Jump to content

Marko5

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, planiram uskoro početi raditi 1-2 sati dnevno dodatno nakon radnog vremena pa me zanima na koji način bi mogao legalno primati uplate drugog dohotka. Inače se bavim administracijom računalnih sustava. Neki ljudi spominju paušalni obrt, ali kako vidim na Narodnim Novinama paušalni obrt se odnosi samo na djelatnosti iz poljoprivrede i šumarstva, te turizma. Spada li djelatnost administracije računalnih sustava pod paušalni obrt? Gdje bi mogao naći koje se sve djelatnosti mogu obavljati pod paušalni obrt? Hvala lijepo na pomoći.
  2. Poštovanje, na koji način bi se mogla dobiti radna dozvola na godinu dana kao freelancer zaposlen u Austriji? Naime, moje zanimanje spada u deficitarna zanimanja, ali firma u kojoj bi radio nema politiku direktnog zapošljavanja radnika već se zapošljavanje odrađuje preko agencije, te se posao odrađuje kao freelancer. Jeli moguće otvoriti firmu u Austriji i na temelju toga dobiti radnu dozvolu? Tada bi preko vlastite firme radio za drugog poslodavca. Koliko je komplicirana procedura? Molio bih ako netko ima iskustva ili neku preporuku. Hvala!
  3. Poštovani, stanari zgrade su zajedno odlučili legalizirati zatvorene lođe i balkone kako bi dobili značajan popust kod izračuna cijene. Mene muči izračun cijene za legalizaciju. Iz agencije tvrde da je cijena ista za sve stanare neovisno o tome želi li stanar legalizirati zatvaranje lođe, balkona ili oboje. Što ne bi trebala biti nešto veća cijena za stanara koji želi legalizirati zatvaranje i balkona i lođe od stanara koji legalizira samo zatvaranje lođe? Hvala lijepo na odgovoru!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija