Jump to content

leaidino

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Luna, pozz. Socijala ti ide od dana podnošenja zahtjeva. Lijep pozdrav
  2. rado bih platila i to na vrijeme, da sam se pravovremeno riješila supruga kockara, i naravno njegovih kamatarskih dugova. Ali, eto sve živ čovjek izdrži, pa i ovaj vaš cinični komentar. Hvala na ničemu!
  3. Molim, ako mi netko može dati savjet; U 1. mjesec ove godine odjavila sam obrt, koji je naravno bio u kaosu, zbog nepodmirenih obveza prema mirovinskom i zdravstvenom. Trenutno sam bez posla, nemam nikakvu nekretninu, nemam motorno vozilo, živim u očevu stanu sa dvoje djece-maloljetne, a brakorazvodna parnica mi je u postupku. Prijavila sam se na zavod za zapošljavanje.Nikakve naknade ne primam, ni dječiji, ni alimentaciju, ni apsolutno ništa. Na nagovor obitelji otišla sam u Centar za socijalnu skrb, upitati za nekakvu pomoć, dok ne nađem posao......Prvo pitanje koje mi je službenica postavila bilo je, da li sam dužna prema državi nakon zatvaranja obrta. Kad sam odgovorila potvrdno, ona kaže sumnjam da imate ikakva prava, jer još nismo imali slučaj da su naši korisnici dužni prema državi? Jeli to stvarno tako? Ili ipak imam nekakva prava? Unaprijed zahvalna na savjetu.
  4. Pa prije nekih tjedan dana javio mi se potencijalni najmoprimac, koji ima uhodanu firmu koja se bavi nautikom i rezervnim dijelovima za brodove. Imao je namjeru u mojem posl.prostoru otvoriti maloprodaju rezervnih dijelova- jedan u nizu maloprodajnih dućana, jer ih ima već nekoliko u drugim gradovima. Nakon što sam mu dao na uvid vlasnički list, i nakon što je on provjerio koje tehničke uvijete mora zadovoljiti, nazvao me i kazao da nikako ne mogu uredno i legalno iznajmiti poslovni prostor, jer na objektu postoji nelegalno sagrađen kat. Tako su njemu saopćili u uredu uprave koja izdaje dozvole za minimalne uvijete. Koliko sam shvatio to jedino može imati veze sa UPORABNOM dozvolom. Jedino mi je nejasno, kako poslovni prostor, čija je to namjena uvijek bila još od 1981. god. može od jednom biti nelegalan? Ili nisam u pravu? Ne znam što da radim, da li da idem po državnoj upravi, noseći sa sobom sve ove dokumente, prerise, riješenja .... Koga da pitam, može li se moj prostor najnormalnije iznajmiti?
  5. Vlasnik sam kuće koja je građena prije 1968.god. U prizemlju je poslovni prostor koji ima sve dozvole i po zakonu je uredan. Međutim, naknadno napravljeni kat nema dozvolu, i za njega sam u 12. 2012. predao državnoj upravi papire potrebne za legalizaciju. U poslovnom prostoru obavljala se ugostiteljska djelatnost zadnjih 8 godina. Sada je ta firma zatvorila obrt, a ja sav u čudu saznajem da ne mogu iznajmiti prostor. Zanima me da li je to zbilja moguće, jer oduvijek za to prizemlje, koje se vodi kao poslovni prostor, jer nikad nije imalo drugu namjenu, plaćam struju, vodu i komunalnu naknadu po cijeni za poslovne prostore. Što mi je činiti, da taj prostor ponovno iznajmim? Unaprijed hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija