Jump to content

Alba Craig

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Dobar dan svima! Imam pitanje vezano uz primjenu članka 168. OZ-a- "Odredbe ovoga Zakona o ovrsi na nekretninama primjenjuju se na odgovarajući način i u postupku ovrhe na pokretninama, ako odredbama ove glave nije drukčije određeno." Točnije, ukoliko je ovrhovoditelj kupac pokretnine koja se prodaje na javnoj dražbi, da li smatrate da bi se na tu situaciju odgovarajuće primjenjivali članci 99.st.3 i 107. Oz-a, kojim se ovrhovoditelja kao kupca oslobađa od polaganja jamčevine i kupovnine, ukoliko ona iznosi koliko i njegova ovršna tražbina ili manje?
  2. Drugostupanjskom presudom je preinačena prvostupanjska presuda, tužiteljev zahtjev je odbijen i naloženo mu je plaćanje troška, uz paricijski rok od 15 dana. Presuda je pravomoćna.
  3. Poštovani, molim pomoć vezano uz gornju temu. Naime, tijekom provedenog ovršnog postupka stekli smo založno pravo na pokretninama društva ovršenika, koje nisu prodane na javnoj dražbi. U međuvremenu je društvo po službenoj dužnosti brisano iz sudskog registra zbog neobjavljivanja fin. izvješća. Moje pitanje je- što sad sa našim založnim pravom na pokretninama? Imamo li ikakvu mogućnost naplate nakon brisanja društva? Unaprijed hvala!
  4. Koliko ja shvaćam iz Vašeg posta, Vi ste već iz objave, odnosno objavljene dokumentacije shvatili da je natječaj namješten? Ukoliko je isto slučaj, ne možete čekati odluku naručitelja da biste se žalili, već se žalite odmah nakon objave, u roku koji je propisan člancima 146 do 153 Zakona o javnoj nabavi (ovisno o vrsti postupka). Stoga, ukoliko su Vaši žalbeni razlozi usmjereni na dokumentaciju za nadmetanje, iste više nećete moći iznositi u žalbi na odluku, jer će Vam ista biti odbijena.
  5. Dobar dan svima! Molila bih pomoć vezano uz gornje pitanje, obzirom da sam i od nekoliko odvjetnika dobila različita tumačenja. Ukoliko je drugostupanjskom presudom tužiteljev zahtjev odbijen i naloženo mu je plaćanje parničnog troška, od kojeg dana se računa zatezna kamata na navedeni trošak? Da li od pravomoćnosti + paricijski rok od 15 dana, ili od dostave odvjetniku kako neki kolege tvrde, ili je neki treći datum u pitanju? Unaprijed hvala na pomoći!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija