Jump to content

dombo

Korisnik
  • Broj objava

    6
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me smijem li primati stipendiju od tvrtke i neku od državnih stipendija? Tvrtka neće imati ništa protiv ako primam stipendiju od države, ali ne znam za državu? Ako to nije moguće možete li preporučiti drugi način za plaćanje onoga što odradim za tvrtku, a da to nije studentski servis?
  2. Imam pitanje u vezi općih uvjeta korištenja...Trebala bi ih sastaviti na način da korisnik nama daje fotografije, te da tim fotografijama garantira da su od njega, te da ih mi smijemo koristiti i objavljivati na našim stranicama...sad me zanima da li ima neka određena struktura po kojoj se moraju ti opći uvjeti raditi ili se mogu sastaviti na način da se zaštiti sami obrt, jer je ovdje riječ o obrtu?... Unaprijed hvala.... =)
  3. Hvala na odgovoru. U slučaju tužbe kakve su mi šanse da dobijem parnicu?
  4. U prilogu dostavljam sporazum koji sam sklopio, a ovdje ću Vam ukratko opisati razvoj događaja. Godine 2006. unajmljujem poslovni prostor i uređujem ga kako bih u njemu mogao obavljati ugostiteljsku dijelatnost. Ugovor o najmu koji sam sklopio bio je na vremenski rok od 13. godina. Nakon smrti vlasnika poslovnog prostora njegova supruga nasljeđuje poslovni prostor i želi raskinuti ugovor o najamu. Pristajem na raskid ugovora o najmu te tražim iznos od 60 000kn na ime ulaganja u poslovni prostor. Sporazumom se određuje plaćanje od 30 000kn jednokratno do 25.01.2014. te ostalih 30 000kn kroz 36 rata u iznosu od 833 kn mjesečno. Sporazum je potpisan u 12. mjesecu 2013. godine te je plaćena rata za 12.mjesec 2013.godine i 1.mjesec 2014.godine u iznosu od 833kn. Iznos koji je naveden da se treba platiti do 25.01.2014. nije plaćen te me zanima kako sada postupiti? Vlasnica poslovnog prostora je 3 mjeseca obavljala ugostiteljsku dijelatnost u prostoru. A sada je odlučila prostor iznajmiti sa stvarima za koje ja tražim odštetu. Potpisala je novi ugovor o najmu na 5 godina, a novi unajmljivač je već počeo prostor i stvari uređivati kako mu odgovara. Što mi je činiti? ugovor - Copy.docx
  5. Puno Vam hvala na odgovoru. U prvotnom ugovoru o zakupu je navedeno da otac može dati poslovni prostor u podzakup.
  6. Pozdrav svima, nadam se da ću dobro objasniti situaciju i da ćete mi moći dati savjet što i kako napraviti. Moj otac je prije nekoliko godina sklopio ugovor o najamu (na 13.godina) poslovnog prostora. Vlasnik poslovnog prostora je umro prije 2 godine i njegova supruga je naslijedila kuću u kojoj se poslovni prostor nalazi. Otac je zatvorio obrt nakon 7.godina i moja majka je otvorila obrt u istom tom poslovnom prostoru napraviviši podzakup poslovnog prostora sa mojim ocem. Možete li mi reći da li je to ispravno sa pravne strane i treba li možda majka sklopiti ugovor o najmu sa vlasnicom poslovnog prostora budući da ugovor o najmu koji je otac sklopio sa pokojnim nije istekao, postoji li mogućnost da ona odbije sklapanje ugovora sa mojom majkom ili je bolje ostaviti podzakup?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija