Jump to content

kresoml

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Naime iz stana je podstanarka otišla, te pored dugova za režije i najamninu ostavila nešto svojih stvari u stanu. Po ulasku u nekretninu sam popisao stvari koje nisu moje uz prisustvo svjedoka. Obavjestio sam stanarku da u tijeku prošloga tjedna može uzeti stvari ali se nije pojavila. Pitanje prvo koliko dugo trebam cuvati njene stvari? Pitanje drugo da li imam kakove mogučnosti naplate dugovanja - imam potpisani ugovor, redovito sam plaćao porez na najamninu.
  2. Da ne otvaram novu temu pitat ću ovdje? Kupio sam stan u Zagrebu 2010. godine u 4.mj. na koji sam bio oslobođen od plaćanja poreza na promet nekretninama. Te mi je tada rečeno da 5 godina ne mogu promjeniti prebivalište. U međuvremenu se navodno promjenio zakon kojim je to vrijeme smanjeno na 3.g.Da li ja mogu promjeniti prebivalište sada ili moram čekati da prođe 5 godina?
  3. Da li mi možete pomoći sa slijedećim problemom Trenutačno plaćam dvije pretplate na dvije različite adrese, no više ne živim na adresi u rijeci no računi i dalje stižu na moje ime te stanari koji su sada u stanu ne žele plaćati ništa što nije na njihovo ime. U zahtjevu za odjavu RTV prijemnika ne postoji kao razlog odjava zbog promjene adrese nego samo neposjedovanje prijamnika. Ali ja ne mogu sa kaznenom i matrijalnom odgovornošću tvrditi da će na toj adresi netko dati predstavicima HRT-a da provjere moje navode pošto sam tada bilo student i nemam pojma tko sada tamo živi.(ustvari znam ali oni mogu lažno svjedoćit) A ako predstavicima HRT-a ne uspiju potvrditi moje navode dalje me terete za plaćanje pretplate
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija