Jump to content

strangerinthenight

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Što treba sadržavati ugovor o komisiji koji će se potpisivati s vlasnikom dućana/galerije?
  2. Državljanin EU želi u Hrvatskoj želio bi prodavati svoje proizvode na štandu (prenosivom) 1. Dopušta li zakon prodaju na vlastitom rasklopivom štandu? 3. Gdje se može ishoditi dozvola za takvu trgovinu te koji su troškovi? 4. Treba li se registrirati, koje poreze mora platiti za trgovinu? 5. Je li potrebna neka prijevozna isprava za robu s kojom će stići iz inozemstva? 6. Što je potrebno da za trgovinu na malo zaposlim građane RH, koje su procedure, postoje li ograničenja dobi?
  3. Imam jedno pitanje. Dosada nisam radila u RH pa mi dosta toga nije jasno. Od 16.09.2015 zaposlena sam na neodređeno. U skladu s propisima od 16.03.2016. (nakon odrađenih 65 mjeseci) imam pravo na korištenje GO. I sad pitanje koliko uopće imam godišnjeg za iskorisiti ove godine. Je li to 6 dana za 2015. i to je to ili tih 6 dana plus GO za 2016. godinu od 4 tjedna? Molim Vas pomoć jer kod Poslodavaca sam jedini hr zaposlenik i nitko mi ne može pomoći.
  4. Evo pitanja. Strankinja sam koja čeka odobrenje stalnog boravka. Trenutno sam na rodiljnom dopustu. U braku sam s Hrvatom. Radila sam na ugovoru o radu na odredeno (kao zamjena). U trenutku odlaska na rodiljni nisam imala 12 mj. na tome ugovoru. Pitanje je sljedeće; a) imam li pravo na rodiljni i onu minimalnu naknadu koju primam ili taj se prekida u trenutku prekida radnog odnosa? b) sto sa zdravstvenim? imam li na njega pravo ili ne? c) a mozda mogu se prijaviti na hzz i na temelju toga zadrzati rodiljni dopust/naknadu i zdravstveni? Dosad sam čula milijun interpretacija moje situacije pa molim pomoć
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija