Jump to content

mgojceta

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je mgojceta objavio

  1. Dakle smatrate da me ne može teretiti za plaćanje tog poreza na dohodak? Ponavljam da je prodaju nekretnine tražila isključivo moja bivša supruga. Ja sam svojevremeno bio vlasnik drugog stana, kojeg sam prodao u isto razdoblje. Po prodaji ta 2 stana (njen + moj) kupili smo kuću u kojoj smo živjeli do raskida braka. Za kupnju kuće morali smo, osim ulaganja iz prihoda dvaju prodanih stana, podići kredit. Za otplatu kredita, ja sam izvojio puno više sredstva od supruge (moje su rate bile veće).
  2. Riformuliram pitanje: Poštovani, Molim Vas za Vaše mišljenje. Moja je bivša supruga dobila rješenje Porezne uprave kojim se ista zadužuje za plaćanje poreza za stan kojeg je kupila i prodala dok smo još bili u braku. Stan je bio isključivo u njenom vlasništvu (1/1). Zanima me da li me može teretiti za plaćanje poreza po rješenju budući da je prihod od prodaje stana stekla dok smo još bili u braku? Prijeti me da će me tužiti ako ne podmirim pola iznosa iz poreznog rješenja. S poštovanjem, M.G.
  3. Poštovani, Molim Vas za Vaše mišljenje. Moja je bivša supruga dobila rješenje Porezne uprave kojim se ista zadužuje za plaćanje poreza za stan kojeg je kupila i prodala dok smo još bili u braku. Stan je bio isključivo u njenom vlasništvu (1/1). Zanima me da li me može teretiti za plaćanje poreza po rješenju budući da je prihod od prodaje stana stekla dok smo još bili u braku? Prijeti me da će me tužiti ako ne podmirim pola iznosa iz poreznog rješenja. S poštovanjem, M.G.
  4. Ja se izvinjavam, vjerojatno nisam iznio sve činjenice: ona se sad tereti za porez jer je preprodala nekretninu prije isteka roka od 3 god. od dana kupnje... dakle nije to porez na nekretninama, nego porez na dobit (?) ili kako se već kaže. Nije imala nikakvu povlasticu pri kupnji stana jer taj stan nije koristila za stanovanje. Da li smatrate da me može tražiti za plaćanje 50% tog iznosa?
  5. Mala napomena: po prodaji obiteljske kuće, nakon raskida braka, prihode od prodaje podijelili smo u jednakim iznosima (50% svakome).
  6. Prodaju nekretnine je tražila isključivo moja bivša supruga. Ja sam svojevremeno bio vlasnik drugog stana, kojeg sam prodao u isto razdoblje. Po prodaji ta 2 stana (njen + moj) kupili smo kuću u kojoj smo živjeli do raskida braka. Za kupnju kuće morali smo, osim ulaganja iz prihoda dvaju prodanih stana, podići kredit. Za otplatu kredita, ja sam izvojio puno više sredstva od supruge (moje su rate bile veće).
  7. Poštovani, Molim Vas za Vaše mišljenje. Moja je bivša supruga dobila rješenje Porezne uprave kojim se ista zadužuje za plaćanje poreza na promet nekretninama za stan kojeg je kupila i prodala dok smo još bili u braku. Rješenje porezne stiglo je i postalo je pravomoćno nakon našeg razvoda. Stan je bio isključivo u njenom vlasništvu (1/1). Zanima me da li me može teretiti za plaćanje poreza po rješenju budući da je prihod od prodaje stana stekla dok smo još bili u braku? Prijeti me da će me tužiti ako ne podmirim pola iznosa iz poreznog rješenja. S poštovanjem, Marko
  8. Poštovani, Molim Vas za Vaše mišljenje. Moja je bivša supruga dobila rješenje Porezne uprave kojim se ista zadužuje za plaćanje poreza na promet nekretninama za stan kojeg je kupila i prodala dok smo još bili u braku. Rješenje porezne stiglo je i postalo je pravomoćno nakon našeg razvoda. Stan je bio isključivo u njenom vlasništvu (1/1). Zanima me da li me može teretiti za plaćanje poreza po rješenju budući da je prihod od prodaje stana stekla dok smo još bili u braku? Prijeti me da će me tužiti ako ne podmirim pola iznosa iz poreznog rješenja. S poštovanjem, Marko
  9. Planiram se upisati za polaganje državnog ispita, da li mi netko može, molim vas, poslati ažurirane skripte za opći dio ispita na e-mail adresu mgojceta@yahoo.com ?? Hvala! Ažurirano
  10. Planiram se upisati za polaganje državnog ispita, da li mi netko može, molim vas, poslati ažurirane skripte za opći dio ispita na e-mail adresu mgojceta@yahoo.com ?? Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija