Jump to content

Sacral Nirvana

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Heh... mislim da u svakom slučaju imate više izbora nego što imamo mi koji smo u potrazi za poslom. Iz osobnog iskustva, a i iskustva poznanika, znam da je neka općepoznata i prihvaćena izjava poslodavaca u odnosu prema posloprimcima: svi su zamjenjivi, što nikad nije ugodno čuti. Zato kažem da očigledno imate bar više izbora nego što imamo mi, pa koliko god teško bilo naći pravu osobu, vjerojatno je lakše to, nego što će meni biti pronaći idući posao, budući da sam i prije ovog posla godinu dana bila nezaposlena Ispričavam se ako sam Vas slučajno onim "može im biti" uvrijedila. Nije mi bila namjera, pogotovo ne nakon što ste mi ljubazno odgovorili na postavljeno pitanje.
  2. Puno Vam hvala na brzom odgovoru. Zapravo sam se tome i ja nadala, sve do posljednjeg telefonskog poziva. Kako trenutno stvari stoje, nažalost, čisto sumnjam da će tako biti, no tko zna. Samo, nažalost, može im biti, jer pored toliko nezaposlenih ljudi nije problem pronaći osobu koja će nekoga preko noći zamijeniti. Hvala Vam još jednom i lijep pozdrav.
  3. Priča o otkazu je uslijedila dan nakon što sam završila na bolovanju, jer bolovanje nije bilo planirano. Na bolovanju sam završila zbog svojih trenutnih zdravstvenih problema, ne zbog poslodavca. Činjenica je da su njegove prijetnje počele nakon što sam ja završila na bolovanju i da se uslijed svega toga ja ne namjeravam vratiti na taj posao niti po isteku bolovanja. Zato me zanima samo da li mi je pametnije pustiti da mi da otkaz ili potpisati sporazumni otkaz, jer mislim da postoje određena prava koja imam ukoliko ne potpišem sporazumni otkaz (naknada sa Zavoda za zapošljavanje ukoliko sam radila duže od 9 mjeseci u posljednja 24 mjeseca). No, naravno da se plašim njegovih prijetnji o davanju otkaza dok sam na bolovanju, pa je s te strane možda bolje da mu potpišem taj sporazumni otkaz i riješim to sve na miran način. Samo sve to bi mene koštalo i gubitka prava na naknadu sa Zavoda. Jednostavno ne znam što mi je činiti i zato pitam da li mi ima zakonsko pravo uručiti otkaz još dok sam na bolovanju s datumom dan nakon što mi je bolovanje otvoreno? Nije mi namjera komplicirati stvari, ne želim se razilaziti s nekim u lošim odnosima, ali isto tako ne želim izlaziti iz svega ovoga svjesno na svoju štetu, pogotovo zbog načina na koji se on u svemu ovome ponio.
  4. Nakon što sam postavila upit na stranici posao.hr uputili su me na Vaš forum. Da moje pitanje i pojašnjenje situacije u kojoj se trenutno nalazim ne bude dugo kao što je bio mail poslan njima, skratit ću koliko god mogu, a ukoliko bude potrebno dodatno ću pojasniti sve što Vas zanima. Zaposlena sam po Ugovoru na određeno vrijeme do 31.03. Od 04.02. sam na bolovanju do daljnjeg (točnije kontrolni pregled mi je za mjesec dana, pa će se tada znati što će dalje biti). Poslodavac me nazvao dan nakon što mi je otvoreno bolovanje da mi kaže kako on ništa ne zna o mom otvorenom bolovanju, iako sam mu isti dan kada mi je bolovanje otvoreno poslala skeniranu potvrdu o otvorenom bolovanju, a također i original iste preporučeno poštom, kako bih imala dokaz o slanju, jer sam, nažalost, znala s kim imam posla. Tražio je od mene da mu pošaljem svoje papire nakon pregleda kod specijaliste kako bi on imao uvid u to zašto sam ja točno na bolovanju, te me ispitivao o tome do kada će to sve trajati, jer on sada ne želi da se ja vratim u njegovu tvrtku. Rekao mi je, između ostalog, da će mi poslati sporazumni otkaz za koji želi da ga potpišem s 05.02. iako mi je bolovanje otvoreno 04.02. ili će on, citiram: angažirati tim odvjetnika kako bi mi pronašao nešto i dao otkaz dok sam na bolovanju ili za vrijeme dok sa još radila. To je ukratko moja trenutna situacija. Na tome se sve završilo. Nakon toga se nismo čuli, osim što sam mu u istom tom zadnjem telefonskom razgovoru rekla da sve što mi ubuduće bude imao reći pošalje pismenim putem, jer mu se na telefon neću javljati kako bih slušala prijetnje i uvrede (dosta toga sam u prethodnoj priči i izostavila, bilo je tu zaista teških riječi, koje su me dovele do plača). Ono što me sad interesira, budući da nemam ni ja namjeru vraćati se u tu tvrtku, jeste da li on zaista ima pravo meni dati otkaz dok sam na bolovanju? Svoj zadnji radni dan, petak 01.02. sam odradila normalno do kraja radnog vremena, u ponedjeljak sam izostala s posla, jer sam išla kod liječnika, ali odmah od tog dana mi je otvoreno bolovanje. Pretpostavljam da mu nikakav sporazumni otkaz ja nisam dužna potpisati dok sam na bolovanju i to s datumom dan nakon što mi je otvoreno bolovanje, no zaista me brinu njegove prijetnje kako će on već pronaći način da mi da otkaz dok sam na bolovanju ili retroaktivno za vrijeme dok sam još radila. Da li mi je najpametnije u ovoj situaciji igorirati njegove pozive, ukoliko ih još bude, i čekati zatvaranje bolovanja, a tada ga pustiti neka mi da otkaz i ne potpisivati mu ništa sporazumno? Hvala na odgovoru i lijep pozdrav.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija