Jump to content

dalmatien

Korisnik
 • Broj objava

  78
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Hvala Vam na detaljnom odgovoru. Koliko sam razumio mora se etažirati svih 10 apartmana, ne može samo par njih.
 2. Veliki pozdrav svima Zanima me slijedeće. Kuća se sastoji od 10 apartmana i u vlasništvu je 1/1.Vlasnik bi želio etažirati 5 apartmana i onda ih etažirane prodati. Može li se etažirati samo dio kuće odnosno tih 5 apartmana a ostatak ne. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
 3. Pozdrav svima. Zanima me gdje i na koji način može osoba iz BiH sa Norveškim državljanstvom ovjeriti punomoć u Norveškoj kojom bi opunomoćio nekoga da u njegovo ime može kupiti nekretninu za njega. Gdje napraviti i ovjeriti tu punomoć u Norveškoj i kakva je daljna procedura u Hrvatskoj. Unaprijed se zahvaljujem.
 4. Pozdrav svima. Zanima me može li firma d. d. u likvidaciji prodati svoju nekretninu, stan sa urednim vlasničkim listom bez tereta i plombi. Unaprijed hvala na odgovoru.
 5. Pozdrav svima imam jednu nedoumicu pa bi Vas molio da mi pomognete, radi se o slijedećem. Osoba A prodaje stan osobi B, osoba B predaje prijedlog za uknjižbu prava vlasništva koji još nije proveden. Sada osoba B prodaje taj stan osobi C pa me zanima na koji način uknjižiti osobu C kada je u vlasničkom listu još upisana osoba A. Treba li u kupoprodajnom ugovoru spominjati navedenu situaciju ili dodatno objašnjenje u prijedlogu za uknjižbu? Imate li pravi prijedlog odnosno rješenje situacije? Unaprijed se zahvaljujem.
 6. Molim za savjet odnosno pomoć u razrješenju slijedeće situacija. Osoba Ante Antić kupila je novi stan od firme koja je gradila zgradu. Napravljen je kupoprodajni ugovor i predano je u zemljišne knjige na uknjižbu. Sada Ante Antić prodaje taj stan Miru Miriću. U zemljišnim knjigama nije još proveden upis na prvoga kupca Antu Antića pa me zanima kako će ići prijedlog za uknjižbu vlasništva od strane novoga kupca Mira Mirića budući da on kupuje od Ante a u vlasničkom listu još je upisana firma ( ima zabilježba da je Ante Antić predao na uknjižbu ali nije još provedeno). Bio bi zahvalan na nekom j
 7. Hvala na informaciji i pomoći.
 8. Molim pomoć. Hrvatski državljanin u inozemstvu ovjeru punomoći (prodaja nekretnine) ovjerava u HR konzulatu ili veleposlanstvu. Ako su isti predaleko zanima me može li tu ovjeru napraviti kod javnog bilježnika države u kojoj živi i kakav je onda postupak u HR sa tom ovjerom od stranog javnog bilježnika. Unaprijed se zahvaljujem.
 9. Hvala na konkretnim odgovorima.
 10. Ako netko može da mi objasni ima li išta sporno u situaciji kada se kupuje nekretnina u Hrvatskoj a plaćanje bi bilo sa računa kupca u Njemačkoj na račun prodavatelja u Njemačkoj. Jeli problem ako u kupoprodajnom ugovoru se navede IBAN od banke u Njemačkoj gdje će biti uplata cijene. Unaprijed se zahvaljujem.
 11. Ako je više vlasnika nekretnine u vlasničkom listu mogu li oni izdati jednu tabularnu ispravu u kojoj su svi navedeni ili je potrebno za svakoga vlasnika posebnu tabularnu ispravu. Ako može neki primjer TI gdje je više kupaca i prodavatelja. Unaprijed se zahvaljujem.
 12. Molim za stručnu pomoć budući da mi situacija nije jasna. Supružnici Ana Jurić i Ivo Jurić upisani su u vlasničkom listu kao vlasnici svaki za 1/2 stana. Jedan supružnik je preminuo i sada bi prodali stan. Može li se stan prodati prije ostavinske rasprave, kako se naznači u ugovoru o kupoprodaji ako se prodaje prije ostavinske (ako je moguće), a što navesti u ugovoru nakon ostavinske rasprave. Unaprijed se zahvaljujem na obrazloženju.
 13. Molim može li primjer pisanog zahtjeva za upis prava vlasništva za strane državljane koji se šalje Ministarstvu pravosuđa za stjecanje prava vlasništva na nekretnini.
×
×
 • Napravi novi...