Jump to content

nekako

Korisnik
  • Broj objava

    7
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav svima, Ne znam dal sam na pravom mjestu, ali sigurna sam da mi možete pomoći. 20.12.2014. iselila sam iz podstanarskog stans u kojem ssm zivjela s bivsim deckom, neprijavljena (gazde me nisu htjeli prijaviti). Decko je odselio van Hrv. Ja sam se odselila u manji stan, i tsmo uredno prijavljena. Decko je, u bivsem stsnu platio najam jos za prvi mjesec (puni iznos), a bio je samo 15ak dana i odselio (okrecio stan, uredio i predao kljuceve - i ja sam svoje tada predala). Platili smo potrosene rezije u tom periodu. Stan je bio dvorisni, i zivjela sam uz gazde. Problem nastaje krajem drugog mjeseca, kad bivsa gazdarica mene ucjennuje za neki iznos za rezije. salje poruke prvo meni na fejs, gdje ju ja blokiram (jer nemsm vise sto snnjom). Dalje, salje mom ocu, sogorici i jednoj kolegici putem fejsa. U tim porukama, klevece mene, tvrdi kako me htjela izbaciti iz stana, kako sam zivjela nemoralno, kako sam sjedala u auto s kojekakvim tipovima, kako ona ima sve te fotografije koje ce poslati mom ocu. Takodjer, doci ce kod mene u ured na posao, gdje ce isto to reci i pokazati, ako ja ne platim taj iznos. U tim porukama navodi svakojake grozne stvari koje nemaj veze s vezom, a meni dugorocno mogu nastetiti medjuljudske odnose, moze me kostati radnog mjesta. Kako stati tome na kraj? Kome se obratiti? Zena ne odustaje.
  2. Pozdrav, Dobila sam otkaz zbog gospodarskih razloga, u otkaznom roku koji je potpisan od strane poslodavca a i mene, stoji da će mi biti isplaćena naknada za godišnji odmor. Međutim, od te naknade nema ništa, obraćala sam se poslodavcu na što mi je rekao da se obratim knjigovođi, ona me proslijeđuje njemu, i na kraju nitko se više ne javlja. Kako mogu potražiti svoju naknadu za godišnji odmor?
  3. Poštovani, Zanima me, na koji način treba ići isplata plaće za zadnji mjesec (mjesec u kojem je odrađen otkazni rok), može li poslodavac smanjivati tu plaću i ne držati se ugovora? I što poduzeti u slučaju kada nije isplaćena naknada za godišnji odmor, a u otkazu ugovora o radu piše kako će poslodavac isplatiti naknadu za godišnji odmor? Što poduzeti u tom slučaju?
  4. Zahvaljujem na vasem odgovoru. Pomogli ste mi i utjesili me. Bila sam u agoniji i strahu da me bivsi poslodavac moze tuziti za neke greske na poslu. Hvala.
  5. Hvala, a sada mi dolaze prijetnje na privatni mail i na privatne mreze. U okviru da sam kriva za nesto, da sam dala nekom krivu informaciju i slicno. Premda meni se poslodavac nije izjasnio. Samo znam da mi je poslao radnu knjizicu. Moze li on mene tuziti za nesto ako sam nenamjerno napravila (pitanje je jesam li..)?
  6. Postovani, Dobila sam otkaz ugovora o radu i otkazni rok 30 dana. To je sve isteklo prosli tjedan. Firma me jos uvijek tereti za odradjivanje nekog projekta, zanima me moze li me firma tuziti ako ja ne pristanem na odradu tog projekta i zahvalim se i odbijem daljnju suradnju, ako sam prije toga pod prisilom (jer su mi prijetili u mailu za vrijeme otkaznog roka - izvanrednim otkazom i tuzbom) u mailu odgovorila da cu odraditi :glavomozid:? Nisam nista potpisala nikakav ugovor ni nista drugo. Samo otkaz ugovora prije vise od mjesec dana. Hvala!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija