Jump to content

sudskazavrzlama

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, zaposlena sam u osnovnoj školi na neodređeno od rujna 2015.(prije toga radila na određeno u istoj školi godinu dana-mijenjala kolegicu na porodiljnom) U isto vrijeme još 2 kolegice potpisale su ugovor na neodređeno. Udana sam i majka dječaka od 4 godine dok su moje kolegice bez djec.iImam stručni ispit i više radnog iskustva od kolegica jer sam i prije ove škole u kojoj radim obavljala zamjene).Koja će od nas biti tehnološki višak buduci da jedna navodi trudnoću kao svojevrsni spas od možebitnog otkazivanja ugovora? Hvala unaprijed!
  2. Hvala Vam lijepo na svim ovim poticajnim odgovorima.. Pozdrav!
  3. 50-ak m niže moje parcele nalazi se pješački put kojim je susjedima dulje hodati minutu-dvije,uz taj put imaju još dva puta za prolaz vozilima.Nadam se dobrom ishodu ovog svega jer nekako ne mogu vjerovati da bi sud mogao dosuditi da ostanem bez 32 m2 svoje parcele samo zbog nečijeg komoditeta jer ostali susjedi koji tu žive a nisu me dali na sud prolaze tim nižim putem i nikada s njima nisam imao problema.Riječ je čisto o zlobi jednog mog susjeda koji je uspio nagovoriti njih 10-ak protiv mene.
  4. Hvala na svim odgovorima,ovo mi puno znači da mogu bolje razumijeti ovo što me snašlo.... Ne znam kakva naknada mi može nadoknaditi to što bi morao trpjeti šetanje ispred ulaznih vrata po mojoj nekretnini...ali očito moram biti spreman na sve.....
  5. Da li se vrijeme posjedovanja prijašnjeg posjednika od kojih je kupljena nekretnina ne računa u vrijeme potrebito za dosjedanje?Mislim na vrijeme prije 1948.kad je bila u privatnom vlasništvu jer 1948 prelazi u društveno i to im se ne računa?
  6. Po sili zakona? Zanima me dali sud uzima u obzir činjenicu da dosijelost nije svrsishodna budući da čini više štete (meni uzima cijelo dvorište) nego koristi (susjedi još imaju 3 puta do kuća)?? Mogu li ja tražiti dokidanje dosijelosti kao nesvrsishodne?
  7. Dokaz: 1. saslušanje svjedoka 2.očevid na licu mjesta. Predložena je i privremena mjera kojom se meni nalaže da uklonim žičanu ogradu sa svoje parcele jer navodno ti susjedi ne mogu pristupiti do svojih objekata no nakon utvrđenja da postoje još tri puta kojim mogu doć do svojim kuća to im je već odbijeno.
  8. Moram Vam reći da ste me unatoč situaciji u kojoj se nalazim pošteno nasmijali s ovim "fosilima" i hvala Vam na tome. Susjed ima svoje pristalice njih 10-ak susjeda koji na sudu trvrde da su tuda hodali njihovi pretci...Zanimljivo je da je i predio na kojem svi mi živimo prije 1948. godine cijeli bio u privatnom vlasništvu pa kasnije parceliziran u općinsko vlasništvo,dakle njihovi pretci tu uopće nisu živjeli jer je vlasnik bio talijan koji nije imao potomke i nakon njegove smrti sve je pripalo općini.... Susjedi su tuda prolazili 3 godine uz moje konstantno protivljenje jer se taj dio sporni dio parcele nalazi točno ispred mojih ulaznih vrata tako da su prolazeći tuda mogli svaki dan vidjeti i što jedem za ručak...Kroz te 3 godine na sporni sam dio isto tako istovarao građevinski materijal,drva za ogrijev i sl. Moji susjedi imaju još 3 puta do svojih kuća...Zanima me kolika je vjerojatnost da dobiju taj moj dio dvorišta (širina 2 m) jer onda automatski ja nemam ulaz u kuću?Napominjem da tvrde da su tuda pješačili a sada traže širinu od 2 m.....
  9. Susjed je pokrenuo tužbu...zanima me kakve su šanse da traženo i dobije?
  10. Trebam pravni savjet u svezi s pravom služnosti koju moji susjedi sudski traže na jednom dijelu moje parcele. Naime,kupujem zemlju od općine 1997. godine i ograđivam je 2000.Moji susjedi traže pravo služnosti temeljem dosjelošću koju su stekli prije nego je ta zemlje bila općinska. Zemljište je 1948.postalo općinsko a do tada je bilo privatno i oni tvrde da su njihovi predci stekli pravo služnosti temeljem dosjelosti u vrijeme dok je parcela bila u privatnom vlasništvu tj.prije 1948. Mogu li oni dobiti to pravo i koliko je to pošteno prema meni koji sam kupio parcelu bez ikakvog tereta i branio sam prolaz mojim susjedima kada sam postao vlasnik ?? Može li se ta dosljelost koju su oni stekli prenijeti na mene kao trećeg vlasnika?? Hvala unaprijed!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija