Jump to content

herkules77

Korisnik
  • Broj objava

    15
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je herkules77 objavio

  1. Pozdrav, Prije 5 godina nakon smrti oca pokrenuta je ostavinska rasprava na kojoj smo se ja i brat odrekli svog dijela te je sva nekretnina prešla na majku. Pošto su se promijenile okolnosti, tj, majka je upoznala nekog "sumnjivog" tipa, te se bojimo da nekretnine ne prepiše na njega, da li je moguće na neki naćin ponovo zatražiti pokretanje ostavinske rasprave na kojoj bi ja i brat dobili svoj dio, te tako bar na neki naćin osigurali da ne ostanemo bez kuće, odnosno da nas ne izbace van. Hvala. Lijep pozdrav.
  2. Ok, vjerojatno nisam dobro vidjeo. Čitam ovdje temu ''Tuča i nepravda'' pa me sad brine da li i meni može HZZO naplatiti troškove liječenja ozlijeđene osobe u prometnoj nezgodi jer sam kriv za tu prometnu?
  3. Da, dvije godine uvjetno. Ali zbunjuje me što piše da je predviđena kazna od 6 mjeseci do 3 godine, a osudili su me na 5 mjeseci.
  4. Upravo tako, čl. 227 KZ, st.2 Još jednom hvala!
  5. Hvala na odgovoru. Dakle od kazne imam samo tu uvjetnu od dvije godine, i 300 kn sudskih troškova. Vozačka mi ostaje, i nikakve novčane kazne ne budem dobio osim tih troškova?
  6. Pozdrav, imao sam prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba zadobila teške tjelesne povrede. Dobio sam kazneni nalog u kojem sam osuđen na 2 godine uvjetno. Da li ću još dobiti i kaznu od prekršajnog suda, kaznu za izazivanje prometne nesreće, novčanu kaznu, gubitak vozačke?
  7. Hvala još jednom. Da, znam da moram kod bilježnika ovjerit potpise. Izjavu sam sastavio, pa ću sutra još jednom do policijske uprave da provjere da li je tako u redu, pa ću onda do bilježnika. Javim kako je prošlo. Inače prikolica nije samogradnja, ali su izgubljeni svi papiri od nje, a nikad nije bila registrirana. Pošto je proizvođač TEHNIKA, Centar za vozila Hrvatska izdao mi je duplikat atesta.
  8. Pozdrav, imam auto-prikolicu za koju nemam nikakve dokumente o vlasništvu, a htio bi ju registrirat. U policijskoj upravi rekli su mi da ju mogu registrirat uz izjavu o vlasništvu ovjerenu kod bilježnika s jednim svjedokom. Ne znam kako da napišem izjavu, pa ako mi netko može pomoć kako izjava treba izgledati, i da li trebaju biti dvije izjave, jedna od vlasnika i jedna od svjedoka, ili se svjedok samo potpiše na izjavi vlasnika. Centar za Vozila Hrvatska, izdala mi je duplikat atesta prikolice, tako da za nju imam sve potrebne podatke. Hvala.
  9. Odlično, mene su tražili isključivo ovjeren original kupoprodajnog ugovora.
  10. Da, ispričavam se, naravno, priložio sam kupoprodajni ugovor, ovjeren, original...
  11. Meni je bilo dovoljno: 1: prijedlog za upis 2: Kopije osobnih iskaznica 3: pristojba 250 kn.
  12. Pozdrav. Molio bih pomoć, Ja i moja djevojka kupili smo zajedno kuću, i upisali bi se oboje kao vlasnici. Da li je to moguće i što je sve potrebno, odnosno koji je postupak kod popunjavanja ugovora, prijave poreza na promet nekretnina i prijedloga za upis. Hvala.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija