Jump to content

Mile84

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Kolegice, znam kako vam je s obzirom na posao, tajnik sve zna. Neznam šta da Vam kažem jednostavno ova vlada se ne drži vlastitih propisa, zakona ni Ustava to vidit na TV svaki dan, nažalost u vašem slučaju ni ministarstvo. Koliko ja znam za veličinu škole kao Vaše propisano je i za računovodstvo puno radno vrijeme. Da ih tužite (što imate pravo) dobili bi, nakon toga će oni reći mijenjat ćemo propis. Gdje se nalazi ta škola? Kako to da nemožete naplatit prekovremene sate to je kršenje zakona o radu i pravilnika o radu? Jeli vi prijavljujete te prekovremene sate tj. to nisu prekovremeni sati nego sati do pune norme koji Vam moraju biti plaćeni:-?
  2. Oni su ti dužni dati punoradno vrijeme tj. u školi više od 150 učenika nemože tajnik radit na nepuno radno vrijeme. Radi manjih stvari ravnatelji su dobili otkaz. Jesi li na neodređeno vrijeme? Većina ravnatelja ti nezna zakone i pravilnike tako da bi mu ja skrenuo pozornost na to. Ja ravnateljicu, kad saznam za neki propis uvijek upozoravam, to nam je u opisu posla. Zato smo se školovali.
  3. dodao bi jedno važnu točku – do punog radnog vremena, s radnikom koji u školskoj ustanovi ima zasnovan radni odnos na neodređeno nepuno radno vrijeme, ovo pogotovo važi za osnovnu školu, oni nemogu raspisat natječaj ako postoji u evidenciji tajnik s nepunim radnim vremenom a traži se nepuno radno vrijeme. Dragi kolega više se opće nečudim čudnim odlukama naš drage vlade, uvijek udare po onima što rade.
  4. Lijep pozdrav svima. Nakon završenog pravnog fakulteta bezuspjeha sam godinu dana tražio posao u struci dok sasvim slučajno nisam dobio mjesto tajnika u srednjoj školi (zamjena). Posao je super, i ima po prilično posla treba biti jako snalažljiv, brz i mislit 100 na sat. Moja škola ima preko 500 učenika, preko 60 zaposlenih. Vidio sam po postovima prije da netreba koristit zakon kod mene ga moram svaki dan koristiti. Posao je jako opsežan i jako sam puno naučio. Imam jedno pitanje nedavno sam naišao na neku nelogičnost. Nemogu naći propis u kojem piše da tajnik u osnovnoj školi radi na nepunom radnom vremenu? da li mi tko može pomoći. Pravilnikom je propisano da Tajnik u srednjoj školi i domu radi puno radno vrijeme.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija