Jump to content

Aannaa2

Korisnik
  • Broj objava

    3
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Puno hvala, sve mi je jasno. Jedino što ne razumijem šta se računa kao datum pokretanja postupka. Tužba je poslana krajem ožujka i (kada je na snzi bio stari zakon), dok je obavijest o ročištu poslana sredinom travnja (kad je već stupio novi zakon). Mene sada zbunjije to što ne znam koji datum se uzima kao datum pokretanja postupka (dali je to datum kada tužitelj podnese zahtjev ili datum kada sud pokrene taj postupak). Unaprijed zahvaljujem na pojašnjenju.
  2. Hm, gledala sam zakon ali taj je stavak brisan. Zanima me iz razloga što je osoba koja je podnijela tužbu za razvod odselila sa adrese gdje prima poštu, pa niti nezna da je poslan poziv za ročište, a druga strana također ne želi preuzeti poziv za sud. Iz tog razloga me zanima dali postoji neka odredba ako se obje strane ne pojave (xputa?) da se zahtjev za razvod poništava.
  3. Dali netko zna šta se dešava ako se na zakazanom ročištu za rastavu braka ne pojavi niti jedna stranka. Dali se zakazuje novo ročište i dali možda nakon nepojavljivanja na ročištu obiju strana (nakon koliko puta) sud poništava zahtjev za razvod.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija