Jump to content

Branitelj10

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Lijepo ali vjerojatno će se još neko naći u istoj situaciji pa napiši kako si riješio.
  2. Imam i ja potpuno isti slučaj ali mi ovdje također nitko nije htjeo odgovoriti dok nisam dobio odgovor na jednom drugom forumu. Evo ti ovdje sve što ti je potrebno. http://www.iusinfo.hr/DailyContent/Topical.aspx?id=6212
  3. BUMP Za 20 dana ću napuniti 6 mjeseci rada u ovoj godini u dvije firme s time da sam iz jedne u drugu firmu prešao bez ijednog dana pauze i nisam do sada koristio niti jedan dan godišnjeg odmora ,završio 31.06 u jednoj firmi i počeo u drugoj raditi 01.07. ,koliko mi godišnjeg odmora pripada. Posebno me zanima ovaj stavak zakona o radu jer u bivšem poduzeću nisam koristio godišnji i s obzirom na prijelaz iz jednog poduzeća u drugo u jednom danu nisam ni mogao koristiti godišnji , a ne želim da mi se plati godišnji odmor nego ga prema zakonu o radu želim iskoristiti. Članak 57. Ništetan je sporazum o odricanju od prava na godišnji odmor, odnosno o isplati naknade umjesto korištenja godišnjeg odmora.
  4. Radio sam na određeno vrijeme 2,5 mjeseca do 31.06.2013,prije toga nezaposlen. Nakon toga nastavljam na novom stalnom radnom mjestu od 01.07.2013. što znači da ću do 31.12 napuniti točno 6 mjeseci u novoj firmi.GO iz prethodne firme mogu zaboraviti jer kod tog privatnika nitko nema godišnji ali zanima me na koliko godišnjeg odmora i od kada mogu računati u novoj firmi.Tj. od kada mogu početi koristiti godišnji u novoj firmi i da li se računa u dvanaestinama ili koliko i kako.
  5. Da i ja dodam pitanje umjesto odgovora.Radio sam na određeno vrijeme 2,5 mjeseca do 31.06.2013,prije toga nezaposlen. Nakon toga nastavljam na novom stalnom radnom mjestu od 01.07.2013. što znači da ću do 31.12 napuniti točno 6 mjeseci u novoj firmi.GO iz prethodne firme mogu zaboraviti ali zanima me na koliko godišnjeg odmora i od kada mogu računati u novoj firmi.Tj. od kada mogu početi koristiti godišnji u novoj firmi i da li se računa u dvanaestinama ili koliko i kako.
  6. U ovom primjeru natječaj nije rušen po prigovoru jer opravdane argumente prigovora poslodavac nije prihvatio , nego nakon okončanja natječaja i zapošljavanja drugog zaposlenika po rješenju državnog inspektorata rada .Kakva je pravna razlika između poništenja natječaja tijekom natječaja ili kao u ovom slučaju nakon završetka natječaja i zapošljavanja drugog zaposlenika koji već radi nekoliko mjeseci a koji bi sada po riješenju inspektorata trebao biti otpušten.
  7. Ako se zaposleniku koji je sada zaposlen i da otkaz ,raspiše novi natječaj i pod istim uvjetima tj. preko veze ponovo zaposliti taj isti.Ja se mogu ponovo žaliti i dok prođe procedura taj isti zaposlenik ponovo radi nekoliko mjeseci i prima plaću a ja se mogu vrtiti u krug tako još godinama nezaposlen dok ovaj drugi radi. Je li to sigurno tako ,znam da pravo i pravda često nemaju puno zajedničkog ali ovo mi izgleda potpuno nelogično. Znači da odluka inspektorata ne vrijedi ništa ako ja iz dosadašnjeg postupka nisam ostvario niti pravo da me se primi na to radno mjesto iako sam ispunio sve uvjete za zapošljavanje a primljeni zaposlenik nije niti imam pravo na odštetu za vrijeme koje sam bio nezaposlen a osoba koja je zaposlena je primala plaću i radila.Ako je tako ,ne postoji uopće razlog da se poštuje ovo rješenje državnog inspektorata za rad i prekida ugovor o radu koji je sklopljen sa zaposlenim rođakom preko veze.
  8. Koje slijedeće korake trebam poduzeti nakon što je državni inspektorat doneo riješenje da se usvaja moj zahtjev za nadzorom natječaja i da mi je povrijeđeno pravo prednosti pri zapošljavanju. I u daljnjem tekstu "Ovo izvršno rješenje predstavlja opravdan razlog za otkaz ugovora iz točke 1.izreke rješenja,čijim sklapanjem je to pravo povrijeđeno." Državni inspektorat mi je nadzorom potvrdio da sam u pravu,što ja trebam poduzeti da bih i ostvario pravo na zapošljavanje da li poslodavcu moram podnijeti ponovo zahtjev za zapošljavanjem i nadoknadom neisplaćenih plaća za vrijeme koje je bio zaposlen drugi zaposlenik preko veze ili samo čekati da oni poduzmu slijedeći korak jer postoji rok od 15 dana u kojem se na ovo rješenje može poslati žalba.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija