Jump to content

carlo

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Poštovani, Prvostupanjska odluka suda(OPĆINSKI sUD),presudio u korist tuženice,smatra da se ovrha ne dijeli kao bračna tečevina jer tuženik nije isplatio ovrhu.Vrhovni sud i sudska praksa smatraju da je ovrha bračna tečevina jer je presuđena,i mora se podijeliti na jednake dijelove?Što je od ovog istina?Može li mi tko pomoći ,imamo li iskustva?
  2. bog, niti prvi sa tim problemom,niti zadnji! U RH djeca su mamac,sredstvo ucjene,sredstvo manipulacije.po "Obiteljskom pravu" alimentacija se isplaćuje na osnovu zakona cca 17 % od dohotka RH.Ukoliko je osoba nezaposlena ,majka mora povući veću odgovornost,a ukoliko i to nije dovoljno,onda neposredni rođaci.misli se na baku i djeda djeteta.To postoji u zakonu RH.Međutim praksa je drugačija.Sud odredi alimentaciju,i bez obzira na dokaze,Vi jednostavno morate naći novac.Otmite,ukradite,otuđite,jer ukoliko ne platite slijedi ovrha,zatvor,i na cesti ste jer ide dražba,na imovinu iako Vam je jedina.Zato ako ukradete date djetetu,i u zatvoru ste,ali ste barem sačuvali imovinu i nekako ćete naprijed dok dijete ne odraste itd.....U RH majka može sve,apsolutno sve.Vi da biste dokazali ili dokazivali,ulazite u proces koji košta,koji će Vas izluditi jer jednostavno niste tome dorasli,ubijaju Vas emocije.Da li je to normalan život?Kako dalje.?Nije problem dati ako imaš,ali jesmo li svijesni gdje nam se država nalazi,u kakvom stanju je,ali zna trenirati strogoću.Sličnu situaciju sam proživio,saga još nije gotova.Poslao sam jedno dijete na studij u Ljubljanu,završila je i magistrirala,drugo dijete studira u SAD-U,druga godina,nedavno sam počeo raditi ,prijetri godine,plaćam ovrhe koje mi je ostavila supruga,neke sam isplatio,neke još uvijek plaćam,neke ne znam kada ću.Nakon sedam godina saga još nije završila ,zlo se nije smirilo.Tako je to u rvata.Očito je da smo ušli umašinu i tako do kraja života ili djetetovog 27 rođendana pa i godinu kasnije.
  3. razveden,plaćam alimentaciju 1500 kn. mjesečno.Ćerka 22 godine ,na studijama u SAD-u.Potpisala Ugovor kao vrsna sportašica.Da li s obzirom na Ugovor trebam i dalje plaćati alimentaciju.Ugovor ima sve benificije.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija