Jump to content

Sruk

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima i isprike ako sam sam postavio post pod krivu temu. Imam nekoliko pitanja koja nisam uspio izgoogleat i puno bi mi značilo ako mi netko može odgovoriti. Da li u parničnom postupku postoje sankcije za nepoštivanje sudskih rokova od strane protustranke? Da li je u parničnom postupku pravno utemeljeno da se zatraži da parnične troškove snosi opunomoćenik protustranke? Da li postoje sankcije za davanje proturječnih iskaza stranke? Da li je zbog naknadnog smetanja posjeda pravno utemeljeno da se za isto tuži dopunom tužbe prvotnog smetanja ili se treba ići posebnom tužbom? Hvala unaprijed.
  2. trebala bi mi preporuka za nekog odvjetnika ili nekoliko njih koji se razumiju i imaju iskusta sa slucajevima oko utvrđivanja vlasnistva na parcelama, u konkretnom slucaju moja obitelj koristi parcelu koja glasi na grad vec vise 40godina kolika je uvijet za dosjelost i sad bi htjeli da se to sprovede na njih i za to nam treba neki odvjetnik. hvala puno na svakoj informaciji.
  3. Pozdrav. Evo bio bi zahvalan ako bi mi mogli pomoci... Evo ovako situacija je sljedeca:) Ja i moja obitelj imamo kuću i zemljište oko kuće na kojem smo citav majčin život i većinu života njezinih roditelja, kuća je građena prije 1968 i sprovedena je katastarski, ali što moram napraviti da se upiše i u gruntovnicu. A zemljšte oko kuće čitave te godine uređuje moja obitelj ali ništa ne glasi na nas, kad su moji starci to krenuli sprovesti na sebe rekli su im da cekaju dosjelost, al mene brine skori ulazak u EU pa neznam kak će to sve poslje biti, pa bi htio da sprovedemo sve na sebe prije EU i da smo mirni. Puno bi mi znacilo ako mi mozete reći što da napravim da steknemo vlasništvo nad zemljištem koje mi uređujemo i koristimo valjda već više od 50godina i da nam se kuća sprovede gruntovno. Ako vam što znaći, svi nam računi normalno stižu na adresu, imamo i kanalizaciju i vodu. Hvala Edit: radi se o Zagrebačkoj Županiji, odnosno samom Zagrebu
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija