Jump to content

monera

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zasto bi mi trebala legalizacija ako je zgrada legalna, uknjizena u katastar, ima uporabnu dozvolu i dva vlasnika koji ce biti u ugovoru o zakupu?
  2. Hvala na odgovoru. Što se tiče ovih kopiranja i ostalog neču komentirati. Osvrnut ću se samo na podatke koji su potrebni jer sam u međuvremenu saznao neke pojedinosti iz državnog ureda za gospodarstvo. Suglasnost susjeda mi nije potrebna jer sam naveo da bi uzeo čitavu građevinu, tako da susjeda nema. Prenamjena mi navodno nije potrebna iz razloga što je zgrada napravljena prije 1968. godine i kao takva nema namjene. Ono što je potrebno je potvrda da je zgrada uistinu starija od 1968. i ostala dokumentacija za MTU.
  3. Poštovani pravnici i ostali, Planiram ući u najam stambenog prostora odnosno cijele građevine na više etaža koje su prijavljene u projektu kao stambeni prostor. Da li je potrebna prenamjena prostora u poslovni da bi dobio sve uvijete za hostel? zgrada se nalazi u centru grada koji je po GUPu poslovno stambena zona. jako mi je bitna informacija jer se radi o vremenu, u slučaju da moram ići u prenamjenu trajat će minimum godinu-dvije radi legalizacija kojim su uredi zatrpani, a slučaju da mogu sa postojećom dokumentacijom otvoriti hostel zadovoljiti mtu možda sve odradimo u pola godine. u slučaju da nadogradimo jednu kupaonicu koja nije u nacrtima objekta radi potreba otvaranja hostela da li u tome slučaju to igdje prikazujemo ili je dovoljno da inspekcija izađe na teren i utvrdi trenutno stanje i da zeleno svjetlo. unaprijed hvala na odgovorima.
  4. Poštovani članovi, Student sam koji je prošlu godinu bio uzdržavani član obitelji. Zanima me da li imam pravo predati poreznu prijavu tj da li će moja majka morati vratiti sva sredstva koja je primila i dodatno platiti kaznu jer sam imao dohodak preko 10 800kn. Da li se samo gleda osobni dohodak koji se prima preko žiro računa (u ovom slučaju od rada preko studentskog ugovora)? kako se tretiraju dohodci od prohoda od zakupa poslovnog prostora i na prihod od dividende? ukratko: preko studentskog centra nisam primio sredstva veća od 10800kn koje je limit da mogu biti uzdržavani član obitelji, ali sam imao dodatnih prihoda od najma poslovnog prostora na kojeg je plaćen porez i dividinde koju mi je zaračunat porez. jel imam pravo na povrat bilo koje stope poreza ili prireza od zakupa poslovnog prostora? za dividendu znam da imam. hvala Vam
  5. naime, položio sam vozački ispit u Bosni i Hercegovini pošto imam dvojno državljanstvo i imao sam prijavljeno prebivalište u BIH. Nakon godine dana što sam vozio sa međunarodnom dozvolom odlučio sam odjaviti vozačku dozvolu u Bosni i Hercegovini i prijaviti je u Zagrebu. Nisam dobio nikakve prijave pošto imam dvojno prebivalište, uredno su mi prebacili vozačku na HR dozvolu. Sad sam odlučio položiti za A kategoriju opet u BIH, pošto nemam više njihovu vozačku što da učinim? da li me mogu kazniti za nešto dr.? hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija