Jump to content

anaboban

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je anaboban objavio

  1. Zanima me vrijedi li oporuka koja je vlastorucno napisana ali nije potpisana?
  2. To me najviše i zabrinjava sto vec u samom procesu nije uvaženo da postoje 3 javna puta do njihovih kuca
  3. Zivot mi se pretvorio u zivkanje policije koja se svaki put ograđiva od slucaja i kaze da je plafon onog sto oni mogu napraviti upozoravanje susjeda.... Pitam vas mogu li ista poduzeti ili da se jednostavno pomirim sa ovakvom situacijom i dobro naoružam živcima?!
  4. Evidentirano je u policijskoj postaji ometanje s njihove strane,provociranje,vikanje,provoz biciklom,kolicima...
  5. Ne znam po kojem osnovu,mozete li me savjetovati postoji li ikakav nacin?
  6. Susjedi dobili sudski dosjelošcu služnost prolaska pješice dijelom moje parcele. ( riječ je o dijelu parcele ispred ulaznih vrata u sirini 2 m i duljini 16 m-narušena mi je privatnost kao i pristup automobilom jer moram oslobodit prostor za prolazak).Svi imaju pristup nekretninama s javnog puta (imaju 3 puta) al u suđenju su tvrdili da im je ovako kraće.Mogu li ja tražiti ukidanje te služnosti?
  7. Svi imaju pristup s javne površine...u procesu su tvrdili da im je preko moje parcele kraće i brže stignu...premda je razlika u odnosu na postojeći put pola min. dužeg hodanja.Doveli su hrpu svjedoka i dobili proces.Ostecena sam sa 2 m sirine i 16 m dužine cijelom parcelom za njihov prolaz pjesice.Smatram da je moja šteta veća od njihove koristi jer imaju adekvatan postojeci put.Jel mogu tužiti?
  8. Susjedi su sudskom presudom dobili pravo prolaska pješice preko dijela moje nekretnine.Zanima me mogu li tražiti ukidanje istog obzirom da imaju 3 puta do svojih kuća?
  9. Nikako ne namjeravam sama na sud,angažirat ću odvjetnika...
  10. Mojim susjedima to nikako nije jedini put do njihovih kuća.Imaju još tri put koji svakog od njih nesmetano dovodi do njihovih kuća.Razlika je jedino u tome što su prolazeći dijelom moje nekretnine skraćivali put budući da se 50-ak m ispod moje parcele nalazi put kojim im je put dulji za nekih 1-2 min.Uz taj put postoje još dva puta kojim im je prolazak dulji oko 10 min.Napominjem da tužitelji traže pravo služnosti pješice na dijelu zemljišta koji je ispred mog ulaza u kuću i u širini 2 m duljine 16 m.Moji prvi susjedi žive u dvojnoj kući,jedan ima ulaz s gornje strane s javnog puta i brani drugome bratu ulaz s te strane te zato i podižu tužbu jer im taj dio moje nekretnine treba da bi na njemu drugi brat parkirao automobil i ulazio u kuću s te strane da ne smeta prvog brata.Sporno je i to što su ta dva brata izgradila bespravne objekte (jedan uz moju među,a drugi čak i ulazi 5 m2 u moj sporni dio zemljišta).
  11. Nova sam na forumu pa ne znam gdje se briše??
  12. Najljepša hvala,neke su mi stvari sad jasnije....samo me kopka ta 1948. (1948. zemljište postaje društveno vlasništvo) i vrijeme prije te godine budući moji susjedi tvrde da su prije navedene godine stekli pravo služnosti dosjelošću jer su njihovi preci prolazili spornim dijelom nekretnine dok bila u privatnom vlasništvu?
  13. Moji susjedi temelje svoju tužbu na dosjelosti....
  14. Susjedi prolazili preko privatne parcele,nisu upisali pravo služnosti,parcela prešla u državno vlasništvo,ja je otkupljujem i zanima me računa li se njihovo vrijeme prolaska na privatnom vlasništvu prvog vlasnika ili pravo prestaje budući da je parcela od 1948.do 2000.bila u državnom vlasništvu-jesu li to pravo izgubili u tih 52 godina prolaska po državnom??
  15. Nalazim se u pravnoj zavrzlami...Naime,1997 kupujem općinsko zemljište s kućom te ga ograđujem.Susjedi me tuže na sudu i traže da im se prizna pravo služnosti na jednom dijelu moje parcele kojim su prolazili prije nego sam doselio.Zemljište je prije 1984 bilo u privatnom vlasništvu a zatim je prešlo u državno.Znam da na državnom nisu mogli streći pravo prolaska dosjelošću ali me zanima utječe li to što na sudu tvrde da su prolazili tuda i za vrijeme prvog vlasnika te da su time stekli pravo??
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija