Jump to content

Casperziggy

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. cekaj hoces mi reci da ja sam sad duzan platiti 1200kn ambulanti??? Pisao sam, oni dosli na pozivu policajca da bi se stitio zbog ogrbotine od 6 cm kojia je nastala na ulici kad me navuka.
  2. mhhh mozda ja ne razumjiem dobro ali Članak 75.(1) Policijski službenik može obaviti pregled osoba, predmeta i prometnih sredstava kad: 1. treba spriječiti bijeg počinitelja kaznenog djela za koje se progoni po službenoj dužnosti, 2. je potrebno otkriti tragove kaznenog djela ili druge dokaze, 3. je to potrebno radi zaštite opće sigurnosti. (2) Pri obavljanju pregleda na odgovarajući način se primjenjuje članak 71. stavka 2. i 3. ovog Zakona.
  3. dakle, u noci od 30 do 31 meni i frend policija zaustavila. nakon utvrdivanje identita se izpostavi da je frend kaznjavan pa traze od mene pretres. Ja ne pristajem na pretresu na ulici a oni dalje zeli to tamo obaviti. Pocinje blaza vrijedane iz moje strane, policajac mene vuce za jaknu(pred puno ljudi).Sam ulazim u nijhovim auto trazeci da me u postaju pregledaju. U postaju pustim se detaljno pretrazit i naravno posto ne pusim nista ne nadu. Posto im nije ocito leglo traze od mene da radim alkotest... pusem i pokaze 0,7%(stime da niti nemam vozacku) i oni mene zadrzaju satima u nijovom prostoriju na treznjavanje. U medu vrijeme policajac bez da meni ista pita zove hitna pa dolaze u postaju mene pregledavati(???). Nakon pregled pocinje razprava izmedu policjie i doktora u vezi tko ide u ambulantu zbog uplatnice??? posto ja ze nemogu mrdat dode moja zena i ide s policijom i doktora u ambulanti i tamo trate od nje da plati 1200kn ili da ostavlja pasus dok ne plati??? ja nisam ni trazio pregled niti bio obavjesten u tome svemu. Nakon nekoliko sata puste me uz kaznu koju sam naravno i posteno zavrijedio za blazu vrijedanje. sta vi u tome svemu mislite i sat da radim?
  4. Casperziggy

    Pretres

    NPr ja idem sam do benziske kupiti cigarete, zaustavlja me policija i trazi osobnu, ja je naravno pruzim a nakon utvrdivanje identite (ne kaznjavan) policajac zeli mene pregledat? Dali je ovlasten? Hvala vam puno vec unaprijed
  5. Ovo traje vec duze vrijeme, svaki put kada me vidi na ulici, zaustavlja me, pretresa, prijeti. Imao sam problema sa zakonom prosli uskrs (nasli su mi sitnu kolicinu marihuane). U proteklih 10 dana me je 2 puta pretresao i prijetio mi se da ja moram sa njima suradivati, tj da im moram nekoga predati (drukati), ili ce se oni prema meni tretirati kao i prije (pod time je mislio da ce me privesti u polisijsku stanicu i da ce mi ic idoma u pretres). Rekao mi je "ti si moj broj izbrisao, nismo se tako dogovorili, ja ti svoj broj nedam, nadi moj broj kako god znas i imas 5-6 dana da mi nekoga predas". Naravno, sinoc uskrs, svi prolaze ulicom pored njega (bio je u smjeni), samo je mene zaustavio sa prijateljem i naravno opet pretres. On smatra da ako je jednom mi nesto nasao da ima pravo svaki put kad me sretne ima pravo maltretirati i prijetiti se. Nisam jedina osoba kojoj to radi. Zanima me koja su moja prava i kako da stanem na kraj policijskom maltretiranju! Hvala puno na svakom savjetu i komentaru
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija