Jump to content

hžv

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je hžv objavio

  1. Pozdrav svima! Imam jedno pitanje vezano za samu prijavu ispita. Pise da se ispit mora prijaviti 30 dana prije pocetka mjeseca u kojem se odrzava. Znaci, ako recimo dogodine bude rok u svibnju, prijaviti se treba do 30.03. E sad, ja cu ispunjavati uvjete za pravosudni 15.04, znaci prije roka u svibnju, ali poslije roka za prijavu. Mene zanima postoji li ikakva mogucnost da ja ipak prijavim taj ispit u svibnju? Znaci da recimo podnesem nepotpunu prijavu, pa je naknadno dopunim potvrdom hok-a o odrađenom vjezbenickom stazu?
  2. Kolega, nismo svi toliko frustrirani svojim poslom i karijerom kao vi pa da bi me "cinjenice" provocirale. I za kraj jedna cinjenica. 12-13 kolega iz moje generacije koje ja osobno poznajem naslo je posao unutar mjesec dana od diplome. Jos toliko onih za koje sam cuo iz druge ruke. Cinjenica, sviđalo se to vama ili ne. Malo sam citao vase ostale postove i shvacam zasto ste ogorceni. Ali ponavljam, nisu svi vi. Pozdrav.
  3. Ova rasprava nema smisla. Vi nikako da shvatite da niste vi i vasi poznanici mjerilo svih stvari. Ako je surova realnost to sto vi tvrdite, onda ja zivim u paralelnom svemiru, a ne u Zagrebu. Lijep pozdrav!
  4. Kolega, nemojte se samo tako razbacivati s postocima jer, opet ponavljam, to je samo vas osobni dojam. Meni je upala sjekira u med? Ok, ali ja vam kazem da je 80 % kolega iz moje generacije koji su diplomirali u roku naslo posao u roku mjesec-dva dana. Jest da nas je u roku diplomiralo 30-ak, ali opet, svi koji jesu, nasli su posao, i to posao koji je normalno placen. Neki imaju bolja, neki losija iskustva, ali svi rade! Zato, opet ponavljam, ne strasite ljude, a pogotovo nemojte svoje iskustvo dizati na opcu razinu. Jer, ja iako imam dobro iskustvo, ne mogu decidirano tvrditi kako je svima tako. A vi, s druge strane, bez ustrucavanja kazete kako nitko ne moze dobiti posao preko veze. E, pa nije tako, kako u odvjetnistvu tako i u drugim profesijama.
  5. Registrirao sam se samo kako bih reagirao na natpise onih koji svoje ili iskustvo svojih prijatelja dižu na opću razinu i iz toga izvode zaključak kako je svima kao njima. Ja ću ispričati svoje i iskustvo 10-ak kolega iz moje generacije pa onda vi izvodite zaključke kakve želite. Opet ponavljam, ovo je moje iskustvo, ne znači da će i vama biti tako, ali dosta mi je više ovog sveopćeg defetizma i kukanja kako ništa ne valja. Ukratko, diplomirao sam prošlo ljeto, ali sam posao počeo tražiti početkom rujna. Napominjem, nikakve veze nisam imao i moje traženje posla se svodilo na slanje mailova odvjetničkim uredima. Poslao sam mail na 50-ak ureda koji su mi bili zanimljivi. Od tih 50, 30 mi nije niti odgovorilo, 15 je reklo da ne traže vježbenike, ostali su me pozvali na razgovor. Prvi koji su mi ponudili posao su se ujedno i meni najviše svidjeli, tako da sam nakon 10 dana ja bio zaposlen čovjek. Radim u jednom odvjetničkom društvu i malo je reći da sam jako zadovoljan. Plaća je malo iznad prosjeka, imam službeni mobitel i općenito jedno jako stimulativno okruženje. Ostalih 10-ak kolega koje sam spomenuo je imalo isto ili slično iskustvo, samo što su neki tražili posao malo duže, ali nitko nije tražio duže od 2 mjeseca. I napominjem, svi su našli posao bez povlačenja ikakve veze, to odgovorno tvrdim. Dakle, drage kolege, nemojte širiti defetizam i u startu ljudima ubijati svaku nadu. Ne želim zvučati grubo, ali prosjeka ima na svakom koraku. Međutim, ako imate ponuditi malo više od diplome pravnog fakulteta, znanja engleskog i vozačke dozvole b kategorije, onda ćete i posao naći u dogledno vrijeme.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija