Jump to content

gregor

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Postovanje svima, molio bih za pomoc, sporazumni razvod je bio prije 8 godina, ZAJEDNICKO steceni stan, na suprugino ime je uveden, kao i vlasnicki list, nismo dijelili jer bi joj to poremetilo zivot i karijeru. U njemu zivi jos. (ja ne) Medjutim, ona bi sada da proda stan za bilo sto i podijelimo novac, iako su cijene na dnu, s cime se ja ne slazem. Pitanje: Smije li ona to? Sto ako ipak proda? Kako da blokiram to? Ima li ona kakve pravne konsekvence ako to uradi? Mogu li je nakon prodaje tuziti, jer nije bilo sporazumno? Uglavnom, sto mi je raditi, izasao sam joj u susret, i sad me unistava. Unaprijed se zahvaljumem na odgovoru.
  2. Ima li netko saznanja; sporazumno sam se rastao, medjutim sutkinja je u presudi napisala krivi datum vjencanja, umjesto 17.07, napisala je 17.05.. Da li je ta presuda pravomocna? Jesam ja sad rastavljen ili ne?? Ne znam ni sam...Rastavila nas, a vjencali se nismo na taj njen dan? A sta da radim... Ovo se samo meni moze desiti. Jer sad kad podjelim imovinu, da ne bi bilo poslije, bila sala, nismo ni rastavljeni...
  3. Da li netko zna kako da najlakse podjelim stan sa ex suprugom, tj. da sebe uvedem kao vlasnika 50%. Da li to moze direktno biti obavljeno u gruntovnici uz prisustvo obadvoje, ili treba ugovor ovjeren kod biljeznika... Ima li negdje primjer ugovora? Bio bih zahvalan... hitno je. Zgb-Tresnjevka ....samo sam se rastao sudski, sud nije dijelio stan, vec smo rekli to sporazumno, bez suda. Dakle, ja trebam to na papiru tj. vlasnickom listu. To me muci. Stan ne prodajemo, samo hocu potvrdu da je pola moje.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija