Jump to content

elviscankovic

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je elviscankovic objavio

  1. Kupio bi jednu nekretninu. Prodavatelj je danas predao zahtjev za uknjižbu koja će biti provedena u slijedećih 6 mjeseci do godine dana. Ja bi htio to ipak malo ubrzati jer u nekretninu treba ulagati i jednostavno mi se ne da čekati. Postoji li nekakav način da se napravi kupoprodajni ugovor po kojem bi ja postao vlasnik(stekao pravo uklnjižbe naknadno)iako prodavatelj još nije uknjižen? Pretpostavka je da je povijest vlasništva čista. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

  2. PIP je brzi i jeftiniji nacin od tuzbe,radi se o postupku za uskladjenje katastarskog i zemljisno knjiznog stanja,medjutim za takav postupak moraju biti ispunjeni uvjeti,odnosno prijedlogu za PIP treba priložiti isprave iz kojih proizlazi opravdanost pokretanja pojedinačnog ispravnog postupka, tj. javne ili javnoovjerovljene isprave kojima se dokazuje osnovanost prijedloga (npr. isprave o prijenosu ili osnivanju knjižnih prava u korist podnositelja prijedloga koje ne ispunjavaju sve pretpostavke za valjanost tabularne isprave, izvaci iz katastra zemljišta o posjedniku nekretnine, javnoovjerovljene izjave zemljišno-knjižnog vlasnika ili njegovih nasljednika kojima se potvrđuje pravo predlagatelja i sl.).

    Ako bi se u ispravnom postupku morali promijeniti podaci u posjedovnici glede površine, oblika, broja, izgrađenosti pojedinih dijelova zemljišnoknjižnog tijela, prijedlogu treba priložiti prijavni list katastra o nastaloj promjeni..

     

    Uf. Ni uz najveću želju nisam uspio shvatiti ni pola. Hvala na želji da mi pomognete.

  3. Poštovani!

    To možete učiniti kroz ispravni postupak ili na način da ustanete tužbom za utvrđenje vlasništva .Morate najprije pogledati u katastru tko je posjednik te čestice koja nije nepostojeća dok je evidentirana u zemljišnim knjigama ,a po svoj prilici i u katastru .

    U tužbi treba utužiti sve upisane osobe , a ako su umrle tada njihove nasljednike .

    Tu česticu bi trebao identificirati geometar ,trebalo bi utvrditi koji dio te čestice je u vašemu,a koji dio je u posjedu Vašeg rođaka .To zato da bi se mogli utvrditi vlasnički

    udjeli koji Vam pripadaju .

    Ponavljam ,nakon identifikacije vlasničkih udjela trebate izabrati između ,ispravnog postupka ili

    tužbe .

    Podnesak za ispravni postupak treba Vam sastaviti pravno educirana osoba , a tužbu ako se na nju odlučite isto tako .

    Pozdrav!

     

    Samo jedno pitanje. Mislim da sam shvatio bit. Koja je razlika između ispravnog postupka i tužbe? Što je jednostavnije(čitaj jeftinije)?

  4. ...koja ipak postoji.

    197cestica.jpg

    Naime kako se vidi na slici postoji ova parcela broj 197 veličine 83 kvadrata. U stvarnosti ova parcela ne postoji tko zna od kada. Moja parcela je broj 198, parcela broj 194 je od rođaka. Između nas posred ove nepostojeće parcele broj 197 je betonski zid. Zid smo napravili ja i rođak prije nekih 30 godina. Zanima me koji je najbezbolniji način da se ova parcela poništi ili podjeli između mene i rođaka na način da nas razdvaja zid kao i do sada jer smo ga zajedno dogovorili i odlučili smo da tako i ostane. Ova parcela broj 197 je u vlasništvu 33 osobe, sve naša loza-rodbina. Naravno da njih ne zanima ta parcela i oni se odriču vlasništva nad istom(odrekli su se naši stari prije 100 i više godina). Kako najlakše riješiti ovaj problem' E , da, okidač je bilo pokretanje legalizacije objekata :-)

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija