Jump to content

zublab

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala na dobronamjernom odgovoru!Problem je u tome da mi je to vikendica a on je već postavio improviziranu drvarnicu na mom dijelu unatoč mog upozorenja.On sigurno mora znati gdje je precizno međa jer mu kćer radi u katastru.Dali za ogradu na međi (drvarnicu)treba nekakva dozvola ili moja suglasnost.?Ako se odlučim na tužbu ,dali stranka koja izgubi plaća sve troškove??Hvala
  2. Hvala na odgovorima.Molim Vas da mi odgovorite što ako sin proda darovanu zemlju prije ostavinske rasprave?
  3. Nova državna izmjera je završena ,a izvođač radova -mjerenja je bila firma Geoprojekt.Najnovije riješenje iz gruntovnice sam dobio gdje mi je čestica smanjena s 302 m2 na 281.Iako nezadovoljan pristao sam na to zbog dobrosusjedskih odnosa.Dakle ovdje je sve čisto što se tiče katastarskih planova.Moje pitanje je bilo vezano uz preciznost izmjere na terenu.Naime ,ako meni po katastarskim planovima pripada136 cm od kuće dali se to i na terenu može izmjeriti.Susjed kojem sam do sad popuštao opet želi uzurpirati mojih 11 cm međe stavljajući neke svoje međašne oznake jer su ove prilikom zadnjeg mjerenja obrisane?'!!
  4. Molim da mi netko odgovori na slijedeće.U mojoj katastarskoj općini završeno je nakon nekoliko godina preoblikovanje zemljišnih knjiga.Razmak između moje kuće i susjedove garaže je 252 cm.Po izvođaču mjerenja Geoprojektu i najnovijim katastarskim planovima meni pripada 136 cm ,a susjedu 116 cm.Susjed to ne prizna te postavlja privremenu ogradu točno na polovicu,tj. na mom dijelu.Kako da zaštitim svoja prava ,te dali je moguće na terenu u cm prezizno izmjeriti među ?.
  5. Dali kćerke uopće imaju pravo na nužni dio od darovnog ugovora i kako ga ostvarit ako imaju pravo?
  6. Molim da mi odgovorite :Ako je otac sinu ostavio darovnim ugovorom sve zemljište osim kuće i dvorišta ,a on je to gruntovno upisao, dali 3 kćerke imaju pravo na nužni dio i kako to ostvariti? Napominjem da je majka umrla prije nekoliko mjeseci,a otac je živ.Ostavinskom raspravom djelit će se kuća s dvorištem koja je (pola -pola ) na ocu i pokojnoj majci.Što ako brat proda zemljište prije rasprave??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija