Jump to content

mrobi65

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Svima se zahvaljujem na odgovorima, jako puno ste mi pomogli savjetima te se nadam da ču sada imati više podloge u idučim razgovorima sa dotičnim gospodinom, te se nadam da ču uspjeti u naumu da se gospodin urazumi, te da se prestane ponašati kao feudalac ili da nekažem još nešto gore.Hvala još jednom.
  2. A što se tiče prava prolaza, ono je upisano u vlasnički list moje čestice, u biti ta je zabilježba od nekad, dok su postojali neki drugi vlasnici pa se prolazilo preko tuđeg zemljišta jer nije bilo puteva, dok sad gospodin ima prilaz tom zemljištu sa svojeg posjeda ali namjerno koristi situaciju i prolazi preko moje parcele iako bi mu bilo bliže priči sa stražnje strane njegovog zemljišta, ispada da ste u pravu kada kažete da sam dobio šerifa za susjeda.
  3. Ne nudi poštenu ili razumu cijenu , nego nešto smiješno što nije niti za smijati se koliko je uvredljivo a uz objašnjenje da se zemljišta slabo prodaju da više nitko neče ništa kupiti, itd.itd. u biti imam dojam da bi dotični želio da mu poklonim česticu, a točno ste naveli radi se o vikendici tako da dok mene nema tamo on radi što god hoče.
  4. Poštovani Bovu, novi vlasnik je je čim je kupio parcelu iza moje, koristio pravo prolaza preko mog zemljišta i to tako da je u biti uništio most, razrovao i uništio prilaz (sadi kukuruz na toj parceli) te me je potom kontaktirao sa prijedlogom da kupi tu parcelu , jer mu je kao teško gledati što su njegovi radnici napravili sa teškim strojevima , te bi mi bilo najbolje to prodati njemu, a on bi to onda sebi betonirao i napravio put.Moram napomenuti da isti gospodin posjeduje više parcela u selu u kojem ja imam to svoje zemljištei malu vikendicu izgrađenu na jednoj čestici koja graniči sa njegovom na kojoj je i izgrađena navedena pomočna građevina, te on ima pristup svom zemljištu i sa druge strane svog imanja ali namjerno je koristio mogučnost da prođe preko mojeg zemljišta i raskopa ga kako bi vjerovatno pokazao što mi je najpametnije napraviti kako si ne bih stvarao probleme.
  5. Poštovani,molio bih za savjet u svezi moguče tužbe protiv mene, a zbog razloga naknade troškova rušenja objekta koji sam koristio a nalazi se na tuđoj parceli. Naime na tuđoj čestici koja graniči sa mojom česticom , prije više od dvadesetak godina moj pokojni otac je sagradio zidani objekat poljoprivredne namjene, veličine 6 x 5 metara.Knjižni vlasnik spomenute parcele nikad nije postavio pitanje ili se interesirao što se u biti nalazi na jednom dijelu njegove čestice pošto je to u biti oranica i zemlja se i prije na takav način obrađivala, nitko nije provjeravao točne granice graničnih parcela.Prije par godina vlasnik je umro i tu istu česticu naslijedio je gospodin koji je takođe nastavio iznajmljivati zemlju sve do dana kada je tu parcelu , točnije ove godine prodao.Novi vlasnik navedene čestice, zainteresirao se da kupi i jednu moju česticu koja se nalazi uz asfalt i preko koje on ima pravo prolaza na svoju parcelu (upisano u zemljišne knjige -pravo prevoza đubra), međutim ja za tako nešto nisam zainteresiran.Nakon što sam ga odbio zaprijetio mi je rušenjem zidanog objekta izgrađenog na njegovoj parceli , uz napomenu da če me tužiti i tražiti nadoknadu svih troškova koji če iz toga njemu nastati, to jest navodi kako če mi tužbama napraviti razne probleme i troškove. molio bih ako me tko može savjetovati, što uraditi u konkretnom slučaju i čemu se mogu nadati ako do tužbe i dođe. Unaprijed se zahvaljujem na odgovoru.
  6. Pošto je samo jedna dijagnoza i to PTSP , uzročno posljedično vezano uz sudjelovanje u ratu ,jer temeljem PTSP i imaš HRVI , koliko sam shvatio , klasika 20% , jer više manje svima daju takav postotak ,na invalidskoj komisiji u Tvrtkovoj , trebali su donijeti riješenje o kumulativnim uzrocima oboljenja vezano uz rat i mir i to tako da je dio uz rat 100% , jer nema druge dijagnoze.A li sad dolazi pitanje , jeli liječnik opče prakse kod kojeg si išao prvo , kako bi pokrenuo vještačenje i kako bi predao zahtjev za invalidsku mirovinu , bilo zbog profesionalne nesposobnosti ili opče nesposobnosti za rad , u obrazac IN-1 , nabubao svega i svačega , i one možebitne dijagnoze od prije rata , pa sve druge ostale dijagnoze koje u konačnici razvodne taj dio vezan za rat , pa na kraju ispadne da je rat 20% a civilni dio 80%.E sad je to trebalo iči i na drugostepenu komisiju ,vojnu , kod dr.T ,koji je mogao potvrditi ili izmijeniti odnos -ratni dio , civilni dio , e to su sad samo pretpostavke te če se tek u riješenju vidjeti što je zapravo riješeno.Drugo , koliko znam ,mirovinsko vas je dužno pozvati da se izjasnite koju bi mirovinu htjeli primati , jer imate pravo ostati na mirovini koja je za vas povoljnija , zatim isto tako ako saznate da nešto nebi bilo povoljno po vas , imate mogučnost i pravo dok postupak traje svoj zahtjev povuči i nikom ništa , sve se dana svodi nato da braniteljima uskrate njihova prava gdje i kako god stignu i ono što bi trebali reči čovjeku oni prešute ili ih pokušaju uputiti na krivi put , kako nebi mogli ostvariti ono što je za nas povoljnije a imamo pravo.Tako i u tvom slučaju koliko sam shvatio , iz sustava si otišao zbog neperspektivnosti i nemogučnosti daljnjeg napredovanja , a ne zbog bolesti pa te tako i nisu slali na vještačenje za odlazak u invalidsku mirovinu , nego ti je ovo prvi put da si bio na vještačenju u Tvrtkovoj , jer želiš preči u za tebe povoljniju mirovinu koja proizlazi iz zakona o braniteljima gdje su nam veči koeficijenti ,i mislim da bi svakako trebala mirovina po zakonu o pravima hrv. branitelja biti veča nego ova dosadašnja u kojoj se nalaziš a to je mirovina po zakonu o pravima DVO , čl.6a. E zato jedino pričekat crno na bijelo , da se vidi što piše i kakvo im je obrazloženje tog riješenja kojeg češ dobiti, pa onda vidjeti što i kako dalje.Želim ti svako dobro i sreču da uspiješ , ali kod današnje bande koja mrzi nas branitelje , možeš očekivati svašta .Ako ikako budem mogao pomoči savjetom slobodno pitaj jer sam sličnu problematiku imao i sam.Lijep pozdrav.
  7. Ako možeš malo pojasniti , to jest dali je medicinska dokumentacija kojom si bio na vještačenju u HZMO-u , samo veza oboljenje PTSP ili je tu bilo i drugih dijagnoza .
  8. Poštovani , molim za pojašnjenje , .Dobio sam riješenje OGS u kojem stoji da ja kao predlagatelj razvrgnuča suvlasničke zajednice povlačim prijedlog , zatim da se postupak obustavlja , i treče , nalaže mi se da platim protustranci trošak postupka u iznosu od 3000 kuna , i to u roku od 30 dana pod prijetnjom ovrhe. Zanima me na koji način da uplatim navedeni iznos , jer se nigdje ne navodi broj računa na koji bih to trebao platiti , jednostavno ako netko zna , kakav je postupak u ovakvom slučaju .Unaprijed se zahvaljujem.
  9. Poštovani , molim za pomoč , : prije tri godine ja suvlasnik jedne četvrtine stana radim predugovor o prodaji tog svog dijela večinskom suvlasniku ,za deset tisuča eura ali s tim da mi po potpisu predugovora kupac isplati kaparu od tri tisuče , a ostatak na sedam godišnjih rata , kupac je sada skupio ostatak novca i želi me isplatiti u cijelosti odjednom , što navesti u glavnom ugovoru i jeli obavezno iči na ovjeru kod istog javnog bilježnika kod kojeg smo potpisivali predugovor.Unaprijed hvala.R.V.
  10. Zahvaljujem se na Vašem odgovoru , tako nešto sam i pretpostavljao , s obzirom na sve , mislim da če mi biti najpametnije odustati od sklapanja sporazuma sa dotičnom i sve prepustiti ostavinskom sudu , na koji sam podnio prijedlog za razvrgnučem suvlasničke zajednice i to prije dva mjeseca , putem svog odvjetnika , napominjem da je nakon prvog ročišta sudac dao rok do kojeg bi se pokušali nagoditi , i pošto smo još u pregovorima moj odvjetnik je zatražio odgodu kako bi se postigao sporazum , drugo ročište je trebalo biti prije par dana , ali na kraju uviđam da se nečemo moči sporazumjeti i da mi je ipak najsigurnije sve prepustiti sudu , pa kako bude.S poštovanjem R.V.
  11. Hvala na interesovanju , i evo da pojasnim , gospođa je navela da je 2010.godine "dala" - posudila novac , bez ikakvih pisanih dokaza , navela je kao svjedoke svoju kčer , to jest sunasljednicu , suprugu mog pokojnog oca i njenog sina , a a što se tiče volje da odustane od potraživanja -navodnog za koji nema pisanog traga- ja bih to uvjetovao kao zainteresirana strana u postupku sporazumnog razvrgnuča suvlasničke zajednice sa sunasljednicom , njezinom kčerkom , suprugom mog oca , inače se bojim potpisati sporazum o razvrgnuču suvlasničke zajednice , boječi se da nakon toga ona ne pokrene nekakvu tužbu u kojem bi možda uspjela , te bih ja tako onda bio dužan isplatiti navodni dug.Hvala još jednom na bilo kakvom pravnom savjetu.S poštovanjem R.V.
  12. Poštovani , molim za pomoč , pitanje je slijedeće : nakon smrti oca i nakon provedene ostavinske rasprave naslijedio sam jednu trećinu svega , međutim nakon tjedan ili dva saznajem da je jedan od naslijednika u roku uložio prigovor na riješenje , u kojem se između ostalog , nezadovoljan nasljednik "sjetio" da je mom ocu njegova punica dala , posudila 15000 eura , .Da skratim , nakon prvostepenog suda , a zatim i drugostepenog suda potvrđeno je prije doneseno riješenje o naslijeđivanju , po kojem ja naslijeđujem trečinu svega , a za navedeni "dug" rečeno je da naslijednici odgovaraju za ostaviteljeve dugove.U tijeku je pokušaj sporazumnog razvrgnuća suvlasničke zajednice , pa me zanima kako se zaštititi od možebitne tužbe treče strane , to jest punice koja tvrdi da je dala novac , dali bi mogla proči izjava o odricanju od potraživanja prema pokojniku , samim time i prema naslijednicima , ili bi bilo bolje da punica da izjavu u kojoj bi stajalo da ona , sa današnjim danom , (taj i taj datum) nema nikakvih potraživanja prema pokojnom ocu , dali bi takva izjava bila pravosnažna i dali bi me žaštitila .Unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvom savjetu .
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija