Jump to content

ncvitas

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Hvala, to sam i mislio. Nažalost, to je najskuplji oblik suradnje za poslodavca, pa sam se nadao da se to može riješiti i na drugačiji način (ugovorom o poslovnoj suradnji???)
  2. Pozdrav svima, imam jedno pitanje i trebao bi mi savjet. Inače imam stalni posao i ugovor o radu na puno radno vrijeme. Neovisno o tome, dobio sam ponudu iz jedne male firme koja nema neko komplicirano poslovanje da im vodim knjige. Trebao bih vaš savjet vezano uz oblik suradnje s tom firmom. Naravno, ne mogu dati otkaz na svom stalnom radnom mjestu, a niti me ta mala firma može zaposliti na ugovor o radu. Pružao bih tu uslugu kao fizička osoba. Dakle, prema vašem mišljenju i iskustvu, što bi bilo najpovoljnije za njih i za mene – da mi daju ugovor o djelu (jako skupo za njih), ili neki drugi oblik suradnje??? Jako mi je važno da dobijem taj posao. Hvala!
  3. Pozdrav svima, U fazi sam kupnje stana i zanima me jesam li kvalificiran za oslobođenje od obveze za porez na promet nekretnina. Prije sam u suvlasništvu imao nekretninu (udio 3/8 obiteljske kuće) koju sam nasljedio od pokojne majke. Budući da mi je otac još živ i zdrav, odlučili smo da mu darovnim ugovorom darujem taj svoj udio u nasljeđenoj kući i to smo učinili, te više nemam suvlasništvo. Sada kupujem svoj prvi stan da si riješim stambeno pitanje. Zadovoljavam sve uvjete iz članka 11 Zakona o porezu na promet nekretnina, osim činjenice da sam prije imao to suvlasništvo. Hoće li to utjecati na moju obvezu za porez kada kupim novi stan? Naime, nisam siguran kako točno protumačiti članak 11a, stavak 2: "...ako je porezni obveznik od 1. siječnja 2003., a do trenutka nastanka porezne obveze imao....u suvlasništvu ili zajedničkom vlasništvu nekretnine koje je otuđio, neovisno o načinu otuđenja, u izračun vrijednosti nekretnina....uzimaju se u obzir i te otuđene nekretnine." Hvala unaprijed na pomoći!
  4. Pozdrav svima... Mojem djedu su po završetku 2. svjetskog rata oduzeli imovinu - oko 1000 m2 zgrade u Savskoj ulici u Zg (kod križanja s Vukovarskom). Povrat je zatražen na vrijeme i nakon godina i godina na sudu, povrat je odobren u obliku isplate naknade (još je pitanje hoće li to biti u dionicama ili obveznicama, no to je nebitno za moje pitanje). Prema Zakonu o naknadi postoji formula, ali u nju treba uvrstiti procijenjenu vrijednost nekretnine. Budući da nemam uopće ideje koliko bi to moglo iznositi, zanima me, prema dosadašnjim iskustvima, kolika se naknada se može očekivati po kvadratnom metru? Hoće li to biti 100 eura, ili 5 eura, ili puno više, zanima me samo okvirno? Hvala
  5. Pozdrav svima... Mojem djedu su po završetku 2. svjetskog rata oduzeli imovinu - oko 1000 m2 zgrade u Savskoj ulici u Zg (kod križanja s Vukovarskom). Povrat je zatražen na vrijeme i nakon godina i godina na sudu, povrat je odobren u obliku isplate (još je pitanje hoće li to biti u dionicama ili obveznicama, no to je nebitno za moje pitanje). Budući da nemam uopće ideje koliko bi to moglo iznositi, zanima me, prema dosadašnjim iskustvima, koliko se može očekivati po kvadratnom metru? Svjestan sam da će to biti ispod tržišne cijene sada, ali hoće li to biti neka totalna sića, ili pak relativno visoka cijena, čisto okvirno? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija