Jump to content

danijel1806

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Da,blokirali mi račun i ovrhom skinuli da su sacekali 2 mj. Otišlo bi u apsolutnu zastaru ali gadovi namjerno odugovlače da bude što veći trošak kamata i to
  2. Mojim problemima nikad kraja,nasljeđen stan kojim je pokojnik bio jamac nekome za podići kredit ,nasljedio sam i dugove (za režije) koji mi stižu na ovrhu (blokiran mi je račun već mjesecima )znam da se dugovi naskjeđuju u visini vrijednosti nasljeđene nekretnine .Zanima me kako to postići da prestanu ovhe dakle što moram napraviti da više nemam dugova recimo banci se duguje toliko ,za režije toliko, kako sad utvrditi vrijednost te nekretnine i da više ništa ne dugujem ,jel moram pisati na sud ili što,molim vas upute jel ovo će me otjerat u propast da sam znao za dugove odrekao bi se nasljedstva.
  3. Prvo isprike ako sam fulao mjesto s pitanjem na ovom forumu,dakle nasljedio stan od oca ,otac je jamcio stanom kolegi da digne kredit ,kolega ne placa kredit i ostala dva suduznika isto u banci su mi rekli da su utuzili tu osobu zbog neplaćanja kredita a isto se ne mogu naplatiti od suduznika znaci mogu uzeti stan ,mene zanima da li postoji koji pravni način da banka potraživanja traži od te osobe koja je digla kredit da se naplati na bilo koji nacin ovrhom recimo te da ja osporim kao nasljednik to jamstvo ili nekako da oni gone duznika a stan da mi ne uzmu.I zanima me ako ja platim dug banci mogu li i kako tuzit tu osobu koja je digla kredit a nije ga vracala ,za taj iznos dugovanja ,najljepsa hvala .
  4. evo da se nadopunim dva dana nakon sto sam dobio prijedlog za ovrhu uz koju je bilo od suda zaklamano rjesenje o ovrsi blokiran mi je racun ,nakon 10 god.,bez ikakve obavijesti o ikakvom dugovanju od pokojnog oca samo odjednom ekspresno iz vedra neba i sud kao da nije briga on sve prizna ,zalbu sam pisao al na rjesenju od suda pise da odgađa izvrsenje ,pa eto za sve ostale koji imaju isti problem ,jel ikakav zakon stiti nas nasljednike od takvih da ne kazem pljacki.
  5. Pa zapravo u slucaju da vjerovnik (banka) oduzme nekretninu ima li smisla tuziti osobu koja je digla kredit zato sto nije ispunila obvezu placanja kredita te tako dovela do toga da izgubim nekretninu.
  6. Rješenje za ovrhu od suda glasi na moje ime ,a odvjetnički ured je obaviješten o preminuloj osobi ali ne od mene .Mogu li se žaliti i osporiti ovrhu.
  7. Znaci nasljedio sam od oca nekretninu na koju je u gruntovnici upisano da je na temelju ugovora o kreditu ovjerenog od bilježnika zabilježuje se prijenos radi osiguranja novčane tražbine ,moram napomenuti da nisam mogao dobiti nikakav uvid u kredit tj. da li se redovito otplaćuje jer mi nisu u banci htjeli ništa reći dok nisam proglašen nasljednikom te tako nasljedio nekretninu za koju sam naknadno saznao da isti kredit nije redovito plaćan zadnjih 5 godina(dignut je 2007. na 10 godina )Pokojnik je jamčio drugoj osobi svojom nekretninom da podigne kredit ,te još 2 sudužnika .Mene zanima sto mi je činiti u banci su rekli da im je zadnja opcija uzeti nekretninu ,ako su već 2 sudužnika zašto njima nisu poslali da se naplaćuje rata kredita ,te kako da ja dobijem svoju nekretninu bez ikakvog tereta na nju natrag i koga trebam tužiti za to.S rješenjem o nasljeđivanju nasljedio sam i dugove te moram plaćati režije i ostalo za stan a nema mi sve smisla ako ću ostati bez njega . Zahvaljujem unaprijed na odgovorima.
  8. Hvala na brzom odgovoru ,evo prijedlog za ovrhu je poslao odvjetnicki ured koji zastupa Vip a za taj prijedlog je zaklamana i od općinskog suda rješenje o ovrsi istoj sad pretpostavljam da moram pisat žalbu i jednima i drugima rok je 8 dana od primitka .
  9. Dobio sam prijedlog za ovrhu od vipnet d.. Zbog duga pokojnog oca iz2003. godine ,da li je nastupila zastara jer otac je umro prije 2 god a u međuvremenu nije nikakva posta od vipa stizala te saljem li zalbu na sud ili javnom biljezniku ,smatram da ne moram platiti jer sad se moze javiti bilo tko i tvrditi da sam kao nasljednik nesto duzan .Lp.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija