom bez potpisa, te kako su me na zdravstvenom mogli odjaviti ako sam na bolovanju ? Na mirovinskom su mi rekli da je to normalna procedura i da tu nije ništa sporno, ali meni to baš nije logično. Dakle poslodavac može izmisliti neku priču o meni kao radniku, napisati komad papira, otići i odjaviti me , a da se nitko ne pita da li je to istina. Posljedica toga je da sam ja bez posla, ne dobivam naknadu jer je poslodavac izmislio priču i odjavio me navodeći podatak da sam dobio otkaz zbog skrivljenog ponašanja. Na zdravstvenom bi im se valjda trebalo u sistemu pojaviti podatak da sam na bolovanju, ali oni me uvjeravaju da oni rade odjavu po papirima s mirovinskog i da ne provjeravaju da li sam na bolovanju. Meni cijela ova priča ne pije vodu, no očigledno je to u praksi moguće izvesti.
    Da li je moguće od nekoga tražiti reviziju ili bar informaciju dali se poštivala procedura na mirovinskom i zdravstvenom ili je netko radio protiv zakona, odnosno kako doći do nekog tko bi mi mogao razjasniti ovu situaciju?
    Hvala unaprijed.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija