Jump to content

Bezplace8

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zanima me, ja i supruga smo pred razvodom braka, imamo maloljetno dijete staro 6 mj. Supruga je tužbom pokrenula razvod braka, dijete je kod nje, u czss smo se dogovorili o visini mjesečnog uzdržavanja i druženju oca s djetetom, tj. 650 kn mjesečno a druženje ponedjeljkom i četvrtkom od 16 do 17h. Naime, dosta puta supruga ne poštuje vrijeme i uskraćuje mi viđanje djeteta, načinom ako dijete spava ja čekam a kada se probudi jednostavno me otjera u 17 h. Zanima me da li postoji kakav pravilnik o susretima i druženju roditelja s kojim dijete ne živi sa djetetom? Također, na koji način mogu saznati zdravstveno stanje svog djeteta, pošto mi supruga ne želi reći niti pokazati niti jedne nalaze (po njenom to mene ne bi trebalo zanimati)? Također mi ne želi reći koja osoba mi je čuvala dijete dok je ona bila na fakultetu te da li je ta osoba upisana u imenik dadilja. Pa me zanima na koji način to mogu saznati? Obraćao sam se u czss ali su mi rekli da je to sve u redu... Naime radi se o czss slavonski brod. Također u czss je normalno da majka tuče dijete od 3 mjeseca po guzi. Od prijavljivanja nasilja u obitenji (suprugin otac - na majku) od czss dan danas nisam dobio odgovora. A gospođama u czss je normalno da majka gura dijete po kiši 2 km te ga odvede u kafić (zadimljen prostor). Međutim, gospođe iz czss mene prozivaju jer sam došao u 16 sati i ispred kuće čekao pola sata jer je supruga zaspala, jer smeta mojoj supruzi što čekam ispred kuće! A isto tako jenormalno da moja supruga krsti dijete bez dogovora samnom, u vrijeme kad ja ne mogu niti moji roditelji, niti su ih obavijestili. A reakcija cuss na to da moja supruga u is mupa rh ima 7 kaznenih dijela je nikakva (heroin, kokain, preprodaja marihuane, teska krađa, razbojnistvo).A neki dan se dogodilo to da je supruga išla presvuć dijete i stavila ga na 2 stolice te se udaljila i dijete je palo i pola sata plakalo. Trazio sam hitnu intervenciju cuss ali oni su u mogucnosti tek za 10 dana. Da li ja mogu traziti pomoć drugog cuss jer od cuss slavonski brod nema ništa?
  2. Naime, supruga je u rodilistu, uskoro treba roditi, ali, mene ucjenjuje argumentima nekim svojima. Neznam ni sam, da li je to ucjena ili kako se vev naziva kada osoba nekome prijeti ili trazi od nekoga da ucini nesto, protiv njegove volje, te se prijeti da ja necu vidjeti dijete ako to ne napravim
  3. Niste me razumjeli, sto ako osoba prekrsi tu zabranu?
  4. Sto ako osoba prekrsi zabranu priblizavanja, kontakta i uspostavljanja veze?
  5. znači, moja supruga, može roditi dijete, meni braniti da ga vidim i budem u kontaktu s njim, dok czss neće poduzeti gotovo ništa, te ja danima neću vidjeti dijete? pa nema nikakvog zakona u tom slučaju, u slučaju da je majka djeteta konzument droge i ima dobar dosje povodom toga, pa da li se onda može tražiti stručno psihijatrijsko vještačenje, također po hitnom postupku?
  6. da, kad bi se ona ponasala normalno ne bi do ovoga ni doslo, samo eto, nije pokrenula brp a ja ne mogu, iskreno niti zelim, zelim samo da se ponasa normalno, ali eto, znaci, prvo centar za socijalnu skrb, samo sto po obicaju taj centar jako sporo radi, jedino ako postoji neki način za hitan postupak?
  7. da, ali ako mi majka tjeteta brani vidjanje djeteta, šta onda da radim? zovem policiju? to je dijete, nije osobna stvar ili imovina...
  8. da, brak još traje, ali prema tome zašto i na koji način bi mi branila da viđam dijete ili nešta tako slično ako smo u braku? također, ona treba roditi u roku tjedan dana, što bi značilo da i pokrene brakorazvodnu parnicu mi moramo dijete upisati u knjigu rođenih i dati ime, i ostalo... a ona je čini mi se bila na psihijatrijskoj procjeni, jer ima već spomenuti dosje, za korištenje opojnih droga, a i ja imam čiste dokaze za agresivnost i veliku sklonost laganju, a policiji je dobro poznata, kao i njeni roditelji, usput, saznajem da ju je otac tukao lancima... itd..., također je zvala policiju i prijavila mene da ju tučem, a za što ja imam očite dokaze da laže, tako da ni sam neznam šta se s njom i njenom psihom dešava...
  9. Postovani, Zanima me, supruga ne zivi samnom, zivjela je samo desetak dana nakon svadbe, te sada vec mjesecima zivi kod svojih roditelja. Imam snimljeno na mobitelu da njen otac vrsi nasilje nad njenom majkom, isto tako i njeno priznanje da ju je tukao, te jednom prilikom polomio joj stolicu o ledja. Takodjer saznajem da mi supruga ima poveci doje (uporaba i preprodaja opojnih droga, pljackanje kioska...), a i njen otac takodjer (kriminal, ubojstvo u samoobrani, 2 godine zatvora radi silovanja...). Zanima me, da li ja mogu nakon rodjenja djeteta traziti skrbnistvo i da se dijete povjeri meni, ocu. Nitko nije trazio razvod niti ponistenje braka, ali majka se ponasa agresivno te mi prijeti da ce me zadaviti te da nikada necu vidjeti dijete.
  10. Postovani, Zanima me, Moja supruga je otisla od mene, kod svojih roditelja. Naime, ima poveci dosje zbog uporabe i prodaje opojnih sredstava (droga), pljackanja kioska itd. Treba roditi za tjedan dana, a vec 6 mj. Zivi kod svojih roditelja. Njen otac je nasilan prema njenoj majci, bio je nasilan i prema svojoj kceri, mojoj supruzi. Takodjer je bio 2 godine u zatvoru, zbog silovanja. Zanima me, da li ja mogu traziti skrbistvo nad djetetom itraziti zabranu prilaska tog covjeka prema djetetu. Nismo rastavljeni niti je itko trazio rastavu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija