Jump to content

Dun

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Bok, Imam sličnu situaciju, molim Vas da mi javite ako Vam je prošao ugovor i molim Vas ako Vam nije proble poslati šprancu darovnog ugovora za mldb. djecu lp
  2. Evo mene opet, bivša je pristala na darovni ugovor. Obzirom da ona ima predbilježbu za uknjiženje na vlasničkom listu, ne može se uknjižiti jer je javni bilježnik u tabularnoj ispravi ukucao neki krivi broj, pa traže ispravak. Na žalost prodavatelj nije često u Hrvatskoj. Može li ona bez obzira prije nego napravi ispravak svoga napraviti darovni ugovor i jeli je on valjan i hoće li se djeca moći bez problema uknjižiti kada se napravi ispravak njenog ugovora
  3. Hvala na odgovorima i podršci. Jučer bio na razgovoru kod bivše, ona ne može realizirat upis vl. nego ima predbilježbu jer je neki broj ili stavka u ugovor netočna pa su sad u potrazi za vlasnikom do kojeg ne može doći. Oni će kao dati to djeci kada ona realizira upis, ali smatra da su joj "maloljetna"djeca prijetnja jer bi je mogli izbaciti na cestu. Tako da sam odlučio u pravnu borbu jer oni mogu isti tren napraviti zabiljžbu darovnog ugovora, a onda djeca traže da se dostavi što manjka.
  4. uglavnom jadna djeca što sam svojom naivnošću doveo ih u situaciju da tako mali spoznaju kakva im je majka, a sve to zbog nekakvog manjeg dvosobnog stana. A možda se iznenadim i mama im pristane dati darovnim ugovorom što ih moralno pripada, mada sumnjam. Ja se jedino mogu nadati da je lakše dokazati istinu nego nekome laž i da će u konačnici istina pobijediti samo radi djece.
  5. nažalost sklopio je na moju inicijativu, zbog vražjeg poreza i ne razmišljajući da bi bivša uopće pomislila rješiti se djece. nažalost djeci sam zakomplicirao život, da li kao dokaz može svjedočiti prodavatelj da sam ja zaista isplatio navedeni novac 2001 i da smo bivša i ja tražili da nam izađe u susret radi oslobađanja od poreza, također će potvrditi da nije primio novac od nje 2004.
  6. Hvala na odgovoru. Ali problem je što je ovakav slijed bio. Ovo sve stoji da je majka dala novac od prodaje svog stana. Problem što sam ja 2001. napravio kupoprodajni ugovor s vlasnikom, ali nisam platio porez od 5 %. 2003. sam s rastao i kako bi izbjegao taj porez napravili smo raskid ugovora 2004. gdje stoji da nisam u cijelosti isplatio novac, mada u kupoprodajnom od 2001. piše da je prodavatelj primio sav novac u iznosu kako stoji u kupoprodajnom.Moja namjera je bila ostaviti naravno svojoj djeci stan i vjerovao sam da tako moja bivša supruga ima namjeru. Isti dan s prodavateljem 2004. g sam ja napravio radkid ugovora, a bivša supruga novi kupoprodajni ugovor s vlasnikom. Prodavatelj nam je kao izašao u susret jer je bivša bila oslobođena poreza na prvu nekretninu, a meni su ui poreznoj rekli da će raskidom ugovora meni maknuti dug od 5 %, meni je dug ostao, a bivša je tek prošle godine išla na upis, vlasnik stana je prodavatelj, a predbolježba za upis je na bivšu. lp
  7. Na vlasničkom listu je još stari vlasnik, ali ima predbilježba za upis od prošle godine 03/2012., a ugovor je napravila 2003. Bili smo kod odvjetnika i rekao je da nešto koči jer ima broj nekog spisa. Uglavnom stan je kupljen od novaca koje je moja majka meni dala prodajom svog stana. Bitno mi je ako supruga ne želi djeci dati darovnim ugovorom stan, da joj odmah stavim plombu kako ne bi bila u mogučnosti prodat stan, a ja ću dalje dokazivati istinu (stan sam zaista ja kupio i naravno pogriješio što nisam stavio na djecu nego fiktivnim ugovorom na nju)
  8. Bok, Nov sam na forumu, pa ako nešto nisam dobro napravio imajte razumjevanje. A sada da krenem na pitanje. 2001. g. sam prodao obiteljski stan i odmah kupio istim novcem drugi (kupoprodajni ugovor gdje stoji da je novac isplačen u cijelosti, nisam platio porez ). 2003. g. sam se rastao od supruge te napravio aneks kupoprodajnom ugovoru nakon 2 g. da ipak nisam u cijelosti podmirio da bi izbjegao porez na 5% i isti dan je bivša supruga napravila novi kupoprodajni ugovor s vlasnikom jer je ona bila oslobođena 5% poreza na prvu nekretninu. U nadi da će to ostati našoj malodobnoj djeci smatrao sam da je to najispravnije, no u međuvremenu se bivša supruga udala i novi suprug je ušao u taj stan i ima naznaka da se ona želi rješiti djece iz toga stana bez obzira što im je skrbnik (djeca su maloljetna), postoji li pravna osnova da se dokaže da je stan bračna stečevina pa da ja svoj dio ostavim djeci. Supruga nema trag novaca, te je i sam prodavatelj voljan dokazati i svjedočiti da je novac primljen 2001 g. od mene te da je fiktivno napravljen kupoprodajni ugovor sa bivšom suprugom kako bi nam izašao u susret radi neplaćanja poreza. U poreznoj upravi nisu priznali moj aneks raskida ugovora i terete me za taj porez na nekretninu. Molim Vas da mi hitno odgovorite, naravno prije nego što to napravim mislim ići razgovarati s bivšom suprugom da djeci darovnim ugovorom prepiše njima pripadajući dio, ukoliko ne pristane želim je zakočiti u prodaji stana zabilješkom na vl. listu jer je spomenula prodaju stana. Da napomenem da sam stvarno ja kupio stan u vrijeme braka, a dokaz tome je i to što mi je prije par dana došla ovrha za neplačanje komunalnih usluga i vode na 16.000 kn na moje ime, računi su i dalje na moje ime. Naravno pokrenu bi građansku parnicu ako ne ide mirnim putem Hvala na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija