Jump to content

zg_zagorac

Korisnik
 • Broj objava

  13
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O zg_zagorac

 • Rang
  Zdravko

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Zahvaljujem na odgovorima. Upravo su me obaviijestili iz računovodstva da je stiglo rješenje ((ili obavijest) o obustavi ovrhe od strane ovrhovoditelja tako da više nemam brige. Lijepi pozdrav.
 2. Ovrhu je sastavilo odvjetničko društvo koje zastupa ovrhovoditelja. Radi se o ovrsi na temelju vjerodostojne isprave. Jednostavno, FINA je odblokirala račun i poslala mi obavijest na e-građani da su moji računi odblokirani.
 3. Pozdrav svima. Mene zanima da li ovrhovoditelj ima obavezu izdati rješenje ili potvrdu o namirenju duga meni kao ovršeniku i u kojem roku on mora obavijestiti FINA-u i mojeg poslodavca o namirenju duga. Mene su blokirali na FINA-i i poslali su još i mom poslodavcu ovršni prijedlog tako da mi je on u stvari ustezao mjesečno četvrtinu plaće i direktno uplaćivao na njihov račun. Ovrhovoditelj cijelim vremenom otplate duga nije vodio računa o visini duga koji je preostao tako da se događalo da je na FINI dug i 5 puta veći nego je bio (nije se smanjivao jer na blokirani račun nije bilo uplate pa je dug samo rastao), kod poslodavca je bio oko 3 puta veći. Više puta sam im pisao i telefonski govorio da izvrše korekciju iznosa duga, ali nisu se obazirali. Dobro. 13.08. sam isplatio dug i do danas još nisam dobio nikakvu obavijest od ovrhovoditelja kao ni moj poslodavac. Sutra idem u FINA-u da vidim da li su poslali što njima. FINA je u 4. mjesecu prekinula ovrhu jer više od 6 mjeseci nije ništa sjelo na blokirani račun, ali mi je rečeno da oni i dalje (2 godine) provjeravaju račune da li nešto sjeda (Sva sreća da nisam morao zatvarati zaštićeni račun). Problem je što ja dobivam plaću idući tjedan. Ako ništa nisu poslali mom poslodavcu, on će i dalje uplaćivati novac. Kada se otvarala ovrha sve je bilo ekspeditivno, brzo, bez ikakvih pitanja i trzavica. Mene zanima kakva su sada moje prava kada sve oko mene boli briga što će biti dalje. Da li ima kakvih zakonskih rokova koji obavezuju ovrhovoditelja o prekidu ovrhe? Što da radim ako nisu obavijestili ni FINA-u niti mojeg poslodavca i slijedom toga meni opet uzmu četvrtinu plaće? Slijeganje ramenima sa tekstom tipa .."Pa vratiti će Vam novac.".. za mene nije zadovoljavajuće. Meni je već svega dosta. To već traje 6 godina (plus skoro 3 godine koliko sam bio nezaposlen) i ja mislim da sam otplatio svoj dug pošteno. Zahvaljujem svima na eventualnim odgovorima. Lijepi pozdrav.
 4. Poštovanje, Zanima me u slučaju da se dogovorim sa Agencijom za otkup i naplatu potraživanja (SVEA EKONOMI u mojem slučaju) oko iznosa koji su oni spremni prihvatiti, kako da buem siguran da će se oni toga i držati? Moj slučaj je takav da imam ovrhu koja je pri kraju, odnosno još mi je ostala mala svota i možda bih mogao to otplatiti odjednom i tada više ne bih mogao biti blokiran. U tom slučaju bih mogao doći do kredita i platiti njima, ali nikako ne mogu namiriti onu svotu koju su oni otkupili već bismo se trebali nekako dogovoriti. Ali kako da se osiguram da oni ispoštuju dogovor? Ništa ih ne sprečava da me, nakon što ja uplatim dogovorenu svotu, terete za ostatak koji su ponudili kao otpis. Da li je to neki vid obvezujuće ponude ili slično. Zahvaljujem unaprijed i ispričavam se ako nisam odabrao dobru kategoriju.
 5. Evo, samo da zaključim temu sa ovom informacijom (u slučaju da nekome treba informacija). Pronašao sam na službenim stranicama Grada Zagreba slijedeće: "...Pročelnik upravnog tijela donosi rješenje o prijmu u službu izabranog kandidata najkasnije u roku 60 dana od isteka roka za podnošenja prijava." Link: Prijam u službu Pozdrav.
 6. Njihov jedan natječaj traje oko 3 mjeseca (moje iskustvo) dok ne dobiješ rješenje, što je stvarno puno. Zahvaljujem na odgovoru i željama.
 7. Pozdrav svima. Da li je netko upoznat sa rokovima kojih se moraju pridržavati u lokalnoj ili područnoj samoupravi (mene zanima Grad Zagreb) prilikom zapošljavanja. U kojem bi roku trebali obaviti selekciju (poziv na intervju i obavijest o rezultatima odnosno rješenje komisije za provedbu natječaja). Osobno sam se javio na dva oglasa. Za svaki im je bilo potrebno 60 dana da pozovu na natječaj i do sada nema odgovora. Prošlo je, za jedan oglas 40 dana, a za drugi, 30 dana od intervjua. Da li ima netko još takvih iskustava? Zahvaljujem na odgovorima. Zdravko
 8. Zahvaljujem na brzom odgovoru. Da li možda znate da li je Agencija za poljoprivredno zemljište počela sa radom? U svakom slučaju, još jednom hvala.
 9. Poštovanje. Molio bih komentar na priloženi ugovor. Supružnici mijenjaju zemljište sa drugom osobom. Zahvaljujem na odgovorima. Zdravko Google doc ugovora
 10. Poštovanje sveprisutnima. Zanima me da li ima (i kakva je) razlika između zakupa i najma poljoprivrednog zemljišta. Koliko sam shvatio, davanje poljoprivrednog zemljišta u zakup ne može se provesti bez države (odnosno lokalne samouprave). Situacija je slijedeća. Moji roditelji su susjedu dozvolili da obrađuje dio našeg poljoprivrednog zemljišta (dvije parcele). Oni nemaju vremena, a susjed nema zemlju ( a ima veliku familiju), te su odlučili tako. Zemlja nije pusta i neobrađivana, a susjed ima kakav takav izvor hrane. To traje već negdje oko 5 godina. Mene zanima slučaj DOSJELOSTI. Ne kažem da bi do toga moglo doći ili ne, ali imao sam prilike čitati o slučajevima da netko nekome da zemlju na obrađivanje, a ovaj mu zahvali tako da nakon određenog vremena podnese zahtjev na uknjižbu vlasništva po dosljednosti. Zanima me da li je to moguće i kako je to moguće?! Kako netko može na takav način steći nekretninu i praktički je oduzeti pravom vlasniku samo zato što ju je on obrađivao (uz odobrenje vlasnika). Zbunjuju me riječi "zakonit", "istinski" i "pravedni" u svezi obješnjenja dosjelosti. Ako bi bila koja dobra (pravna) duša da pojasni te riječi i napiše da li je sve to moguće. Kolko sam razumio najmanje mora proći 10 godina da bi se to moglo pokrenuti. Želio bih ugovorom o najmu spriječiti tako što. Tim ugovorom ništa ne bi uzeli za najam. Najam bi bio besplatan, ali postojao bi ugovor o tome. Zahvaljujem svima na odgovoru.
 11. Pozdrav svima. Imam jednu neugodnu situaciju u vezi sa vlasništvom mojih roditelja koja je izašla na vidjelo tek nedavno, kada su roditelji pokušali prodati jednu parcelu. Uvidom u gruntovne podatke, ispostavilo se da je parcela u vlasništvu jedne od preminulih sestara, a njezina parcela je u vlasništvu roditelja. Priča ide ovako.... Odlučivši da se odseli kod nas, baka je odlučila ostaviti veći dio svog vlasništva mojoj mami (njezinoj kćeri) i tati (zet). Pri tom su svi zajedno napravili ugovor o doživotnom izdržavanju. To su stavili na papir kao i oporuku koja se sastavljena kod odvjetnika i sa tim su bili upoznati svi nasljednici. U oporuci je bilo navedeno sto nasljeđuje svatko od nasljednika tako da ne bi bilo poslije nikakvih problema. Kada je baka umrla napravljena je dioba po oporuci. Izašao je geometar na teren, sve popisao, svi su potpisali i napravljen je parcelacioni elaborat koji je proveden u katastru. Sada tek postaje zanimljivo. Cijela ova priča ukazuje na čistu situaciju. Poduzeto je sve što bi se trebalo poduzeti da situacija bude ćista, pa ipak...situacija u gruntovnici se u dvije parcele razlikuje od katastra. Pregledao sam Rješenje o nasljeđivanju i, što je najgore, za te dvije parcele stoje sasvim drugačiji podaci o tome tko ih nasljeđuje od podataka iz oporuke, odnosno iz diobnog elaborata, odnosno od sada već činjeničnog stanja u katastru. Kada je čitan zapisnik na ostavinskoj raspravi za baku, vjerojatno je to i pročitano, ali nitko nije opazio pogrešku. Imamo situaciju gdje je u katastru sve provedeno kako treba i gruntovnicu, gdje svije parcele imaju zamijenjene vlasnike. Parcele koje ne bi trebali posjedovati po oporuci, posjeduju moji roditelji i obratno. Mene zanima, kako je moglo doći do takvog propusta, ako je diobni tj. parcelacioni elaborat napravljen prema oporuci, a oporuka dostavljena sudu. Naravno, najviše me zanima kako da sve to ispravim i, ako će to rezultirati sa velikim troškovima, kome da pošaljem raćun? Ovakve situacije i pogreške suda uvijek plaćaju oni koji su oštećeni i zato bih želio znati koje su opcije mojih roditelja kao vlasnika. Znam da je dugi post i zahvaljujem se na strpljenju, a još više se zahvaljujem na Vašim vrijednim savjetima i rješenjima....
×
×
 • Napravi novi...