Jump to content

Marin Stručić

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Zanima me još jedno pitanje , molim Vas , onaj sporazum od 10 % netto godišnje kojeg smo potpisali , ukoliko me ne isplati ...imam bjanko zadužnicu koju sam ja u vrijeme mog vlasništva potpisao kao direktor , da li se mogu s njom naplatiti uz taj sporazum...hvala
  2. To je bio usmeni dogovor , zanima me da li ima kakva zakonska obveza da je novi vlasnik trebao prebaciti te leasinge na sebe , jer to više nije moja firma.
  3. Naime , prije šest mjeseci sam prodao tvrtku uz sporazum da u naredne 3 godine sudjelujem u dobiti od 10 % netto ....jer novi vlasnik nije u tom trenu imao novaca. Dok sam bio ja vlasnik uzeta su dva kombija na leasing , te sam dao zadužnicu tvrtke i svoju osobnu zadužnicu na ta dva leasinga... Dogovor je bio da nakon prijepisa tvrtke novi vlasnik da svoje zadužnice da moje mogu meni ratiti .... On do danas to nije učinio , da li meni mogu pustit te zadužnice ukoliko ne daj bože firma propadne , da li je novi vlasnik bio dužan zakonski prebaciti te zadužnice na sebe ... jer sad me ucjenjuje da poništimo sporazum od 10 % , inaće da će otvorit novu firmu ....prestat plačat leasinge , jer tvrdi da firma nema novaca, uglavnm pokušava izbječi iikakvu isplatu .... Molim za pomoć?
  4. Poštovani , Imam firmu s kojom poslujem 10 ak godina , prije šest mjeseci sam krenuo s još dva partnera da kvalitetnije razvijamo posao . Ja sam vlasnik tvrtke . Oni nisu još u strukturi tvrtke . Međutim zbog zdravstvenih problema ne mogu se više baviti tim poslom . Odlučio sam im prodati tvrtku . Dogovorili smo se da mi isplate jedan dio sada , a ostatak kroz tri godine uz sudjelovanje u dobiti u visini 10 % netto . Na koji način se najkvalitetnije osigurati . Hvala
  5. Poštovani , znači da kao vlasik firme mogu darovati sebi auto , s tim da moram izdati fakturu i napraviti kompenzaciju , jer imam sredstava koje samm bio pozajmio firmu i kroz to zatvoriti cijeli krug , da li je to proces . Možete li mi točno reči proces koji mogu napraviti i kojim slijedom ide . Primjer : 1. Faktura za auto 40.000,00 + 10.000 kn PDV = 50.000,00kn 2. Darovni ugovor ( da li imate primjer kako treba izgledati ) 3. Kompenzacija između firme i mene ( da li imate primjer kako treba izgledati ) Da li je ovo ispravan slijed ?
  6. Poštovani , Da li firma mora izdati fakturu za auti i platiti porez u visini 25 % , auto je zavedeno na skladištu , ili je dovoljan Darovni ugovor i kompenzacija za troškove iz osobnih sredstava . Daklee , plačam li 5 % na darovni i PDV ? Primjer : 40.000,00 kn + 25% pdv = 50.000,00 kn pdv : 10.000,00kn porez na darovni 5% : 2.500,00 kn ukupno : 12.500,00 kn Hvala.
  7. Da , jedini sam vlasnik tvrtke , i tvrtka ne duguje poreznoj upravi . Koja je procedura za darovni ugovor i koliki je porez ? Kako na najjednostavniji način mogu prepisati auto , a da me ne košta puno , jer moram tvrtku prepisati na drugog vlasnika , a ne mogu dok ne napravim prijepis auta ? Hvala i nadam se brzom odgovoru , jer je novi vlasnik nestrpljiv : )
  8. Poštovani , imam tvrtku ( d.. ) u fazi je prodaje i prijenosa vlasništva , prije toga moram prepisati auto koji je na tvrtki . Da li mogu to obaviti darovnim ugovorom i ako da na koji način ? Vlasnik sam tvrtke . S poštovanjem , Marin
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija