Jump to content

Veselko

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Članak 60. stavak 2. (2) Bračni drug, punoljetna djeca i roditelji smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata imaju pravo na uvoz osobnog automobila bez plaćanja carine, posebnog poreza i poreza na dodanu vrijednost jednokratno, ako to pravo do sada nisu iskoristili. Nejasno je: Bračni drug, sin, kćer = 3 automobila. Svatko svoju povlasticu jednokratno? Ili jedan automobil svi navedeni jednokratno? Može se tumačiti na više načina. Također ne mogu pronaći uredbu o maksimalnoj dopuštenoj cijeni osobnog automobila? Svi savjeti dobrodošli! Hvala!
  2. hm, gospon je umro prije cca godinu dana, al na z.k ulošku piše da je stanje verificirano 30.1.2013. i jos stoji njegovo ime.. Uglavnom, obavit ću to čim prije... Matrix76 predpostavljam da pod 1.Prijedlog misliš na obrazac koji kupujem u gruntovnici na kiosku... Još sam dobio info da treba izvadak OIBa sa porezne uprave... (evo sad vidim da je napisano) Tnx!
  3. Hvala na odgovorima.! Postoji klauzula gdje prodavatelj ovlašćuje kupca da bez daljnjeg sudjelovanja prodavatelja može zatražiti i postići uknjižbu etažnog vlasništva na stambeni prostor... Predpostavljam da smrt prodavtelja u međuvremenu ne igra ulogu. Lijepi pozdrav!
  4. Pozz svima. želio bih dovesti stan u 1/1 stanje za prodaju. Zagreb. Posjedujem kupoprodajni ugovor (očev) iz 2000. godine, priznanicu o plaćenom porezu na nekretninu iz 2001. Uvidom u prikaz z.k. uloška, poduložak xy, vidim da je u drugom odjeljku pod B Vlastovnica naveden gospodin od kojeg je moj otac kupio stan. Taj gospon je u međuvremenu umro. Plus navedeno od čega se sastoji i koliki je stan te broj etaže. Teretnica, tereta nema. Čitajući po forumima vidim da bi trebalo predati Ugovor o kupoprodaji u gruntovnicu,NSK/NSB... Jesu li mogući problem zbog smrti prijašnjeg vlasnika? Što bih još trebao napraviti da dođem do čistih papira.. Svi savjeti dobrodošli. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija