Jump to content

Mig-21

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Mig-21 objavio

  1. Hvala na odgovoru. Ovrha je pokrenuta i tuženik je maknuo spornu ogradu s našeg posjeda prije rješenja suda o ovrsi (micanju), no svejedno je potrebno izvršiti izmjeru od strane mjernika (kojeg mi moramo platiti), s obzirom kako se ne zna točno gdje je međa, naime među je potrebno prvo identificirati prema nalazu (iz presude) sudskog vještaka. Imao bih još jedno pitanje. Mora li se tuženik složiti (nešto potpisati i sl.) sa izmjerom "našeg" mjernika, ili mi slobodno postavljamo ogradu (uz među na našoj strani) prema izmjeri našeg mjernika bez uplitanja tuženika, a prema nalazu sudskog vještaka iz presude (pitam zbog izbjegavanja mogućih pravnih problema prilkom/nakon identificiranja međe)?
  2. Molio bih za savjet u vezi sa djelovanjem nakon dobivene vlasničke tužbe. Naime prije par godina tužili smo susjeda za otimanje (doslovno, svi dokazi su bili na našoj strani, gruntovna, katastar, sudski vještak, svjedoci itd.) posjeda i nakon hodanja 5 god. po sudu dobili smo presudu u našu korist... Nakon toga se "susjed" domislio nove ideje, a to je tužba za dosjelost, no i tu je izgubio i sada je ista na županijskom sudu, čeka se pravomoćnost iste. Tu sad nastupa moje pitanje s početka teme; Mogu li sada odmah ići u postavljanja ograde prema vlasničkoj tužbi, ili da radije pričekam rješavanje i ove druge tužbe pa onda da krenem u realizaciju postavljanja ograde prema dobivenom rješenju iz vlasničke tužbe?
  3. Molio bih nekog da mi pojasni s pravne strane, mora li ured za komunalne djelatnosti xy grada osigurati neometan pristup prviatnom posjedu po nerazvrstanoj cesti (putu) koja je u vlasništvu grada 1/1 katastarsko i gruntovno, bez obzira vodi li taj put do direktno do posjeda na kojem je polje, kuća ili neka graba!? Pitam iz razloga jer se isti izvlače da oni to nisu dužni (zahtjev je prvo poslan komunalnim redarima koji su isti proslijedili njima!?), jer kao nije moguće pristupiti cijelom posjedu zbog neke grabe koja je na našem posjedu na samom ulazu na naš privatni posjed,a koja bi inače trebala biti sasvim negdje drugdje po katastru i gruntovnici (graba je vlasništvu države)!? Put je trenutno neprohodan zbog toga jer na istom privatna osoba ostavlja što je volja ili postavlja što je volja na taj put. Hvala unaprijed.
  4. To nema veze sa našim ministrima to je uvjet EU tako da priče o novim rokovima, izborima i ostalome ne drži vodu. P.S. Naslov da je netko zakasnio na legalizaciju nije točan jer legalizacija kao takva nema vremenski uvjet, a to što su neki pod povoljnijim uvjetima koji su dani u postupku, da privuku više ljudi mislili da je to rok za legalizaciju je nešto sasvim drugo. Svi vi možete legalizirati i sad, samo po novim tarifama.
  5. Koliko ja imam saznanja novih rokova neće biti to je jasno i ministrica rekla. Svi poslije 30.6. legalizaciju će morati obaviti po normalnim tarifama i sa svom dokumentacijom.
  6. Poštovani, Zamolio bih za pomoć ili ako mi netko može pomoći barem da me usmjeri za početak. Stvar je slijedeća, susjed je jedno 5-6 pet godina koristio dio naše parcele i postavio ogradu prvi put (nije nas pitao samo nas je doveo na gotov čin) zbog životinja i jer ne može sa autom do garaže i mi smo mu dopustili da koristi taj dio dok ne prodamo tu parcelu. Sad kako je bila legalizacija njemu su napravili izmjeru postojećeg stanja i ucrtali da mu pripada i taj dio i još jedan novi dio naše parcele !, ali to je vjerojatno samo snimka postojećeg stanja, no susjed je to shvatio kao da je to njegovo pa je počeo stavljati ogradu po toj izmjeri mada ona nema veze sa postojećim stanjem u katastru i gruntovnici, sve je na nas 1/1. Kod te izmjere ili snimke postojećeg stanja mi nismo bili prisutni jer nas nitko nije obavijestio, doznali smo za ovo drugo pomicanje međa (ograda) i to kad nas je pozvao da on postavlja ogradu i mi smo naravno došli da vidimo posjed. Vidjeli smo papire i rekli ok ako je to tako da je međa tu i drugi dan pogledali i imali što vidjeti ...to da to nije onako kako bi moralo biti i da ta izmjera nema veze sa stvarnim stanjem u katastru. Da li da podignemo tužbu za ometanje posjeda ili za pravo vlasništva (negatorna) i koga da tužimo (njega ili mjernika za legalizaciju) jer bi ga se htjeli riješiti za sva vremena da nam više ne stvara probleme na našem posjedu. Hvala unaprijed na svakom savjetu.
  7. Evo bio sam kod knjigovođe i on kaže da ne treba jer je vođenje bankovnog računa trošak za firmu od strane banke (naplačuju vođenje računa), pa dok se ne krene sa poslom nije potrebno imati račun. Sad jel to istina , valjda je.... Eh da, nema recesije..... (vidim na vlastitoj koži).
  8. Pozdrav, Da li tvrtka d.. koja je u "mirovanju" ,nema aktivne djelatnosti za sada (nema uplate i isplate sa računa) i koja je prijavljena kod HGK da je u "mirovanju" mora imati po zakonu otvoren transakcijski račun u banci u koliko je u tom nazovi stanju mirovanja? Pitam stoga jer mi neki kažu da, neki ne (mislim na knjigovođe). U tom bi slučaju jedini promet bio plačanje naknade banci za vođenje računa, pa je to samo nepotreban trošak za tvrtku. Hvala
  9. Pozdrav, Da li ga mogu zamijeniti za isti ili veci u drugom gradu, jer nam je to namjera, s time da bi dijete bilo suvlasnik tog novog stana jer isiti i kupujemo zbog njega, a potrebno je prije prodati stari stan da bi imali dovoljno kapitala za kupovinu drugog (ne prodati i kupiti nesto drugo) ,i koja je procedura u tom slucaju? Pretpostavljam da zamjena stana u jednom gradu za stan u drugom bas i nije moguća. Zahvaljujem unaprijed,
  10. Pozdrav, Imam braniteljski stan koji glasi na mene i na dijete, a koji sad zelimo prodati i kupiti drugi. Koja je procedura i kojim se ustanovama moramo javiti i koje potvrde su potrebne za to pošto je dijete još maloljetno? Hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija