Jump to content

Ivanzgzg

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Ivanzgzg objavio

  1. Molio bi nekog studenta prava da mi pošalje primjerak Ugovora o najmu sobe, unaprijed puno hvala.
  2. Pozdrav svima! Danas sam bio na razgovoru za posao u jednom call centru. Kada sam pitao da li za taj posao postoji Ugovor, mlada djevojka koja me primila na razgovor malo me čudno pogledala i rekla kako se radi o "honorarnom poslu" i da ću biti plačen po učinku i da nema nikakvog Ugovora te da će me zvati "ko fol" za posao za 15-tak dana jer ima još ljudi koji moraju doći bla bla bla jer ih se kao puno prijavilo. E sad moje je pitanje, da li je to što ta firma radi protuzakonito (jer ne nude nikakve ugovore (furaju se na honoraran posao) jer bez obzira sjedio ti kod njih 4 ili 6 sati moraš (koliko znam) imati neku formu Ugovora. I da li da prijavim tu tvrtku? Thnx unaprijed na odgovorima.
  3. Bok svima, Jako sam zabrinut i imam jedno važno pitanje koje se tiče stana kojeg ću danas sutra naslijediti. Naime evo o čemu se radi, 2007. godine moja je majka kupila stan za gotovinu(dok je cijela stvar još bila u temeljima). U trenutku kupnje situacija kod investitora je bila okey, no međutim 2 mjeseca kasnije nešto se zakompliciralo i investitor je propao jer nije mogao vratiti kredite za koje se zadužio i nije dovršio objekt. Kasnije se za tog investitora ispostavilo da je varalica,čak je imao i veliku aferu u medijima. Inače stan je upisan u zemljišnim knjigama, (postoji vlasnički list na kojem piše kvadratura stana, i svi ostali potrebiti podaci, iako u C listu piše da zgrada nema UPORABNU DOZVOLU. Prije cca 3 godine, dakle 2010. predstavnik stanara zgrade se dogovorio sa suvlasnicima zgrade da će se uređenje i dovršetak radova na zgradi platiti iz PRIČUVE. Btw moja majka ima dokaz za svaku uplatu koju je izvršila.(Trebalo je naime dovršiti neke radove u garaži, na pročelju, i tako,međutim do dan danas to se nije riješilo a također na OGLASNOJ PLOČI zgrade nije bilo nikakvih novosti glede toga. Uglavnom,danas kada sam kontaktirao predstavnika stanara koji mi je rekao da nemam razloga za brigu i da će se stan moći bez problema prodati kada uđemo u europsku uniju i da ne paničarim, ja sam mu na to odgovorio da mislim da neće pošto ZGRADA nije prošla tehnički pregled i nema UPORABNU DOZVOLU. Naime na internetu sam pročitao da je rok za legalizaciju zgrade 30.06.2013. E sad, moje je pitanje što da ja kao sin vlasnice stana mogu po ovom pitanju učiniti? Što moja majka može učiniti kao vlasnica stana? Volio bi da mi netko pomogne savjetom pošto ne znam koji slijedeći korak koji moram napraviti ?? Unaprijed hvala.
  4. Zaboravio sam reći da je II-stepenski sud 2007. godine (a ne 2006. kao što sam bio pogrešno napisao) odbacio žalbu te me osudio na uvjetnu kaznu zatvoru na godinu dana s rokom kušnje od tri godine.Također ponavljam da presudu nisam niti dobio na kućnu adresu, kada sam zvao sud arogantno su mi odgovorili u pisarnici da mi oni nisu ni dužni slati presudu. Sada me zanima da li je nastupila rehabilitacija i da li ću moći obavljati zaštitarski posao. Hvala unaprijed.
  5. Bok svima, trebam hitno pomoć pošto se radi o vrlo delikatnoj i složenoj stvari. 2006. godine sam bio osuđen temeljem privatne tužbe za klevetu koju nisam počinio. Privatni tužitelj X.X. je podnio tužbu 11.03.2003. godine a kako je ista bila nepotpuna,sud ga je pozvao na ispravak, odnosno dopunu u roku od 8 dana, pod prijetnjom da će istu odbaciti. Privatni tužitelj je u više navrata ignorirao uputu suda i propuštao rok za ispravak,slijedom čega ga je sud ponovo, i to u više navrata tijekom dvije godine, pozivao na dopunu, iako su se već bile ispunile zakonske predpostavke za odbacivanje tužbe, tim više što je privatni tužitelj ponovo podnio tužbu 22.09.2005. godine, kada su već davno protekli rokovi u kojima se tužba mogla podnijeti, pa je na opisani način došlo do povrede odredaba kaznenog postupka.Ja sam se na presudu osobno žalio a presudu mi je sastavila odvjetnica. Inače ovo što sam napisao je dio onoga što piše u žalbi. Za cijelu presudu uopće nisam znao , pošto dan danas nisam dobio nikakvo riješenje od suda a danas sam slučajno saznao što se desilo pošto mi je trebalo nešto za budući posao koji bi trebao početi raditi.Kada sam danas nazvao sud rekli su mi da mi oni riješenje ni nisu trebali poslati. Moje je pitanje da li se ja mogu obratiti predsjedniku tog suda pošto smatram da je sud sve pogrešno presudio tj. ako su privatnom tužitelju protekli rokovi za pokretanje privatne tužbe kako je sud uopće mogao pokrenuti suđenje? Pošto se sve dešavalo prije 6 godina - da li ja išta po tom pitanju mogu napraviti? Jer ako je pogriješio Sud ja ne bi volio imati tu mrlju u dosjeu zbog sudske pogreške? Help pls.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija