Jump to content

wanderer

Korisnik
  • Broj objava

    2
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Objave koje je wanderer objavio

  1. Prodavatelj je dao punomoć drugoj osobi (curi) za prodaju stanu tj potpis kupoprodajnog ugovora. Sastavljena je i tabularna izjava posebno. Na oba dokumenta prodavatelja potpisuje opunomoćenik. Gledam članak 58. Zakona o zemljišnjim knjigama..

    (1) Ako se uknjižba predlaže na temelju privatnih isprava potpisanih po opunomoćeniku, istinitost potpisa opunomoćenika mora biti ovjerena sukladno članku 57. ovoga Zakona.

    (2) Uknjižba će se dopustiti samo na temelju privatnih isprava iz stavka 1. ovoga članka, kad se prijedlogu priloži:

    – punomoć koja je opunomoćeniku izdana upravo za taj posao (posebna punomoć) ili

    – opća punomoć ili punomoć izdana za tu vrstu poslova koja u trenutku sastavljanja isprave nije starija od jedne godine.

    (3) Uknjižba će se dopustiti samo na temelju punomoći iz stavka 2. ovoga članka, ako je istinitost potpisa opunomoćitelja na punomoći ovjerovljena sukladno članku 57. ovoga Zakona.

     

    Pretpostavljam da je preslika punomoći dovoljna ili?

  2. Moj je slucaj ovakav. Raspisan je natjecaj za zaposljavanje na neodredjeno u jednoj opcini. Izmedju ostalog nas nekoliko kandidata imalo je isti broj bodova na pismenom, a buduci da se ocjenjuje i usmeni dio testiranja (koji se btw sastojao od opcenitih pitanja "kako zamisljate buduce radno mjesto", itd...) kandidat koji je izabran je dobio najveci broj bodova i on je izabran. Naravno, kakva slucajnost, rijec je o rođaku zaposlenika u toj općini. Pravo žalbe postoji, naravno da cu ga iskoristi, ako nista drugo kako bi dokazao da nismo bas svi budale koje sute, samo me zanima sta navesti u ovakvim slucajevima. Znaci sve je legalno, on je ostavio "najbolji dojam" na intervjuu i dobio najvise bodova, a sve i da nije dobio najvise bodova procelnik tijela koje vrsi odabire ne mora izabrati kandidata s najvise bodova. Postupa je takav da komisija koja provodi testiranje sastavlja rang listu kandidata i dostavlja procelniku, koji onda odabire kandidata. I sve je po zakonu, a ti dokazi da nije...Ima netko mozda ideju,savjet kako ovome stati na kraj?

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija