Jump to content

cristianna

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Nažalost moj prvi odvjetnik je radio na tome da se slučaja što prije riješi bez obzira kako on završio. On je predložio i nagodbu koja nikako nije išla nama u korist već bi smo bili dodatno oštećeni na drugom kraju vlasništva tj. predložio je da mu ustupimo dio voćnjaka kako ne bi dirao ulaz u dvorište. Drugi je odustao na pola puta i slučaj predao kolegici koja nije imala dovoljno vremena da se upozna sa slučajem te smo opet ostali bez ičega i tako u nedogled. Napominjem da je tokom njegovog postavljanja ograde bila policija i mjernik na terenu te su mu zabranili daljnje postavljanje na što se on totalno oglušio i nastavio nakon par dana opet... Te smo pokrenuli tužbu koja ne daje pozitivan ishod. Ne znam više da li imam mogućnost žalbe pošto je to već treće rješenje koje nije presuđeno nama u korist.
  2. Hvala na savjetu, Naše vlasništvo je ograđeno od kada ja znam za njega, prije 45 godina kada su moji roditelji kupili kuću i imanje kao takvo ograda je bila postavljena. Ograda postoji sve te godine, a susjed je "pregazio" moju ogradu i svoju postavio na mojem vlasništvu. ponavljam da je mjernik bio na terenu i potvrdio da je navedeni zašao na moje. Ali naše sudstvo više voli eure nego pravdu. Izvanparnički postupak ili nagodba nije dolazila u obzir od samog početka, jer je to MOJE vlasništvo, nije stvar tvrdoglavosti ili inata već jednostavno pravde, ne može on uzeti nešta šta nije njegovo. Hvala na savjetu.
  3. Ne znam točno, papiri su kod mame i tate, jer oni žive u toj kući. Morala bih pitati da mi točno pročitaju. Iako mi je mama nešta rekla kao da nemamo više pravo uložiti žalbu na ovu presudu.
  4. Pozdrav svima, molila bih Vas za savjet i pomoć jer više ne znam kome da se obratim i šta da radim. Naime, već par godina se sudim sa susjedom oko međe. Navedeni susjed je kupio kuću pokraj mene i od tada imam problema s njime jer uporno mi želi ući u moje dvorište sa ogradom. u stvari već je zašao u moj posjed ali ne možemo mu ništa.. stavio je betonske stupove i novu ogradu 70 cm u moje vlasništvo i od tada se sudimo s njime oko toga. granica (međa) je upisana još davne 1800 i neke godine. Mjernik ( točno troje njih) je bio nekoliko puta vani na terenu i potvrdio da je zašao u moje ali niti jedan sud nije presudio u našu korist, što niti jedan mjernik ne može vjerovati da je moguće. Neki dan mi je došlo rješenje iz Županijskog suda da opet nismo dobili spor. Ja više ne znam šta da radim, jer je i previše očito da je navedeni potkupio suca u svoju korist. Ako odustanem sada i dozvolim da on nastavi sa otimanjem moga vlasništa ja bih morala rušiti dio svoje kuće da bih mogla zaći u dvorište jer nam je i ovako uzak ulaz. Molim Vas za savjet, stvarno sam očajna i nemam više novaca da ponovo uložim žalbu na presudu.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija