Jump to content

MG

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Ima svega. Najcesca su: zasto bas odvjetnistvo, kako ste nas pronasli, imate li preporuku, ceslja se uglavnom zivotopis. Naravno da postoje i ona zabranjena pitanja (o trudnoci itd.). Razgovara se o faksu i ispitima. Uglavnom sve ovisi o karakteru onoga koji ispituje. Sretno!!
  2. Ma jasan mi je natječaj i postupak oko testiranja, međutim nisam nigdje našla što kad se poništi natječaj, možda je to to, koliko vremena treba proć i kad su dužni to objaviti.
  3. Situacija je sljedeća. Zavod, državni zavod raspiše natječaj. prijavim se, čekam oko 2 tjedna da objave, onda čekam tjedan dana da me pozou, tada riješim ispit, telefonski me pozovu na usmeni dio. Prijavila sam se naime za vježbenicu. Do sada sam čekala 2 tjedna da vidim što će bit od svega toga (očekivala sam da ću dobit posao - takav mi je dojam ostavila komisija) i na kraju JA njih zovem i kazu mi da je radno mjesto - povučeno! Ljuta sam jer sam čekaala mjesc i pol dana i nisam se prijavljivala na druge poslove, očekujući ovdje pozitivno rješenje. Smeta me njihovo neprofesionlno ponašanje jer sam izgubila vrijeme i potencijalne druge prilike za posao. Da li se mogu žalit. Još uvijek nisu objavili povlačenje! Unaprijed hvala!
  4. To je ono sto me zanimalo. Hvala puno na odgovorima!
  5. Da, ali nije bilo ocevida. Pješak je otišao u bolnicu tek navečer. I da li je sankcija uz novčanu mozda i oduzimanje vozačke? I zanima me kolika je mogućnost da ce doći do građanske tužbe s obzirom na to da nema vecih ozljeda? A što se tiče nematerijalne štete isto tako mislim da nije bilo većih šokova i još sam inzistirala da ga odmah nakon nesreće odvedem u bolnicu? fala!!
  6. Sjledece se dogodilo... Izlazila sam na glavnu ulicu s automobilom i nisam vidjela pješaka i lagano sam ga trknula. Na pješačkom prijelazu. Nisam brzo volzila buduci da sam tek kretala. Pješak je tvrdio da mu nije nista iako sam inzistirala da otiđemo zajedno u bolnicu i provjerimo stanje. Kasnije sam doznala da je ipak otišao u bolnicu. Pitanje je sljedeće; koja je prekršajna snakcija u slučaju da priznam da sam kriva i kako ce stvari teči, budući da nije došlo do težih ozljeda. Unaprijed hvala!
  7. Molim, hitno ako mi netko može reći kako bi najbolje bilo sastaviti žalbu protiv odluke o troškovima, a radi se o rješenju o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Radi se o dugovanju jednoj firmi koja sada tuži moju firmu radi neplcanja članstva i računa. ja sam smatrala i imam nekoliko dopisa koje sam im poslala da smo usmeno sklopili dogovor o prekidu tog članstva. na kraju su nam savjetovali da je to u redu ali da trebamo samo dopis poslati da imaju crno na bijelo. dopis se izgubio, poslala sam jos nekoliko dopisa, ali oni sada tuže moju firmu. Budući da su platili odvjetnike, traže trošak. imam pravo na žalbu pa me zanima kako da to najbolje napisem (javnom bilježniku) da se ti troškovi ne plate? hvala puno unaprijed!!!
  8. Imam sljedeci slucaj... Dobila sam ovrsni prijedlog na temelju vjerodostojne isprave (od javnog biljeznika) i zanima me kako se pise prigovor protiv takvog prijedloga. Kao dokaze imam dva dopisa koja su bila upucena toj tvrtki. Zanima me da li se to pise kao obican podnesak ili .. hvala unaprijed
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija