Jump to content

carica1

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani gospodine potpetica. Ja ne znam kako sam ja i kakvim to stavom prijetnja za društvo. Znam da sam kriva što sam prvo i navela. Sve ostalo što sam navela je samo da vam pojasnim okolnosti slučaja, a ne da sebe opravdam. Vozač sam 13 godina bez ijednog prekršaja, uvijek sam oprezna, uvijek gledam prije nego izađem na cestu,ne vozim brzo, uvijek se vežem. Na motoriste pomislim svaki put kad izlazim iz dvora ili bilo koje ceste iz razloga što sam i sama dosta godina bila suvozač na motoru i znam koliko nam je puta netko izletio i koliko puta smo mi nekome naletjeli. I baš zato mi još teže pada činjenica da mi se dogodilo baš ono čega sam se najviše bojala. Ja mislim da se ni jedna nesreča ne dogodi zato jer je netko pomislio ajd idem baš danas na nekog naletjet s autom. Da sam ga vidjela ni u ludilu ne bi izašla na cestu. Brzina motora se ne može procijenit iz daljine, ja to jako dobro znam. Od vas sam tražila samo gole činjenice i informaciju ali očito je ovo još jedan forum na kojem se ljude osuđuje i vrijeđa. Meni je taj događaj bio nešto najgore što mi se u životu dogodilo i sama sebi sam dovoljna sa predbacivanjem, bez da me netko tko nema veze samnom vrijeđa. Na ovaj komentar se ne morate truditi dati odgovor jer se ja više na forum ne vračam. Hvala na datim informacijama.
  2. Stražnjim krajem u dvorište ne mogu ulaziti jer se ulaz nalazi odmah iza zavoja u koji se svi poprilično brzo navažaju i šanse da me onda netko pobere su otprilike 50:50. (prije par godina su tako jednog od našeg ukučana zakucali u našu ogradu dok je skretao u dvor) i opet bi bila kriva jer sam išla u rikverc na glavnoj cesti na nepreklednom dijelu. U dvorištu se ne mogu okrenut. Ispred dvorišta nam nisu napravili isprekidanu crtu pa ja zapravo radim prekršaj svaki put kad izlazim iz istog. Policija je već bila i obavila uviđaj. Ja samo idem kod njih po zapisnik. Motorist nije teže ozlijeđen. Samo natučen, nasreću. Situacija je ovakva, iizlazila sam iz dvorišta i izašla nekih 20-30 cm na cestu kad je iza tog zavoja naletio (preko 80-90) neki veliki crni pa sam se brzo pomaknula nazad u dvorište. Opet sam krenula van i pogledala lijevo gdje je nekih 150 m ravnica i oko 100 m veća uzbrdica i vidjela tog đipa na pola te uzbrdice i nikog više, pogledala desno gdje je taj zavoj i nevidim ništa, te krenula van. Kad sam već došla na svoju traku udario me je u zadnji kraj. Meni jedino objašnjenje zašto ga nisam vidjela je da su se on i taj đip u momentu kad sam ja pogledala na taj brijeg baš mimoilazili i đip mi je vjerovatno zaklonio motor jer sam đip vidjela a motor nisam. Nema druge mogučnosti. Ali to sad ništa nije bitno. Zanima me novčana kazna od policije...izazivanje nesreće, oduzimanje prednosti, sudski troškovi...koji je postupak? Rekli su mi da tek za 2 tjedna mogu nešto očekivati.
  3. Pozdrav. Imala sam prometnu nesreću koju sam ja skrivila. Izlazeći iz dvorišta u rikverc na glavnu cestu oduzela sam prednost motoru koji je naletio na mene. Ja nisam ozlijeđena a njega je odvezla hitna ali mu je bilo dobro (pod dobro, mislim da je sam ušao u hitnu), vjerovatno je natučen i nadam se ništa ozbiljnije. Alkohol kod mene 0, kod njega ne znam. Trag kočenja mu je oko 20-25 m. Vjerovatno je išao preko ograničenja. Policija došla, poslikala, izmjerila i napravila zapisnik. Zapravo me samo zanima šta mogu očekivati od policije i njega...za što sve kaznu, jer znam da sam ja kriva za oduzimanje prednosti. Ja ga jednostavno nisam vidjela i zapravo sam samo sretna što je čovjek dobro.
  4. Znam postupak...pisala sam za muža prigovor. Ako ste pročitali moj prvi post vidjet ćete da sam ja smanjivala brzinu i već došla na 90 ali sam zbog uključivanja šlepera ubrzala do 110 jer je bilo ili to ili smanjit brzinu na 40 da propustim 3 šlepera koji su se ubacivali paralelno samnom. Znači 110 sam se vozila nekih 50 -100 m i onda opet smanjila na 80-90 kak su se vozili i drugi. Znači nisam divljala i jurila jer mi se baš sad tak prohtjelo nekoliko kilometara...uostalom vozila sam stari auto koji jedva dođe do 130...pa ga se ni ne može ganjat. Znate šta sam htjela reći sa tim komentarom o tome tko najćešće plača kazne...a i znate do je to uglavnom istina.
  5. Da...sve je to ok, ali uvijek na kraju ispaštaju ljudi koji se voze 20 brže...a oni koji divljaju 50-100 preko ograničenja i zbog kojih bi se onda po toj logici i trebala popravljat cesta njima ništa. Ne znam odakle ste Vi i koliko ste često na toj relaciji, ali u proteklih nekoliko godina relacija Ivanić -Zagreb je konstantno bar na 3-4 km zatvorena i vozi se jednom trakom...a da ne spominjem kad dođe ljeto i krene sezona...onda je više od pola ceste zatvoreno tako da se stvaraju kolometarske kolone. A da ne spomenem da je često promet u jednoj traci ali kad se okrenete oko sebe nigdje se ništa ne događa i nije vam jasno gdje su to točno radovi. A krpanje asfalta koji je prije 1-2 godine tek postavljen neću ni komentirat. A ja kad platim želim se vozit i vozim se normalno...znači 120 po autoputu a ne da platim, a na kraju ispada da bi prije došla da sam išla po selima okolo.....recimo da samo izbjegnem rupe. Ali nije tema autoput...čekam dali će stići kazna pa ću onda vidjet kako dalje. Lp
  6. To nisam ni mislila napisati u prigovor jer znam da sam zapravo kriva, ali mi smeta što su me od uključenja na autoput kod Ivanića prestiglo 30 auta jer sam ja vozila 110-120, a onda ću na kraju ja dobit kaznu bez veze. Nisu oni snimili samo mene...nitko nije vozio ispod 90...bitno da ja autoput plačam u punoj cijeni a to što ga je pola raskopano i ograničenje je isto kao na običnoj cesti, to nema veze. Da smo svi vozili 60 napravila bi se kilometraska kolona...Znam da sve ovo nije za prigovor...samo moje mišljenje i naša država.
  7. Hvala na brzom odgovoru. Nadam se da se neću morati više javljati. Lp
  8. Pozdrav. Jučer sam išla u Zagreb po autocesti od Ivanić-Grada i na jednom dijelu odmah nakon stajališta Ježevo je cesta sužena na jednu traku zbog radova i ograničenje 60. Baš na samom suženju je sa desne strane pomočna traka kojom se auti uključuju sa stajališta i u to vrijeme su 3 šlepera kretala prema autocesti. Ja sam vozila 120 cijelim putem i tu sam počela kočiti te došla do 90 ali sam onda ubrzala na 110 da ne smetam šleperima tj. da prođem prije nego će se oni uključivat. Bilo je ili to ili bi morala smanjiti brzinu ispod 60 i pri tome zaustavljati sve iza sebe da bi njih propustila. Zapravo smo dolazili u isto vrijeme. U tom trenutku na 110 me je kamera snimila. E sad ne znam da li ću dobiti kaznu ali me zanima ako dobijem dali imam osnove za prigovor s obzirom da je to autoput sa ograničenjem 130 i bez obzira na radove (kojih nije bilo jer je bila subota popodne) svi smo vozili oko 90-100 sa razmacima ne ugrožavajuči nikoga. Inače imam vozačku 13 godina i nikad ni jedan prekršaj. Vozila sam 22 godinu stari auto koji ide max 140, nezaposlena sam i imam 2 djece. Hvala. Lp
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija