Jump to content

Sleepwalker

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zločest komentar, nisam balavac koji ima vozačku nekoliko mjeseci, nikada nisam upravljao vozilom pijan, a 0,56 koliko mi je izmjereno nije količina koja je utjecala na moju vožnju. U 3h sata ujutro praktički nema vozila na cesti, Slavonska Av. je bila pusta, a vjerojatno znate da je cesta s dvije trake i 90km/h nije enormno prekoračenje brzine. Godišnje prevalim u automobilu 30 000 km, i tako skoro 19 godina, tako da je i određeno iskustvo prisutno. Nikada mi nebi palo napamet ugroziti druge ni samog sebe. Najvjerojatniji razlog leži u vrsti os. vozila kojim sam upravljao i zavist policajca. Žalio sam se na nesrazmjernu kaznu težini prekršaja, ja ne poričem počinjeno i spreman sam snositi posljedice.
  2. Subota, oko 3,00h, Slavonska Av. zaustavljen radi prekoračenja brzine 93km/h na dozvoljenih 70 km/h kad odbijemo dozvojenu pogrešku dobijemo 83 km/h. Ok taj dio mi je jasan i slažem se sa kaznom, no nakon toga podrvrgnut sam alkotestiranju di mi je izmjereno 0,66 g/kg i nakon odbijanja tolerancije dobijete 0,56 g/kg i radi toga mi policajac privremeno oduzme dozvolu na 8 dana što je ujedno i max. broj dana na koje se može privremeno oduzeti. Jednostavno nisam mogao vjerovati da je toliko zločest, pitao sam jutros u l PPRP ZG dali je to uobičajena praksa i rekli su da nije te se i sami čudili zašto na 8 dana. Uobičajena praksa je do 24 h, dobro to nema sad veze, a na naredbu nije dozvoljena žalba itd. Proći će i tih 8 dana, ono što me muči je da u Naredbi o određivanju mjere opreza privremenog oduzimanja navedeno da se vozačka oduzima po čl. 295 st. 4 ZSPC, taj članak postoji ali nema veze sa mojim prekršajom. Dali mogu nešto napraviti? Mladi policajac bio je izrazito neugodan, arogantan i neprofesionalan, i na sve to uputio sam danas prigovor na ponašanje u MUP.
  3. evo dragi moji, nakon manje od dvije godine uspio sam se izboriti za svoje pravo, presuda je donesena u moju korist, na nju se prodavatelj žalio i na kraju žalba odbijena, sada se bavimo naplatom, sreća ima dosta imovine pa se nadam da neće biti problema. Na kraju nam ostaje i mogućnost ovrhe. Hvala svima još jednom
  4. zahvalan sam na odgovorima, pomogli ste mi puno, danas sam bio na policiji (dobili su od Interpola predmet na obradu) dao izjavu i za sutra dogovorio termin kod odvjetnika da podignemo tužbu protiv prodavatelja, bio sam na jednom razgovoru kod odvjetnika i kada je pogledao dokumentaciju rekao je da bi se mogao naplatiti od prodavatelja što me je moram priznati razveselilo, ali mi svi kažu da će to dugo dugo trajati, vrijedi pokušati pa što bude, dat ću ga i u novine pošto se bavi uvozom i prodajom automobila moglo bi pomoći drugima da ne nalete kao ja
  5. Oni i je prvi vlasnik to nije sporno, upisan je i u knjižici kao prvi pa onda ja kao drugi, danas sam uspio dobiti i uvoznu deklaraciju, on je upisan na svim dokumentima kao uvoznik, platio je carinu,trošarinu i porez, to je sve ok Mene zanima dali ja mogu od njega dobiti natrag novac ili se on može pravdati da je on kao i ja kupac u dobroj vjeri? Obzirom da sam se ja vozilom koristio 2,5 g.
  6. Gospodin od kojega sam ja kupio vozilo, koristio se istim više od pola godine, najvjerojatnije je i on taj koji ga je uvezao, nemogu tvrditi dali je znao da je vozilo ukradeno, tek po obavijesti Slo policije, naša policija može pokrenuti istragu i otvoriti dosije vozila te utvrditi na koji je način vozilo dopremljeno. Ma da mogu izvući i pola novca manje bi boljeloi :oops:
  7. Vozilo je kupljeno od fizičke osobe a u svojstvu posrednika javlja se auto kuča. Rekli su mi nešto o terminu "kupac u dobroj vjeri" ili tako nekako, dali se i "moj" prodavatelj može na taj način opravdavati.
  8. Pozdrav svima! Malo sam čačkao po forumu i pronašao sličnu temu, ali bez odgovora, pa sam odlučio postati i sam pitanje. Da ne duljim, prije nekih dvije i pol godine kupio ssam vozilo od fizičke osobe a posredstvom auto kuće, odnosno kupio sam vozilo kojem je vlasnik bio ujedno i vlasnik auto kuće koja je posredovala u prodaji. Sada nakon dvije i pol godine, vračajući se sa godišnjeg odmora na graničnom prijelazu Šentilj vozilo je identificirano kao ukradeno prije nekoliko godina ( tri - četiri) u Italiji i meni oduzeto. Sve to dogodilo se prije nekoliko dana i ni sam neznam što učiniti, slovenci moraju obavijestiti našu policiju i to preko veleposlanstva pa ovi moraju odgovoriti ......... i to će trajati izgleda jako dugo. Dali je netkome od vas poznato što učiniti, koga tužiti, moguli dobiti novac natrag ili možda vozilo, imam li pravoo otkupa vozila ili što već, molim vas pomozite mi več sam očajan ( riječ je o odprilike 20 000 € štete)
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija