Jump to content

kadija

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pa tako «uređeno pismeno» viđeno je kod sudca u spisu na sam dan rasprave kada je pristupljeno davanju izjave i zahtjevu za i odgodom ( da tu nešto nije u redu – vidjelo se iz toga da je sudac i bez obzira što stranka nema valjani poziv – istu saslušao i donio odluku u zapisnik) i na njemu uoćen dopisani poštanski broj poše drugog regiona – ne kažem da sve provjereno u otpremnoj knjizi pošte suda i u knjizi zaprimljene pošte drugog regiona – to će odradit MUP na zahtjev DORH-a ako dođe do prijave i ista bude usvojena. Pošto spor traje od 2005. god – stranka je do sada dobila više raznih pismena iz predmeta na tu «uređenu» adresu – pa čak i riješenje o odbijenom zahtjevu za izuzećem predmetnog sudaca iz mjeseca veljače 2007. godine sada to –sud nije dužan – što bi to precizno trebalo predstavljat – jer ovo zvući - kao može a i ne mora razlog neuručenja – raspodjelu vrši pošta drugog regiona rijeć je o tužbi gdje je stranka tužena – adresu pribavlja tužitelj u suradnji s sudom i tijelima lokalne uprave Na kraju bih istako da se korespodencija (poziv na očitovanje u svezi tužbe, odgovor na istu) zaključno s riješenjem o odbijenom zahtijevu za izuzećem odvijala nesmetano
  2. ne sud je posla na pravu adresu iz osobne iskaznice građanina, ali pošto teritorijalno mjesto je podjeljeno na 2 područja tako da praktički službenica pošte je prekrižila tu adresu i dopisala adekvatnu adresu - drugog područja - po kojem bi građanin dobio poziv - pošto se službena pošta ne proslijeđuje - nego vrača pošiljatelju u ovom slučaju sudu - tako je i urađeno. Međutim sud tako vračen poziv nije ponovo uputio nego zadržao Da li je sud (otprava pismena) tim postupkom narušio zakonitost postupka i što građaninu preostaje poglavito što je rasprava provedena bez njegova prisustva ?
  3. vidim da nitko nije voljan pomoći, pa barem sa smjernicom da je postavljeno već bilo i gdje se sad nalazi. hvala!
  4. Općinski sud je otpremio poziv građaninu na adresu koja se nalazi na osobnoj iskaznici. Teritorijalnim ustrojom mjesna pošta uviđa da građanin nije na njenom području - dopiše adresu područja i vrati sudu. Sud takav uređeni poziv ne pošalje u otpremu nego ga zadrži u spisu. Građanin nekoliko dana (5) sazna za sazivanje glavne rasparave i telefonski se raspita na sudu o okolnostima neuručenja - službenog poziva - službenik suda mu isto tako telefonom priopći da razgovor shvati kao poziv na g. raspravu. Građanin se pojavi na raspravi i sve rečeno priopči u zapisnik sa zahtjevom o odgodi poradi toga što se nije moga u tako kratkom roku pripremiti. Poziv nij bio izvješen na oglasnoj ploči - suda. Sudac odbije zahtjev za odgodom isto tako nastavi sa raspravom (ostali suvlasnici su uredno pozvani i odazvali se pozivu). Da li je sud/sudac postupio u skladu sa zakonom i što je na raspolaganju građaninu da zaštiti svoja vlasnička prava? Unaprijed zahvaljujem!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija