Jump to content

biston

Korisnik
  • Broj objava

    24
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je biston objavio

  1. Radnici koji naplacuju parkiraliste imaju majice s natpisom opcine, a i blokovi koje daju isto tako, pa mislim da se ne radi o koncesionaru, a i kako bi opcina dala koncesiju na nesto sto im ne pripada. Vec sam poslikao stanje. Jedino se bojim obzirom na sezonski rad parkiralista da ne nepravim kakav propust u prikupljanju dokaznog materijala.

  2. Molim pomoć u vidu savjeta.

    Naslijedio sam suvlasnički dio zemljišne čestice u malom primorskom mjestu na kojoj nisu upisani nikakvi tereti. Uvidom na terenu ustanovio sam da je općinska vlast postavila rampu te neplaćuje parkiralište na mojoj i nekoliko okolnih čestica zemljišta, a sve bez ikakve suglasnosti vlasnika, te tako ubiru značajne novce.

    Obzirom da ne živim u tom mjestu, uputio sam pismo načelniku općine, ali nisam dobio odgovor.

    Koje mjere su mi na raspolaganju za zaštitu moga vlasništva?

  3. Ja sam dobio rješenje županijskog suda i pravo na naknadu. Rješenje županijskog suda postalo je pravomoćno i protekom tri mjeseca dobio sam novce za odštetu. Međutim, brine me što ako Općinski sud ne postupi po nalogu županijskog suda i ne donese presudu u predviđenom roku od 6 mjeseci (a to uskoro ističe). Što da učinim u tom slučaju?

  4. Cjenik koji je objavila Hrvatska autorska agencija sudovi i dan danas primjenjuju. Uglavnom, cijene u bodovima koji su nekada predstavljali njemačku marku, danas predstavljaju eure. Međutim taj cjenik je tako loše napravljen i neprilagođen današnjim potrebama (digitalna fotografija onda nije postojala), a isto tako sudovi nisu u obvezi pridržavati se tih kriterija.

  5. Imam vrlo sličan problem. Ured državne uprave odbija izdati suglasnost na elaborat etažiranja, ali ujedno ne donosi nikakvo rješenje o tome, osim usmeno. Tražili su potvrdu da je zgrada upisana u katastar prije stupanja na snagu novela ZoV. Kako nije bila upisana, proveli smo parcelaciju i sada je upisana, a usput smo pronašli i građevinsku dozvolu još iz 1962. koja je bila deponirana na sudu. Sve skupa je predano Uredu državne uprave koji i dalje traži potvrdu da je zgrada upisana u katastar prije 7/06. Zgrada je građena u potpunosti u skladu s tom dozvolom. Usput, da bi problem bio veći, sud nema formiranu knjigu položenih ugovora... Na postupak Ureda nije se moguće žaliti, jer nije niti donio rješenje o odbijanju. Kako dalje?

  6. Ne vidim zbog čega obrazovan i pismen čovjek ne bi mogao sam sastaviti tužbu čak i bolje od odvjetnika, jer bolje poznaje svoj slučaj, a svakako jeftinije. Uobičajeno odvjetnici ne snose rizik postupaka, pa ih ionako nije previše briga, a neobično je malo i specijaliziranih za zaštitu autorskih prava.

    je napisao:

    biston je napisao:

    Tužbu možeš sastaviti sam, a za ročište si nađi odvjetnika. Stvari ne hodaju brzo, ali ipak idu.

     

    To majstore. Svaki odvjetnik ce uzivati zastupati te na rocistu po tuzbi koju sam sastavis. A da ga zjeb**s i odes i na rociste sam. Gusti su gusti..

  7. Upravo vodim na istu temu sudski postupak pred Trgovačkim sudom u Splitu. Kod povrede autorskih prava objavljivanjem fotografije nije presudno je li netko renomirani fotograf i koliko je izložbi imao, već je dostatna činjenica da je fotografija objavljena bez suglasnosti autora. Autorski ugovor inače mora biti zaključen u pisanom obliku. Ukoliko fotografija nije ni potpisana imenom autora, utoliko gore za izdavača. Sudska praksa nije baš prevelika i varira u visini odštetnih zahtjeva.

  8. Imam slično iskustvo, s tim da je moja fotografija objavljena u dnevnoj novini. Predlažem tužbu, a nadležan je za rješavanje Trgovački sud. Odštetu valja tražiti kako za imovinska tako i za moralna autorska prava. Tužbu možeš sastaviti sam, a za ročište si nađi odvjetnika. Stvari ne hodaju brzo, ali ipak idu.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija