Jump to content

pušioničar

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Servus! Pitanje: Da li dijete od 12 godina ima pravo reći na sudu s kojim bi roditeljem htio živjeti u procesu njihovog sporazumnog razvoda braka ali i nakon presude tj ukoliko skrbništvo nad njim bude dodijeljeno jednom od roditelja da li se ima pravo nakon presude predomisliti i koje korake bi trebao napraviti kako bi "otišao" drugom roditelju ukoliko bi dijete to htjelo. Hvala!
  2. S kojim se problemima nose obespravljeni roditelji, najčešće očevi, rekli su nam Slaven Rukavina, Tanja Bukovčan i Vlasta Grgec Petroci. Mislim da bi ova emisija puno mogla pomoći obespravljenim roditeljima. Evo link: http://www.studio45.rtl2.hr/obespravljeni/
  3. Pozdrav! Ukratko: 10 godina braka (bez predbračnog ugovora). Troje malodobne djece (12 god., 5 god., 1.5 god.). Pokretna imovina: auto vrijedan cca 3 000eur (glasi na mene kupljen u braku). Nepokretna imovina: Stan od 80 kvadrata darovnim ugovorom darovan meni za vrijeme dok smo bili u braku. Cca 100 000kn kredita za unutarnje uređenje sve na moje ime koje sam dužan otplaćivati još 15 god (5 000kn rata). Moja primanja: cca 10 000kn. Režije cca 2 000kn + cca 5 000kn duga po karticama. Ženina primanja: minimalna porodiljna naknada od 1 600kn + troškovi podstanarstva cca 1 500kn. Sporazumno bi se razveli, dogovorili oko skrbništva za djecu, i podijelili imovinu i to čim čim prije i čim čim jeftinije imajući u vidu ponajprije dobrobit naše djece. Trenutačni usmeni dogovor: 1 dijete meni, druga dva njoj. Minimalna alimentacija od mene njoj za 2 djeteta (cca 1000kn). Sva stečena imovina ostaje meni (auto+stvari u stanu). Šta bi nam bilo pametno još dogovoriti, potpisati, učiniti kako bi se u miru rastali (bez mogućnosti za buduća naganjanja po sudovima-bilo za djecu, bilo za imovinu) i naravno zaštitili svaki svoja prava? Da li sud može promijeniti dogovor oko skrbništva, iznos alimentacije, podjelu imovine stečene u braku ako se sporazum potpiše kod centra za soc. skrb? Koliko bi nas to na kraju sve koštalo? (bez odvjetnika) Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija